KODI (XBMC)-Vodič

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Vednik
Faca
Prispevkov: 129
Pridružen: 20. Sep 2012 ob 10:52
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a Vednik » 14. Nov 2017 ob 16:12

Vseeno kje si ali na OŠO ali ako drugače, če imaš zaključen samo en optični kabel Simplex, potem ti ne dela, ker dobivaš signal ma modem/router lan 3,4 za video in lan1,2 za ethernet in to ne bo delovalo. Deluje ti bikers lista, ker je stream preko etherneta.

blze
Faca
Prispevkov: 127
Pridružen: 20. Mar 2007 ob 16:49
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant
Kraj: Ilirska Bistrica

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a blze » 14. Nov 2017 ob 19:47

ti potrjujem.

morosito
Znanec
Prispevkov: 75
Pridružen: 1. Maj 2013 ob 04:01
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Capodistria

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a morosito » 3. Dec 2017 ob 10:41

Na RPi 3 kodi kar lepo deluje. Hiter.
Drugace pa RPi3 je bila zdaj promocija za 20€ na italjanskem amazonu, sem jih kupil kar 6 kosov. Zdaj jih imam postavljene povsod po hisi...vsak tv svoj hisni kino :D

Aja zakaj pa sploh uporabljate te innbox routerje? Mislim zivimo v 2017?
Jaz sem ga odstranil..imam svoj router AC kar direkt priklopljen..odzivni čas je iz 7ms padu na 1ms. Priklopim tv na lan1-4 dela povsod. Kupim repetitor za 10€ in nanj povezem skatlico za tv in dela cisto ok tudi hd.

Doma imam samo 1 kabel (od doze od optike do routerja) in to je vse. A ne 300.000 bolano kot je bilo prej. Ocitno na t-2 jih je cas povozil jaz ne vem...

Imam optiko BRO in lista na Kodi mi dela ciato normalno...s cim se vi ubadate jaz ne vem.
Moj fritz!box ima v nastavitvah opcijo za tv saj si rezervira prenos tako da on to ze vse sam nastima in pripravi...kako?..to pa ne vem...sam dela...

Vednik
Faca
Prispevkov: 129
Pridružen: 20. Sep 2012 ob 10:52
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a Vednik » 3. Dec 2017 ob 17:04

Pozdrav, kateri model Fritz routerja pa uporabljas in Kodi uporabljas na racunalniku ali na Android boxu. Hvala.

morosito
Znanec
Prispevkov: 75
Pridružen: 1. Maj 2013 ob 04:01
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Capodistria

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a morosito » 3. Dec 2017 ob 21:08

https://en.avm.de/products/fritzbox/fritzbox-5490/

fritz 5490....na strežniku avm.de so sistemske nastavitve že pripravljene ki jih je nekdo iz t-2 uploadal...tako da čim dobi povezavo pobere cel paket.

kodi imam na raspberry pi 3

krepki45
Model
Prispevkov: 292
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 18:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100
Kraj: SG

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 3. Dec 2017 ob 22:33

Moj fritzbox 5490,ki sem ga uporabljal na siolu tega ni znal,niti ni znal ločit iptv prometa od podatkovnega prometa,tako da mi je ob polni obremenitvi torrenti tv štekal.
Res pa je da ga je telekom priredil svojim potrebam.

morosito
Znanec
Prispevkov: 75
Pridružen: 1. Maj 2013 ob 04:01
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Capodistria

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a morosito » 3. Dec 2017 ob 22:48

Verjetno si imel nastiman kaksen beta (mesh) firmware...to ponavadi delajo da bi lahko iz centrale ga upravljali. Moras nastimat zadnjo verzijo 6.83...jaz teh problemov nimam. Je pa top ker imam samo 1 kabel do routerja...

Na enem naslovu kjer imam modri net...sem skatlo dal na restore in pol na 6.83...pogodba je bila 50/20 zdaj vlece 100/40..se vidi da so manipulirani firmware-i....

kekec14
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 9. Jan 2018 ob 11:17
T-2: Že imam
Paket: 100/10 internet

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a kekec14 » 9. Jan 2018 ob 11:35

Pozdravljeni!

Potreboval bi malo pomoči glede usposobitve IPTV na T2. Trenutno imam naročen le internet 100/10 Mbit na optiki. Uporabljam Samsung Smart TV 50m6172 na katerega imam povezan Intel NUC z žično povezavo do routerja. Na NUC-u imam trenutno inštaliran Kodi Krypton 17.6. Uporabljam router TP-link wr841N s stock firmware-om in imam omogočen Multicast-IGMP Snooping (inštaliral sem tudi zadni LEDE, vendar tam nisem znal vklopiti multicasta). Po vodičih iz foruma sem dodal m3u listo (http://itak.thats.im/T2_HD_b.m3u), epg (http://itak.thats.im/epg_b.xml.gz) in logote.

