IPTV na računalniku

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3255
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a madpanter » 2. Okt 2020 ob 07:59

Cristiano Ronaldo napisal/-a:
2. Okt 2020 ob 00:53
Kje bi lahk dobil najnovejšo play listo :beri: :rtmT2:

Hvala
http://freeweb.t-2.net/itak/
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

samm
Znanec
Prispevkov: 52
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 11:41
T-2: Že imam
Paket: Optika Oranžni diamant

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a samm » 4. Okt 2020 ob 11:42

Zdravo.
Odkar imam optiko preko telekoma ne dela več tv na računalniku preko VLCja in drugih podobnih programov.
Sem mislil da na modemu ni vklopljen muticast vendar so na centru rekli da preko telekom centrale to ni možno, ker imalo unicast.
Kakšno pojasnilo na to prosim, ker se na te zdeve ravno ne razumem najbolje.
Pred optike preko telekoma sem imel VDSL priključek in je delovalo.

borutbolc
Faca
Prispevkov: 110
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 4. Okt 2020 ob 11:46

Ene centrale to omogočajo, ene pač ne.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7732
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 4. Okt 2020 ob 12:09

Kolikor vem, preko xDsl (BRO) Telekom porta multicast nikjer ne dela.
Za otiko pa ja, če je BRO (telekom port) so tudi izjeme kjer ni multicasta.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

samm
Znanec
Prispevkov: 52
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 11:41
T-2: Že imam
Paket: Optika Oranžni diamant

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a samm » 4. Okt 2020 ob 12:53

Ironija je da sem v kraju kjer sem v najemu že 10 let in smo bili edina ulica kjer ni bilo t2 optike , niti preko telekoma do pred nekje 2 mesecema.
Takrat se leT2 podvizal in omogočil optiko preko telekoma.
Naslednji teden ko je ta začela delovati, je t2 prekopal in vstail v zemljo še svoje cevi za optični kabel.
Sedaj čakam ,kdaj bodo skozi cevi potegnili še svoj optični kabel, da se takoj prijavim za spremembo.

fiston
Faca
Prispevkov: 108
Pridružen: 3. Okt 2011 ob 10:47
T-2: Že imam
Paket: T4 VDSL

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a fiston » 3. Nov 2020 ob 20:18

Jaz imam pa 1 teden problem, če je slučajno komu dogajalo kaj podobnega.
En teden mi ne dela TV prek računalnika, nisem siguren samo vem da mi je internet padel dol, pa sem resetiral modem, potem je internet delal, za IPTV pa ne vem ali je še. No zanimivo, da se mi je to nardilo spet skoraj točno po 1 tednu, tudi ura približna.
Probal sem v različnih playerjih, pa UDP najde, samo se noče povezati, ali pa se poveže čez nekaj časa, lahko tudi pol ure ne. No ko se poveže, pa dela kako minuto ali 2 potem se pa ustavi. No potem ugasnem player, pa probam ponovno, pa dostikrat začne takoj, ampak se čez minuto ali 2 ustavi, no potem pa enkrat odneha, pa se ne poveže nazaj kake pol ure. Resetiral sem tudi računalnik, izklopil požarni zid in antivirusni program, pa nič ne pomaga. Tako je zgleda problem samo z UDP, na tehnično pomoč sem vprašal, pa pravi, da pri njih vse kaže normalno, ker sem mislil, da enino če se je v modemu kaka nastavitev spremenila...
No zdaj pa nimam več ideje, kaj bi lahko še poskusil... Edino še pri mrežni kartici če bi bilo kaj, samo nisem pa ravno strokovnjak za to nastavljati.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7732
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Nov 2020 ob 20:35

Kaj imaš VDSL ? Si priklopljen na centrali na T2 opremo ? Kateri modem .....
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

fiston
Faca
Prispevkov: 108
Pridružen: 3. Okt 2011 ob 10:47
T-2: Že imam
Paket: T4 VDSL

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a fiston » 3. Nov 2020 ob 21:17

Ja VDSL 20/2. Modem piše Smart com SV2M104, na centrali ne vem, bivša telefonska linija.
Drugače na modemu luči svetijo normalno Power System Link zeleno in dva lana zeleno, Act pa oranžna. Sem se pa sedaj spomnil zadnjič, ko sem resetiral je trajalo malo dlje, se mi zdi da se je nakoncu Act prižgal in potem ugasnil in sta se še enkrat prižgala lan in Act, potem je pa ostalo tako.

