Kateri gigabitni Switch z multicast podporo

Vse o T-2 IP televiziji
matrix
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 25. Nov 2012 ob 16:43
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika 100/10

Kateri gigabitni Switch z multicast podporo

Odgovor Napisal/-a matrix » 25. Nov 2012 ob 16:46

Pozdravljeni T-2 uporabniki,

želel bi preko 1 UTP kabla (ki gre iz t-2 modema/switch) priklopiti IP TV in še druge naprave. Kolikor mi je znano mora switch (ne router!) podpirati multicast, se motim?
A ima kdo izkušnje s tem.. a bo delovalo če kupim katerikoli multicast switch, tako da bo potem na tem izhodih možno gledati tako tv, kot priklopiti tudi druge naprave.
V spletnih trgovinah ne najdem nobenega, kjer bi pisalo, da ima switch še multicast support, samo pri nekaterih routerjih sem videl...

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8043
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Kateri gigabitni Switch z multicast podporo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 25. Nov 2012 ob 17:03

je vseeno kateri switch kupiš, če imaš kakšen euro več pa priporočam ne-najcenejšega.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3130
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Kateri gigabitni Switch z multicast podporo

Odgovor Napisal/-a Mark » 25. Nov 2012 ob 19:15

Glej tiste, ki podpirajo igmp snooping. Drugače pa dela tv tudi na navadnih.

http://en.wikipedia.org/wiki/IGMP_snooping

matrix
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 25. Nov 2012 ob 16:43
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika 100/10

Re: Kateri gigabitni Switch z multicast podporo

Odgovor Napisal/-a matrix » 25. Nov 2012 ob 20:09

Tega sem imel v mislih... edini, ki ga najdem v slovenskih spletnih trgovinah... pa da nima milijon portov...
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist ... rt_managed#

bo ok?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8043
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Kateri gigabitni Switch z multicast podporo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 25. Nov 2012 ob 20:54

več kot odličen
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: Kateri gigabitni Switch z multicast podporo

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 26. Nov 2012 ob 08:01

Takega imam jaz (predvsem zato ker je managed) ampak ti moram rečt da igmp snooping ne deluje zanesljivo (prekinja) zato mam izklopljenega.
Če rabiš res samo za switch za tv, potem bo tud kakšen cenejši čist zadostoval (meni so všeč Trendnetovi ker imajo kovinska ohišja in ne delujejo plastično).
Slika Optika od 30.5.2008

matrix
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 25. Nov 2012 ob 16:43
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika 100/10

Re: Kateri gigabitni Switch z multicast podporo

Odgovor Napisal/-a matrix » 26. Nov 2012 ob 08:54

Zanimivo, potem res raje nekaj cenejšega.
Kaj pa tole?
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist ... 0_ethernet#

matrix
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 25. Nov 2012 ob 16:43
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika 100/10

Re: Kateri gigabitni Switch z multicast podporo

Odgovor Napisal/-a matrix » 26. Nov 2012 ob 08:56

Še nekaj.. ker razmišljam tudi o zamenjavi routerja... tu pa je potrebno, da izrecno podpira multicast, true?

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: Kateri gigabitni Switch z multicast podporo

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 26. Nov 2012 ob 09:45

ja, če hočeš da gre tv multicast čez router. Ti pa ne bo delal STB na routerju če to misliš...
Meni so najbolj všeč routerji, ki popirajo OpenWRT, saj lahko z njim počnem kar hočem, ne glede na uradno podporo...TP-Link WR1043ND recimo.
Slika Optika od 30.5.2008

matrix
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 25. Nov 2012 ob 16:43
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika 100/10

Re: Kateri gigabitni Switch z multicast podporo

Odgovor Napisal/-a matrix » 26. Nov 2012 ob 10:11

Čak, torej če gre iz T-2 switcha utp v ta glavni router, iz njega pa več linij, med drugim tudi na TV STB, potem ne bo delovalo?

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: Kateri gigabitni Switch z multicast podporo

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 26. Nov 2012 ob 10:27

Ne, multicast čez router je samo za PC. STB mora bit vedno priklopljen direktno na T2 opremo (oz. lahko je switch vmes, router pa definitivno ne) drugače se ne bo bootal.
Slika Optika od 30.5.2008

matrix
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 25. Nov 2012 ob 16:43
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika 100/10

Re: Kateri gigabitni Switch z multicast podporo

Odgovor Napisal/-a matrix » 26. Nov 2012 ob 10:47

Evo, situacijo imam takšno:
Slika

Dve sobi, pri čemer bi želel vse PC-je imeti v isti mreži. Če dam router takoj za T-2 switch in iz njega ven v vsako sobo, tam pa v vsaki sobi switch, očitno ne bodo delovali TV-ji.
Razmišljal sem, da bi splittnil UTP kabel, ki gre v vsako sobo, tako da bi en split bil za TV-ja, drug pa bi bil za mrežo iz routerja. Ima kdo kakšen boljši predlog. Vlečt še en kabel v vsako sobo žal ni možno...

Ima kdo izkušnje z splittanjem UTP kablov. A je povezava potem še vedno gigabitna?

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1421
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Kateri gigabitni Switch z multicast podporo

Odgovor Napisal/-a Skorc » 26. Nov 2012 ob 13:28

Eh, zdaj bo pa treba dat zadevo na tehtnico :) Z delitvijo kabla ne boš spravil giga povezavo. Sicer pa kako imaš razpelano ožičenje? A boš v vsaki sobi imel giga stikala na katere priključiš odjemalce (PC-je)?
Jaz osebno bi potegnil v vsako sobo še en kabel - vedno se najde prostor :) Le všasih ne gre "po maslu".
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

matrix
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 25. Nov 2012 ob 16:43
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika 100/10

Re: Kateri gigabitni Switch z multicast podporo

Odgovor Napisal/-a matrix » 26. Nov 2012 ob 13:38

Ja v vsaki sobi je switch. Router sem hotel dati zraven T-2 switcha. Očitno ne gre drugače kot da še vlečem en kabel... čeprav bo to zelo zelo problematično... :(

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: Kateri gigabitni Switch z multicast podporo

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 26. Nov 2012 ob 17:23

Če res ne gre drugače lahko narediš VLANe. Samo rabiš 3 managed switche (al pa vzameš tp-linke, ki tudi imajo VLAN)...to pa mal več pride :D
Slika Optika od 30.5.2008

Odgovori