KODI (XBMC)-Vodič

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
kekec14
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 9. Jan 2018 ob 11:17
T-2: Že imam
Paket: 100/10 internet

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a kekec14 » 9. Jan 2018 ob 15:13

Hvala za odgovor! To z notepadom ne bo problem. Poizkusim in javim kako bo šlo. Morda še odgovor za opcijo ko bi NUC-a priklopil direktno v T2-jev komunikator Milan - ali je pomembno v kateri port je potrebno vklopiti kabel? Če poizkusim to, ali mora biti m3u lista v multicast obliki ali je lahko tudi v udpxy?

Hvala!

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a oyoy » 9. Jan 2018 ob 15:24

milan ima vse porte enakovredne tako da je vseeno. upoštevaj, da z vsako napravo, ki jo priključiš direktno v milana, zasedeš ip - če nimaš naročenega statičnega ip-ja, imaš na razpolago zgolj 2 ip-ja.
v primeru direktne priključitve v milana uporabiš multicast listo.
Slika
Slika

kekec14
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 9. Jan 2018 ob 11:17
T-2: Že imam
Paket: 100/10 internet

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a kekec14 » 9. Jan 2018 ob 15:37

Se pravi če poflasham firmware na routerju na LEDE se mi bo spremenil MAC addres in bom v bistvu dobil novi ip, kar pomeni da bom za danes izpolnil bonus dveh ipjev in ne bom mogel direktno vklopiti NUC-a v Mialana. Za ta test bo potrebno počakati 24 ur da se ip sprosti?

Hvala!

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a oyoy » 9. Jan 2018 ob 15:47

se zna zgodit ja, da bo po flešanju nov ip. ni pa nujno. za vsak primer pred namestitvijo lede fw-ja naredi ip release, pa ip ne bo ostal zaseden.
Slika
Slika

kekec14
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 9. Jan 2018 ob 11:17
T-2: Že imam
Paket: 100/10 internet

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a kekec14 » 9. Jan 2018 ob 19:40

Sem si usposobil sistem. Trenutno predvajam TV preko udpxy, saj je preklapljanje med programi v primerjavi z multicastom hitrejše. Drugih razlik zaenkrat ni opaziti.
Kar se tiče zaostajanja zvoka pa prehod iz multicasta na udpxy ni rešil. Dojel sem, da je intel NUC sposoben izvažati 3840×2160 pri 30Hz. Preklopil sem na 1920x1080 60Hz in zadeva deluje tekoče. Glede na to da v programski shemi še ni 4k kanalov, predivedam da lahko resolucijo pustim na HD z 60Hz osveževanjem.

Hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a atepej » 9. Jan 2018 ob 19:58

Gonilniki so posodobljeni?
Slika

wickedboy
Faca
Prispevkov: 140
Pridružen: 3. Okt 2015 ob 12:06
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a wickedboy » 9. Jan 2018 ob 20:08

Tole so IPji za SLO 2 HD/720, poskusi če ti na vseh šteka...(239.10.2.57:5000, 239.10.14.57:5000, 239.10.1.11:5000, 239.10.2.11:5000)

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a atepej » 9. Jan 2018 ob 20:18

wickedboy ni problem v stream-u
Slika

kekec14
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 9. Jan 2018 ob 11:17
T-2: Že imam
Paket: 100/10 internet

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a kekec14 » 9. Jan 2018 ob 21:21

Gonilniki so posodobljeni. Glede na to da imam smart tv sem poizkusil z uporabo aplikacije Smart IPTV. Preko udpxy deluje super. Pri kodiju pa kot se že omenil, sprememba resolucije in refresh rate-a iz 30Hz na 60Hz je rešila lagganje slike in zvoka.

magnificojepeder
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 26. Jan 2018 ob 13:02
T-2: Še nimam

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a magnificojepeder » 26. Jan 2018 ob 13:06

Pozdravljeni,

kakšno leto nazaj je nekdo spraševal kjer dobiti Rakun Wizard Build, pa ni bilo nebenega odgovora. Lahko tudi na zs.

Hvala

kibtu
Guru
Prispevkov: 980
Pridružen: 15. Avg 2014 ob 15:50
T-2: Že imam
Paket: T4 MEGA

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a kibtu » 26. Jan 2018 ob 13:42

Sem poslal info na ZS.
Zadnjič spremenil kibtu, dne 1. Mar 2018 ob 10:24, skupaj popravljeno 1 krat.

barbox
Uporabnik
Prispevkov: 48
Pridružen: 8. Dec 2006 ob 18:21
T-2: Že imam
Paket: T4 20M
Kraj: Metlika

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a barbox » 26. Jan 2018 ob 18:13

lahko še meni

LP

franjo
Novinec
Prispevkov: 24
Pridružen: 16. Jan 2007 ob 16:55
T-2: Že imam
Paket: ip tv, internet, telefon
Kraj: dravograd

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a franjo » 26. Jan 2018 ob 23:32

Tudi jaz prosim

LP

box42y
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 25. Avg 2017 ob 11:57
T-2: Še nimam

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a box42y » 1. Feb 2018 ob 14:05

Ali lahko še meni prosim?

franc59
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 24. Jul 2011 ob 08:21
T-2: Že imam
Paket: T3

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a franc59 » 1. Feb 2018 ob 18:20

Jaz tudi prav lepo prosim.

Odgovori