IPTV na računalniku

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a atepej » 18. Apr 2019 ob 17:16

jug900 napisal/-a:Oj. A kdor ima naročen hbo, lahko prek vlc gleda
Odpade pri:

- FOX
- FOX CRIME
- FOX LIFE
- FOX MOVIES
- 24 KITCHEN
- NATIONAL GEORAPGIC
- NATIONAL GEORAGPIC WILD
- BABY TV

- SPORTKLUB 1
- SPORTKLUB 2
- SPORTKLUB 3
- SPORTKLUB 4
- SPORTKLUB 5
- SPORTKLUB 6

- HBO 1
- HBO 2
- HBO 3

- CINEMAX 1
- CINEMAX 2
Slika

Uporabniški avatar
slo
Faca
Prispevkov: 168
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 18:28
T-2: Že imam
Paket: 200/20

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a slo » 27. Apr 2019 ob 22:59

Živjo,

Sigurno je že odgovr v tej temi samo ga ne najdem.

Za začetek bi rad usposobil IPTV preko VLCja potem pa še na apple TV preko Kodia.

Playlista mi dela, če vklopim računalnik v port na Innboxu, kjer je drugače priklopljen TV.

Se da kako konfigurirat Innbox, da bi na enem portu deloval internet in TV?

Bi se zadevo morda dalo urediti z Mikrotik routerjem?

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 163
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 27. Apr 2019 ob 23:41

Kliči na T-2 in reci naj ti nastavijo port-e v bridge način. Za Mikrotik je tu @asgard lepo spisal vodič: viewtopic.php?t=9422

Uporabniški avatar
slo
Faca
Prispevkov: 168
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 18:28
T-2: Že imam
Paket: 200/20

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a slo » 28. Apr 2019 ob 13:16

Hvala. Je dovolj, da mi nastavijo vse porte v bridge ali moram delati tudi VLANe na mikrotiku da bo delovala TV in net na istem portu?
Kolikor razumem ta vodic, je namenjen eliminaciji Innboxa kjer optiko priprljemo direktno na Mikrotika. Te opcije pa nimam na mojem mikrotiku.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 28. Apr 2019 ob 16:02

Nastavijo naj ti samo še 1 dodatne port v bridge, ker drugače ti bo zmanjkalo IPjev. Innbox dobi en IP, zraven pa lahko dobiš še 2 dinamična IPja, + statike po naročilu
seveda to velja za P2P (LLU) Telekom optiko in T2 optiko.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
slo
Faca
Prispevkov: 168
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 18:28
T-2: Že imam
Paket: 200/20

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a slo » 28. Apr 2019 ob 19:45

Tnx dela.

joegsm2000
Novinec
Prispevkov: 24
Pridružen: 11. Jan 2009 ob 21:27
T-2: Že imam
Paket: 100/100
Kraj: ms

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a joegsm2000 » 6. Maj 2019 ob 10:13

Eno tehnično vprašanje... A mogoče dela T2 IPTV na telekom bakru, povezava je ADSL2.

Hvala in LP, joe

krepki45
Model
Prispevkov: 292
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 18:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100
Kraj: SG

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 11. Maj 2019 ob 17:13

Ne ne dela

pippi
Uporabnik
Prispevkov: 30
Pridružen: 26. Jan 2016 ob 19:30
T-2: Že imam
Paket: T4 mega

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a pippi » 11. Maj 2019 ob 19:10

Adsl2 ali Vdsl2
Na slednjem dela

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Maj 2019 ob 21:23

Če je BRO port na xDSL (ni važno ali je adsl, vdsl) potem ni multicasta in ne dela (na računalniku preko VLCja)
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

jug900
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 28. Jan 2013 ob 11:12
T-2: Že imam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a jug900 » 31. Maj 2019 ob 15:40

Pomoč! Po zelo dolgem času sem posodobil vlc. Pojavili sta se dve nevšečnosti: 1. ko prestavim program/kanal, rabi dve sekundi, da se prestavi, v stari verziji vlc je šlo hitreje; 2. ko grem iz vlc, zvok še malo traja.

Scryel
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 11. Dec 2009 ob 18:10
T-2: Že imam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a Scryel » 6. Jun 2019 ob 11:55

Zdravo

Bi lahko kdo bil tok prijazen in da mi podrobno napiše kako bi se dalo gledat TV na računalniku? Sm že sam brskal po forumih in je tok razmetano vsepovsod da postanem živčen k ne vem kje začet.

Imam T3 TERA - Optika paket naročen in glavni razlog da bi hotu gledat TV na računalniku je zaradi Sportklub in Eurosport kanalov ker vem da se prek tv2go ne da jih gledat ker nimajo zakupljenih pravic. A bi bilo možno povezat TV sprejemnik z računalnikom preko HDMI kabla in da se da gledat na VLC-ju? To sm že probal ampak zdej ne vem kako najdt te kanale. Na primer pri A1 operaterju so rekl da bi blo možno gledat na računalniku vse kanale ki jih mam naročene na isti princip da se poveže preko HDMI-ja. Zelo bi bil hvaležen če bi mi kdo lahko ustregel in da razrešim ta mukotrpni problem. Hvala.

Lp

espacious
Znanec
Prispevkov: 62
Pridružen: 18. Feb 2016 ob 16:12
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a espacious » 6. Jun 2019 ob 13:14

Če nimaš volje brat in sprobat je edina rešitev T2 TV za 4 dodatne € na mesec. Drugače maš pa miljon vodičev ...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a atepej » 6. Jun 2019 ob 14:00

Slika

Scryel
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 11. Dec 2009 ob 18:10
T-2: Že imam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a Scryel » 8. Jun 2019 ob 10:18

espacious napisal/-a:viewtopic.php?f=3&t=7289&p=249300#p248543 :beri:.
Ne bo držalo ker trenutno lahko priklopim STB na LCD preko HDMIja ter še potem priklopim zvočnike na audio out na LCDju in lahko normalno gledam vse kanale isto kot da bi gledal na TVju ampak težava pride pri tem da potem morm vedno spreminjat nastavitve za izvor vhoda med HDMI in Displayport na LCDju če bi mel željo še kj na kompu delat zato pa bi hotu da priklopim STB na grafično na računalniku preko HDMIja in da bi potem oboje naenkrat lahko kj delu ampak zdej ne vem kako najdt te programe ker če priklopim na LCD in izberem izvor vhoda na HDMI mi avtomatsko pokaže T-2 vmesnik tko da a ma kdo predloge kako se dokopat do spisek programov če bi priklopu na računalnik :)?

Odgovori