Zadeva načeloma deluje, vendar se na določenih kanalih (npr. SLO 2 HD) pojavlja preskakovanje slike, kot da bi manjkali frejmi, in zaostajanje zvoka. Poizkusil sem tudi z Kodi 18 (zadnji nightly release), vendar se problem še kar pojavlja.

Ali je možno da bi lahko bil problem v 4k televiziji? Morda v routerju?

Skratka, prosil bi vas za pomoč pri omenjeni težavi. Zavoljo rešitve sem pripravljen uporabiti tudi drugi software, saj uporabljam windows10 oz tizen na Samsung tvju.

Hvala in lep pozdrav!

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a oyoy » 9. Jan 2018 ob 13:09

Tu bi znal udpxy rešit težavo. Daj še 1 x Lede na router, nastavitve pa imaš opisane tukaj
Slika
Slika

kekec14
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 9. Jan 2018 ob 11:17
T-2: Že imam
Paket: 100/10 internet

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a kekec14 » 9. Jan 2018 ob 13:13

Super hvala, bom poizkusil! Če to ne bi delalo, bi poizkusil še vklopiti kabel iz NUC-a direktno v T2-jev usmerjevalnik Milan (tu seveda izgubim možnost povezave Kodi remote s telefonom, ampak bom že). Ali je na omenjenem usmerjevalniku pomembno kateri port uporabim za TV?

EDIT: zanima me še ali se bolj splača m3u listo in epg prenašati preko URL naslova ali je bolje, da datoteki shranim na računalnik in do njih v Kodiju dostopam lokalno?
EDIT: ketero verzijo Kodija bi priporočili za IPTV 17.6 ali 18?
EDIT1: oyoy ali po tvojem vodiču inštaliram le udpxy ali tudi multicast? Ali pri inštalaciji udpxy moram spremeniti port ali lahko ostane default? Kakšen je vpliv če ga spremenim?

Hvala!

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a oyoy » 9. Jan 2018 ob 13:45

inštaliraj vse, port pa lahko ostane kar tisti, ki bo prednastavljen, razen če ga slučajno ne uporabljaš že za kaj drugega. kar se kodija tiče, pa nisem na tekočem in ga uporabljam izredno redko, tako da ti bo odgovoril kdo drug.
Slika
Slika

kekec14
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 9. Jan 2018 ob 11:17
T-2: Že imam
Paket: 100/10 internet

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a kekec14 » 9. Jan 2018 ob 13:49

Če ni skrivnost, katero metodo za IPTV pa potem uporabljaš?

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a oyoy » 9. Jan 2018 ob 14:34

metodo? misliš multicast/unicast ali na kak način oz. s katerim programom gledam iptv na računalniku oz. drugih napravah?
jaz na windows napravah uporabljam največ kar vlc player ali multicasttv, na androidu pa iptv pro. čeprav nimam nobenih težav s spremljanjem iptv preko multicasta tako žično kot preko wifi, sem se navadil, da povsod uporabljam unicast oz. udpxy.
Slika
Slika

kekec14
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 9. Jan 2018 ob 11:17
T-2: Že imam
Paket: 100/10 internet

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a kekec14 » 9. Jan 2018 ob 14:39

V mislih sem imel program s katerim gledaš TV na windowsih. Če prav razumem lahko gledaš IPTV preko multicasta ali pa preko udpxy. Po tvojem vodiču je na routerju omogočeno oboje. Če je temu tako, kako potem določiš ali boš gledal preko multicasta ali preko udpxy-a? Ali to definiraš v m3u listi?

Se opravičujem za zelo začetniško vprašanje, vendar mi je to področje novo.

Hvala!

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: KODI (XBMC)-Vodič

Odgovor Napisal/-a oyoy » 9. Jan 2018 ob 15:08

res je, playlisto je treba prilagoditi za udpxy.
naslov za multicast;

#EXTINF:1,SLO 1
udp://@239.10.1.9:5000

v udpxy listi izgleda tako;

#EXTINF:1,SLO 1
http://192.168.1.1:4022/udp/239.10.1.9:5000

192.168.1.1 je naslov oz. ip routerja, 4022 je port na katerem teče udpxy. to bodo tudi default nastavitve, ko boš dal na router lede fw. ti imaš v tvoji listi verjetno še komande za logote in epg, kar ne igra vloge. spremeniti je potrebno le udp://@ v http://192.168.1.1:4022/udp/
listo najlažje urediš v notepad++ s funkcijo replace.
Slika
Slika

Odgovori