fiston
Faca
Prispevkov: 108
Pridružen: 3. Okt 2011 ob 10:47
T-2: Že imam
Paket: T4 VDSL

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a fiston » 3. Nov 2020 ob 21:30

Eto, zdaj se mi je točno nekih 45 sekund priklapljal na pop tv 720p, sem probal na Simple playerju, pa se je oni krogec vrtel in je pisalo buffering. Pa sem probal še dvakrat, pa se mi je normalno takoj priklopil, nisem pa probal koliko časa dela, po navadi tam malo več kot minuto, 2 minuti pa že težko zdrži.
Sem gledal košarko včeraj, pa je bilo 4 minute do konca, pa ene 5-6 sem moral ponovno zagnati player. Tako da zdrži približno enako, po se pa povezuje je pa različno, lahko takoj, lahko tudi pol ure ali več nič.

fiston
Faca
Prispevkov: 108
Pridružen: 3. Okt 2011 ob 10:47
T-2: Že imam
Paket: T4 VDSL

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a fiston » 4. Nov 2020 ob 09:18

Mislim, da sem ugotovil v čem je problem. Modem je šel v maloro. Edino čudno mi je, da ne opazim pri internetu. Mogoče dlje nalaga. Sem pa opazil, ko sem vlekel kaj dol, da kar precejkrat ni do konca zvlekel, zgleda ker se je prekinila povezava.
Sem nazadnje opazil, ko sem resetiral, da je nekaj čudno, ko sta ona lan svetila, pa ugasnila, pa oni oranžni act tudi, potem se je nazaj prižgalo in ostalo.
Sedaj sem pa slučajno gledal in videl da se zeleni lučki na lanu ugašata, občasno. No potem sem videl, da je ena mrknila, pa mi je TV na playerju še delala, pa dvignem telefon in je bil mrtev. Potem ugasne druga, pa se player ustavi.
Tako da očitno, da mi na lanu prekinja povezavo. Sem probal zamenjati, pa ni kaj dosti pomagalo. Na LAN 4 mi pa tudi internet ne dela, pa luč gori, pa telefon tudi ne, piše ni storitve. Sicer malo pomežikne na čase, na LAN 2 kjer imam sedaj mrežno kartico, pa stalno utripa, pa se mi zdi, da je prej tudi.
No zdaj za čuda TV dela nekaj dlje, zgleda da telefon moti..., sicer ni panike ker ga v bistvu ne uporabljam. Je pa definitivno problem v modemu. Sicer pri LANU niti nisem zmeraj opazil, da bi se lučka ugasnila, pa se player ustavi. Verjetno je dovolj če se za malenkost prekine povezava, tega pa pri internetu niti ne opaziš. No zdaj ko sem telefon preklopil na ono linijo, ki je očitno mrtva, player dela že nekih 5 minut, no ravno zdaj se je ustavil.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7732
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 4. Nov 2020 ob 14:35

Upam da modem nimaš kaj založen , da je samostojen in da ima dobro hlajenje - zračne reže pod njem.
Drugače pa so to simtomi za napajalnik da je slab za modem, ali pa je modem že kdaj potipala strela.... pa se poslavlja.

internet testiraj, v wiih zaženi: cmd
in nato vpiši : ping www.t-2.net -t

pusti nekaj časa, .. če bo dosti "ping time up" javi na t-2
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

fiston
Faca
Prispevkov: 108
Pridružen: 3. Okt 2011 ob 10:47
T-2: Že imam
Paket: T4 VDSL

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a fiston » 4. Nov 2020 ob 17:19

Založen ni, na zvočniku ga imam, onem ki je za bas, tako je spodaj trdo in ravno. Zračne reže potem niso zaprte, se pa vseeno kar lepo zgreje.
Ping sem pa probal, 10-11, včasih skoči 14-15, pa redko na 17 ali 18, samo nima to očitno veze s tem. Ker mi je ping kazalo normalno, player mi je pa prekinil.
No če ne bi televizije probal na playerju sploh ne bi opazil, da je kaj narobe, ker z internetom ni problema. TV pa nimam, da bi videl, kaj tam počne. Sem recimo še ono igrico igral bejeweled blitz malo, pa nikoli da bi mi prekinilo. Sicer nekajkrat je napisalo, da je izgubljena povezava s strežnikom, samo je tudi že prej, ampak to ko je novo nakladalo, med ono igro, ki traja minuto pa nikoli. Tako, da ne vem za koliko se mora prekiniti.
No tudi če bi serviser prišel, ne vem kaj bi ugotovil, verjetno da dela normalno, ker TV nimam, če se tam kaj vidi, če mi dela na playerju tudi ne bo probaval, pa tudi je različno, ponavadi kake 2 minuti ne, bolj redko 5 minut, danes je enkrat celo 7 minut delalo skupaj, sem videl v VLC, ker tam kaže čas. Pa vse LAN sem sprobal, edino kar je da na LAN 4 sploh ne dela ne internet ne telefon, je mrtev, na ostalih treh pa enako. Pa potem sem še telefon odklopil, če se slučajno kaj tepeta, pa da ven meče, pa tudi nobene razlike.
Tako niti ne vem, kaj konkretno bi lahko javil na T-2, edino da mi LAN 4 ne dela....

