IPTV na računalniku

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 641
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a cslesce » 9. Dec 2016 ob 15:05

kako že naštimaš oziroma, kaj mora router imeti, da ti spravi TV signal naprej?

Zdaj imam takole:

ROUTER D-LINK DIR 655

T2 - > MILAN -> SWITCH - TV 1 dnevna soba + NEXBOX A95X WIFI / TV 2 moja soba
T2 - > MILAN - > ROUTER - PC...

rad bi spravil TV in sheranje PC vsebine na TV1 / TV2.
Slika

ProMonte
Znanec
Prispevkov: 61
Pridružen: 31. Avg 2008 ob 18:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO FTTH
Kraj: Kranj

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a ProMonte » 20. Dec 2016 ob 10:01

tojla napisal/-a:@nitro
Tehniku reci naj ti vse porte na modemu nastavi kot bridge. Jaz imam tako narejeno in vse dela tako kot na milanu.

Kaj ti to naredijo kar tako samo da pokličeš tehnično pomoč ali so kakšne ovire oziroma sitnosti da bi to naredili? Trenutno res bedno, ko ne morem še dodatno na računalniku gledat tv-a zaradi innbox-a.


Hvala

tojla
Znanec
Prispevkov: 56
Pridružen: 8. Maj 2008 ob 20:57
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Ljubljana

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a tojla » 20. Dec 2016 ob 10:13

Tako je. Meni so sicer nastavili že ob namestitvi vendar je tehnik rekel, da lahko kadarkoli spremenim konfiguracijo. Samo pokličem in bodo spremenili. Pripravi svoje podatke in pokliči.

ProMonte
Znanec
Prispevkov: 61
Pridružen: 31. Avg 2008 ob 18:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO FTTH
Kraj: Kranj

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a ProMonte » 20. Dec 2016 ob 17:11

Zadeva urejena, še enkrat hvala "tojla" za pomoč.

akozuh
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 20. Jul 2007 ob 14:05
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a akozuh » 6. Jan 2017 ob 14:40

Vprašanje za znalce.
Na prenosniku imam Win10, ethernet kabel je priključen direktno v MiLAN "modem", s foruma sem potegnil zadnjo listo, ki sem jo uspel najti.
Paket, katerega imam naročenega, je XL HD.
Niti VLC 2.2.4 niti Tano 1.2.1 mi ne predvajata nič.
Kolikor sem gledal, sem tudi v firewallu omogočil vse. Tako v windows kot tudi v AVG Internet Security 2016...
Probal sem celo s prastaro verzijo VLC ja... 0.8.6e in pa preveril s portom na switchu, kamor je drugače priključen delujoč STB...
Kaj bi se dalo še narediti?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1670
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 6. Jan 2017 ob 14:44

1.) Za test popolnoma izklopi vse firewalle
2.) Preveri, da imaš na windowsih nastavljen IGMP v2 (google)
3.) Če imaš wireless ali kakšno virtualno mrežno kartico, jih med testom izklopi

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a oyoy » 6. Jan 2017 ob 14:50

internet do milana pride po čigavih optičnih kablih? t-2, telekomovih, ošo?
Slika
Slika

akozuh
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 20. Jul 2007 ob 14:05
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a akozuh » 6. Jan 2017 ob 15:33

Optika je od T-2...
Izgleda, kot da je problem firewall. Zdaj moram samo še "naumit" kako prepričat AVG, da mi spusti skozi zadeve. Avtomatična nastavitev na allow ne deluje :(

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a oyoy » 6. Jan 2017 ob 16:02

Slika
Slika

akozuh
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 20. Jul 2007 ob 14:05
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a akozuh » 6. Jan 2017 ob 16:52

Probal. Ne dela...
Izklopil AVG firewall in pustil samo Windows... zaenkrat dela.

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 706
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a rossi » 7. Jan 2017 ob 00:05

Zakaj imate dva firewalla?

Poslano z mojega SM-A9000 z uporabo Tapatalk

SpetNC
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 28. Mar 2009 ob 17:40
T-2: Že imam
Paket: 10/10

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a SpetNC » 8. Jan 2017 ob 22:16

sportklub 1-3HD ne deluje približno en mesec. ima kdo kaj mogoče? pa sportklub 2 in 3 sem ravnokar opazil. 1 ter 4-6 pa dela :) hvala.

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 641
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a cslesce » 8. Jan 2017 ob 22:19

Dobro jutro :)
Slika

jonystar
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 23. Nov 2016 ob 19:42
T-2: Že imam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a jonystar » 21. Jan 2017 ob 14:28

A še komu ne dela športklub 1-6 SD, HD vem ,da ne dela že neki časa.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 747
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 21. Jan 2017 ob 15:17

Poslovi se od njega, če gledaš preko VLCja.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Odgovori