MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
akulp
Faca
Prispevkov: 146
Pridružen: 1. Nov 2014 ob 09:34
T-2: Še nimam

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a akulp » 23. Sep 2018 ob 06:38

Živjo.


Mene pa zanima, če je kdo na tekočem oz. ve, kaj se/če se, dogaja z razvojem in dpolnitvami Multicasta?

Ena verzija je tale THJ-jeva, ki očitno ne dela več na tem projektu, druga pa tale:

http://uross-digital-tools.appspot.com/ ... asttv2_net

Se kje zbirajo kako predlogi, teče kaka druga tema?

Hvala.

wickedboy
Faca
Prispevkov: 139
Pridružen: 3. Okt 2015 ob 12:06
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a wickedboy » 23. Sep 2018 ob 08:06

Žal ne... Mislim, da so zadeve ostale takšne kot so trenutno dosegljive...

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1342
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a roCkY » 23. Sep 2018 ob 09:19

Kolker mi je znano je zadeva povsem zastala.
Bilo pa bi dobrodošlo, da se nadgradi toliko, da bo predvajal tudi 4k kanale.

akulp
Faca
Prispevkov: 146
Pridružen: 1. Nov 2014 ob 09:34
T-2: Še nimam

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a akulp » 26. Sep 2018 ob 22:39

Škoda, res ...

bender33
Faca
Prispevkov: 191
Pridružen: 23. Feb 2009 ob 21:21
T-2: Še nimam
Paket: TopTrio A

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a bender33 » 27. Sep 2018 ob 11:42

verzija od Uroša je pred kratkim dobila 2 nova updejta

akulp
Faca
Prispevkov: 146
Pridružen: 1. Nov 2014 ob 09:34
T-2: Še nimam

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a akulp » 27. Sep 2018 ob 14:35

Res je, ampak nič se pa po mojem ne razvija v smeri dodatnih funkcionalnosti.

Bolj gre za podporo kodekom ipd.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1095
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a g33k » 27. Sep 2018 ob 17:54

Res škoda, ker ni možno priti v kontakt z avtorjem programa.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Bižal
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 27. Jan 2009 ob 23:47
T-2: Že imam

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a Bižal » 9. Okt 2018 ob 20:30

Pozdravljeni

Potreboval bi vašo pomoč oziroma kakšen namig. Namreč, odkar sem pri T2 zamenjal router in prosil za nastavitve pri katerih prva dva porta na routerju (ki ju uporabljata PC1 in PC2) dobita svoj notranji IP (192.168...) mi ne uspe usposobit Multicasta (playlista ne deluje niti preko VLCja).

Preveril/preizkusil sem naslednje:
- računalnik je povezan s kablom
- v Multicastu je izbran pravi network adapter
- FW in AV sta izklopljena
- med računalnikom in Innboxom F60 ni (še) nobenega usmerjevalnika
- ko pingam katerega koli izmed IPjev v playlisti dobim "Request timed out"

Torej, se mi prav dozdeva, da moram prosit, da se mi porte zopet "bridga" in tako usposobim Multicast ali se vam zdi, da je težava drugje?

Hvala za pomoč :)

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Okt 2018 ob 20:41

Si na BRO (gpon) priključku ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

wickedboy
Faca
Prispevkov: 139
Pridružen: 3. Okt 2015 ob 12:06
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a wickedboy » 9. Okt 2018 ob 22:18

Bižal napisal/-a:Pozdravljeni

Potreboval bi vašo pomoč oziroma kakšen namig. Namreč, odkar sem pri T2 zamenjal router in prosil za nastavitve pri katerih prva dva porta na routerju (ki ju uporabljata PC1 in PC2) dobita svoj notranji IP (192.168...) mi ne uspe usposobit Multicasta (playlista ne deluje niti preko VLCja).

Preveril/preizkusil sem naslednje:
- računalnik je povezan s kablom
- v Multicastu je izbran pravi network adapter
- FW in AV sta izklopljena
- med računalnikom in Innboxom F60 ni (še) nobenega usmerjevalnika
- ko pingam katerega koli izmed IPjev v playlisti dobim "Request timed out"

Torej, se mi prav dozdeva, da moram prosit, da se mi porte zopet "bridga" in tako usposobim Multicast ali se vam zdi, da je težava drugje?

Hvala za pomoč :)
Če te prav razumem imaš prva porta za internet? Pc priklopi v port ki ga imaš za TV, če bo to delovalo potem so problem le porti oz njihove nastavitve :) Mislim da za multicast (iptv) moraš imeti povsem drugačen IP kot 192.....

joegsm2000
Novinec
Prispevkov: 24
Pridružen: 11. Jan 2009 ob 21:27
T-2: Že imam
Paket: 100/100
Kraj: ms

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a joegsm2000 » 10. Nov 2018 ob 10:42

še kje kak link za dol potegnit MulticastTV.THJ.v1.0.4.21??

Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 473
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a Veron » 24. Jan 2019 ob 10:46

Kaj moram narediti, da lahko na prenosniku gledam multicast stream, če imam prav T-2 optiko?

wickedboy
Faca
Prispevkov: 139
Pridružen: 3. Okt 2015 ob 12:06
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a wickedboy » 24. Jan 2019 ob 16:51

Na prenosniku preko WIFI ali kabel? Poglej začetek teme, poskusi s tem Multicastom, pa najprej priklopi preko kabla prenosnik v port kjer imaš tv, če bo delovalo... Preko wifi brez svojega routerja ki spusti multicast skozi pa bolj težko

Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 473
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a Veron » 24. Jan 2019 ob 18:25

Ubistvu razmišljam malo o tem, da bi preko ruterja spravil zadevo na zunanji ip (tako da lahko iz druge lokacije spremljam na računalniku), ampak nevem niti kje začet.

Torej T2 optika (T2 lastnik), port za TV je ločen, torej so VLANi?

g33k
Legenda
Prispevkov: 1095
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a g33k » 24. Jan 2019 ob 18:54

Da ni to T-2 GPON optika?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Odgovori