Pa hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7732
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 4. Nov 2020 ob 17:36

Javi da ti pridejo zamenjat modem, da ti ne delajo vsi lan porti.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

fiston
Faca
Prispevkov: 108
Pridružen: 3. Okt 2011 ob 10:47
T-2: Že imam
Paket: T4 VDSL

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a fiston » 10. Nov 2020 ob 12:48

Eto, da napišem, mogoče bo komu prišlo prav. Sem javil včeraj zvečer, pa sem naletel na enega smrkavega, pa me je driblal, če mi internet dela, pa kaj mi nagaja...
No potem sem rekel, naj malo počaka, da preklopim na lan 4 in sem ga vprašal kaj mu kaže, pa pravi en lan. Pa sem mu rekel, a kaj to je vse potem v redu če lan ne dela. No potem je nekako priznal, da ni in da bo naročil serviserju. Pa sem ga vprašal, če bo danes prišel, je rekel da ne, da ni nujno, da bo v roku enega tedna. Potem sem ga vprašal, če bo prej poklical kdaj pride, da bom prej še okno odprl in prezračil, zdaj ko je to sranje z virusom. Je rekel, da verjetno bo poklical dan prej ali pa vsaj uro prej. No pa me je poklical danes tam 15 do 10h, da pride čez kake pol ure. In je prišel in zamenjal modem. No, ta je bil pa prijazen, pa čeprav je bil tudi mlad. Niti ni hotel preverjati modema, pa kaj dela pa kaj ne dela. Je rekel, da je itak star že... Pa tudi napajalnik mi je zamenjal, čeprav sem mu rekel, da so mi ga že menjali, kako leto ali malo več nazaj, ko modem ni delal. Je rekel, vseeno bo dal kar novega. No potem sem mu rekel, da so mi receiver hoteli menjati, pa sem rekel, da ni treba, ker nimam TV in je tudi ne bom imel, če jo pa slučajno bom, bo pa oni tudi že zastarel takrat. Pa je rekel, da če hočem, da mi ga tudi zamenja.

No potem je šel, jaz probam TV na playerjih, pa nič. Niti se mi ni hotel povezati, slabše kot prej. Dam še v multicast da mi išče programe, našel nič, prej je našel. No, mi je bilo jasno da so UDPji blokirani. Sem se že sprijaznil, slej ko prej je moralo priti. Potem sem se pa spomnil, da sem enkrat bral, da je bil odprt samo LAN4 in je bilo treba še eno mrežno kartico dati. No sem rekel, pa probam še LAN4 in začuda začene delati TV. Sem rekel, zdaj bom moral pa še mrežno montirati..., ampak začuda je tudi internet delal.

Tako imam občutek, da so verjetno one porte blokirali (sicer mi ni jasno, da se sploh povezal, pa zdržal par minut) in je ostal odprt samo LAN4, ki pa mi ni delal.
Tako, da če bo slučajno še kdo imel probleme, naj proba na lan 4, ker meni samo na tem dela IPTV, vsaj upam zdaj že ene tri četrt ure malo vrtim MTV 80s, pa nobenih problemov, pa preklopil sem tudi, pa se je vedno takoj povezal.
Zdaj nimam pojma ali so pri starih modemih vsem spreminjali, če bo kdo novega dobil pa naj proba LAN4, če mu ne bo delalo. Meni je priklopil na LAN1 internet in na lan2. Probal sem tudi na lan3 ta tudi ni delala IPTV, na lan2 pa nisem probal, ker je tam telefon. No pri starem je delala na vseh LAN, dokler je delalo. Novi modem je pa INNBOXV45, tako da vsaj za tega, če ne dela, se plača probati na LAN4.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2184
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 10. Nov 2020 ob 15:09

Ostali porti so za NAT-om.

Odgovori