Arris VIP1113 in HDMI CEC

Vse o T-2 IP televiziji

Arris VIP1113 in HDMI CEC

OdgovorNapisal/-a mlacar » 24. jun 2014 ob 12:10

Pozdravljeni,

zanima me če ta box omogoča CEC povezavo preko HDMI. S tem se izogneš dodatnega daljinca za box.

Hvala za odgovorl

LP
mlacar
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 1. jul 2007 ob 23:14
T-2: Še nimam

Re: Arris VIP1113 in HDMI CEC

OdgovorNapisal/-a OmegaBlue » 24. jun 2014 ob 12:13

Ja, ampak zaenkrat ni vklopljen.
Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
 
Prispevkov: 613
Pridružen: 4. sep 2009 ob 09:41
T-2: Že imam
Paket: 20/2

Re: Arris VIP1113 in HDMI CEC

OdgovorNapisal/-a mlacar » 24. jun 2014 ob 12:50

Je to v planu? Imam Samsungov touch remote, bo to delovalo?

http://www.samsung.com/us/support/howto ... /161876/Y/
mlacar
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 1. jul 2007 ob 23:14
T-2: Še nimam

Re: Arris VIP1113 in HDMI CEC

OdgovorNapisal/-a OmegaBlue » 24. jun 2014 ob 13:20

Če imaš tak daljinec ne rabiš ravno cec :)
Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
 
Prispevkov: 613
Pridružen: 4. sep 2009 ob 09:41
T-2: Že imam
Paket: 20/2

Re: Arris VIP1113 in HDMI CEC

OdgovorNapisal/-a mlacar » 24. jun 2014 ob 13:41

Ok, potem bo delovalo. Ker ponavadi ko je potrebno vpisati ZIP, nastane problem, ker ne pokaže slo operaterjev.
mlacar
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 1. jul 2007 ob 23:14
T-2: Še nimam

Re: Arris VIP1113 in HDMI CEC

OdgovorNapisal/-a StefanB » 15. dec 2014 ob 17:10

A CEC naj bi deloval na tem VIP1113 ali ne?
Meni tu ne deluje (lepo pa se isti televizor pogovarja z drugimi napravami), pa me zanima če se ga da kako usposobiti, da se znebim enega daljinca.
Samsungov TV ima tudi IR extender, vendar (še?) ne podpira tega modela IPTV vmesnika...
StefanB
Novinec
 
Prispevkov: 23
Pridružen: 6. jun 2007 ob 08:22
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10

Re: Arris VIP1113 in HDMI CEC

OdgovorNapisal/-a StefanB » 15. dec 2014 ob 19:14

Kaj, a mislijo, da je bolje, da ne dela prek IR (ker Samsung IR extender še ne podpira točno tega modela iptv vmesnika) ali da ne deluje IR (ker ga je daljinca treba usmerjati točno v STB), ali da ne deluje ker ne uredijo (vklopijo!) CEC podpore?

V tem primeru je dvb-c boljša izbira?
StefanB
Novinec
 
Prispevkov: 23
Pridružen: 6. jun 2007 ob 08:22
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10

Re: Arris VIP1113 in HDMI CEC

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 15. dec 2014 ob 19:23

ja glej, za uradno razlago pošlji mail na t-2 ali facebook
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6908
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Arris VIP1113 in HDMI CEC

OdgovorNapisal/-a StefanB » 15. dec 2014 ob 19:34

A mogoče kdo tu ve s katerim starejšim (Motorolinim) modelom je ta vip1113 kompatibilen, da poskusim TV prepričati, da ga vseeno krmili preko IR extenderja?
StefanB
Novinec
 
Prispevkov: 23
Pridružen: 6. jun 2007 ob 08:22
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10

Re: Arris VIP1113 in HDMI CEC

OdgovorNapisal/-a atepej » 15. dec 2014 ob 19:35

StefanB, razumemo tvojo željo, ampak moraš se pa zavedat, da je to njegovo osebno mnenje in (čeprav ima status T-2jevca) ne predstavlja uradnega stališča ISP-ja. Za več info ti priporočam, da se obrneš na info@t-2.net ali pa na Facebook, Twitter ali Google+ stran.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3213
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Arris VIP1113 in HDMI CEC

OdgovorNapisal/-a RobertM » 15. dec 2014 ob 19:56

StefanB Napisal/-a:A mogoče kdo tu ve s katerim starejšim (Motorolinim) modelom je ta vip1113 kompatibilen, da poskusim TV prepričati, da ga vseeno krmili preko IR extenderja?

Poizkusi z M1003 ;-)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
 
Prispevkov: 2211
Pridružen: 24. dec 2006 ob 13:51
Kraj: Okolica Tolmina
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH

Re: Arris VIP1113 in HDMI CEC

OdgovorNapisal/-a OmegaBlue » 15. dec 2014 ob 22:13

CEC je trenutno s strani Arris (bivše motorole) rahlo ne dodelan in strankam bi naredil več preglavic kot pa dobrega. Če spacajo na pol uporaben firmware bo seveda na voljo hitro.
Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
 
Prispevkov: 613
Pridružen: 4. sep 2009 ob 09:41
T-2: Že imam
Paket: 20/2

Re: Arris VIP1113 in HDMI CEC

OdgovorNapisal/-a StefanB » 15. dec 2014 ob 22:47

Hvala, IR extender deluje (kolikor sem na hitro pretestiral), če nastavim model VIP1003!
Bo malenkost manj žongliranja z daljinci! :D

A pri drugih modelih iptv vmesnikov je to kaj bolje urejeno, cec deluje?
StefanB
Novinec
 
Prispevkov: 23
Pridružen: 6. jun 2007 ob 08:22
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10

Re: Arris VIP1113 in HDMI CEC

OdgovorNapisal/-a kitl » 15. dec 2014 ob 22:56

Kako se to nastavi? Meni na TV kaže VIP 1003 začetni i zaslon, VIP 1003 meni ko kliknem na to se nič ne zgodi.
Slika


Lp, Kitl
Uporabniški avatar
kitl
Administrator
 
Prispevkov: 7892
Pridružen: 17. mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 50 Mbit/s 2x TV

Re: Arris VIP1113 in HDMI CEC

OdgovorNapisal/-a mine » 16. dec 2014 ob 20:41

Moj Samsung ob vklopu sam izbere CEC za vip1003 sicer, nima pa nobene funkcije. Sam pa ga ne morem izbrat, npr. če menjam vir iz antene na vip1003, mi javi napako, da se ne uspe povezat.
mine
Začetnik
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 1. okt 2014 ob 18:09
T-2: Že imam

Naslednji

Vrni se na IP TV

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 7 gostov