IPTV na računalniku

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1625
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 8. Jun 2019 ob 10:29

To ni gleadnje na računalniku... to je gledanje na monitorju. A tvoj računalnik ima HDMI input (možnost snemanja)? Lahko na HDMI input kartici zajemaš HDCP signal?

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 163
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 8. Jun 2019 ob 16:31

@Scryel Iščeš "hdmi capture card" :namrec:

Scryel
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 11. Dec 2009 ob 18:10
T-2: Že imam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a Scryel » 10. Jun 2019 ob 14:18

Ok just nub ker to ne delam zase ampak vbistvu za brata štimam in nism vedu da sploh nima HDMI vhoda na grafični... Drugač pa to so zdej že mal podrobnejše zadeve kjer bolj nimam kšnga znanja glede teg področja :). Brat ima monitor Dell U2713H in grafično ma integrirano na matični in sicer Intel HD Graphics 530.

Torej če bi on hotu gledat na računalniku tko kokr trenutno lahko gleda na monitorju če priklop STB na HDMI vhod bi potem mogu met grafično ki ma HDMI vhod kjer ma še možnost capture al je to potrebno še kšno dodatno komponento kupt?

espacious
Znanec
Prispevkov: 62
Pridružen: 18. Feb 2016 ob 16:12
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a espacious » 10. Jun 2019 ob 14:56

Če želiš gledat na pc-ju si enostavno namesti MulticastTV bo še najlažje če nimaš znanja, vse vodiče najdeš na tem portalu ...

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 163
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 11. Jun 2019 ob 13:11

Multicast je kul, vendar ne bo delovala celotna programska shema, kot pri STB (nekateri programi so kodirani :grr:)

espacious
Znanec
Prispevkov: 62
Pridružen: 18. Feb 2016 ob 16:12
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a espacious » 11. Jun 2019 ob 16:24

Aja se opravičujem, si lastim SiolTV kjer te omejitve še ni.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1113
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a g33k » 11. Jun 2019 ob 16:47

Tudi siol ima določene programe kodirane.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

espacious
Znanec
Prispevkov: 62
Pridružen: 18. Feb 2016 ob 16:12
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a espacious » 11. Jun 2019 ob 16:54

Res je, kakorkoli najlažja varjanta T2toGo, T2TV, MulticastTV, potem pa udpxy v kombinaciji s kodi-jem, kodirani tako ali tako ne moremo gledati, če prav vem (razen na stb).

Uporabniški avatar
Sadarj79
Navdušenec
Prispevkov: 552
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a Sadarj79 » 15. Jul 2019 ob 12:20

Nekaj me zanima. Imam optiko, G68 innbox in imam port 4 bridgean na router - to deluje OK, uredil sem si tudi statični IP.

Na portu 3 imam pa TV /mislim da je tole problem. Iz tega porta imam speljano v switch (poleg original sprejemnika uporabljam še E2 sprejemnik, tako da imam multicast spuščen v mrežo), vendar imam problem, da mi Unifi APji občasno poberejo T-2 IP, namesto da bi delovali preko routerja. Wifi mreži se potem "zmeša".

Ali se da to kako porihtati?

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 163
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 15. Jul 2019 ob 16:27

Nastavi statične IP-je (od lokalne mreže router-ja) na Unifi AP-jih :D

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1625
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 15. Jul 2019 ob 17:27

Multicast si v svojo mrežo spravi z IGMP proxyjem. To, kar sedaj delaš je bridganje dveh mrež skupaj... IP pa naprave dobijo od tistega DHCP strežnika, ki najprej odgovori. Ne samo, da si svojo mrežo podrekal s tem... tudi v T-2 omrežje pošiljaš stvari, ki jih ne bi smel.

Uporabniški avatar
Sadarj79
Navdušenec
Prispevkov: 552
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a Sadarj79 » 15. Jul 2019 ob 17:35

hiberleaf napisal/-a:
15. Jul 2019 ob 16:27
Nastavi statične IP-je (od lokalne mreže router-ja) na Unifi AP-jih :D
Logično ja, imam statične ipja na unifijih od včeraj, pa mi je danes spet začelo srat. Kaj dam iz porta 3 na router (trenutno mi gre v switch)? Tam imam nastavljeno igmp proxy (imam Asuswrt na r7000 routerju).

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1625
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 15. Jul 2019 ob 17:39

Seveda na router... na routerju pa v IGMP proxy nastavitvah ta port nastavi kot upstream.

Uporabniški avatar
Sadarj79
Navdušenec
Prispevkov: 552
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a Sadarj79 » 15. Jul 2019 ob 17:54

Sem naredil tako. Hvala, bom videl ce bo sedaj delovalo.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk


Uporabniški avatar
Sadarj79
Navdušenec
Prispevkov: 552
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a Sadarj79 » 20. Jul 2019 ob 19:04

mikrohard napisal/-a:
15. Jul 2019 ob 17:27
Multicast si v svojo mrežo spravi z IGMP proxyjem. To, kar sedaj delaš je bridganje dveh mrež skupaj... IP pa naprave dobijo od tistega DHCP strežnika, ki najprej odgovori. Ne samo, da si svojo mrežo podrekal s tem... tudi v T-2 omrežje pošiljaš stvari, ki jih ne bi smel.
V bistvu mi deluje multicast tudi na 4. portu (slabost: ne deluje originalni T2 IPTV sprejemnik), sem mislil, da je tukaj samo internet. 3 port je sedaj začasno odklopljen.

Za delovanje T2 sprejemnika bi moral urediti VLANe, ampak tale asuswrt software mi to podpira samo preko posebne skripte.

Bom še videl kaj bom naredil.

EDIT: Nabavil sem poceni tplink switche,ki podpirajo vlan in uredil tudi to. IPTV sem locil od ostale mreze, tako da mi ne svinja po mrezi in dela sranje z dodeljevanjem napacnih IP naslovov. Je pa tale vlan zadeva zamisljena na nacin ,da rabis en cas, da pogruntas za kaj se sploh gre.

Odgovori