Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
urednik
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a urednik » 30. Sep 2015 ob 22:21

Ali je možno kakorkoli usposobiti Samsungov TV s Tizen platformo, da bi na njem brez dodatnih škatel gledal IPTV kot ga gledam zdaj preko kompa. Motorolo imam za nabiranje prahu, ker ne prenesem dveh daljincev :)
Prosim za odgovor tistih, ki se spoznate, ker sam pojma nimam.
Centrala Štepansko naselje - Lublana

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7936
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a kitl » 1. Okt 2015 ob 00:07

Ne prenesem dveh daljincev? Komp pa upravljaš s čim? Drugače pa motorolin daljinec se da naučiti, da ti upravlja TV.
Slika


Lp, Kitl

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1342
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a roCkY » 1. Okt 2015 ob 06:05

Sam klasičnih daljincev in skakanja po eno funkcijo sem in tja kot sem že nekajkrat omenil v forumu, če se le da ne uporabljam. Še največja izjema je KODI, ki je pač narejen za klasične daljince in nima "WIN like" menujev.
2 "daljinca" v uporabi nista problem, ko vsak opravlja svojo specifično funkcijo. Sam imam pravzaprav 3. Za vklop in izklop (TV, PC,reciver,...) je Harmony. Pritisk na eno tipko poštarta ali izklopi vse. Za delo s PC pa se kombinira MX Air in K830. Skratka Logitech all the way.
To je že nekaj časa tisto, kar mi glede na sprobano najbolj ustreza. Prej sem imel poleg šišmiša par let Edge, a je prevelik. Pa še drsnik ni najbolj posrečen. Mini tipkovnice pa so tudi precej nepriročne kar sem jih sprobal.

Ker je rabljen MX AIR precej težko dobiti novih alternativ pa vsaj kolikor mi je znano ni se je najbolje zateči h kaki osvetljeni tipkovnici z drsnikom. Miš brez AIR funkcije pač ni uporabna kadar ni trde podlage zraven.

Ni mi jasno zakaj ni naslednika MX Air. Se je zadeva tako porazno prodajala? Edino kar je slabo je nekoliko nedodelana oblika. Tu so malo falili. A se ga s časom navadiš. Pravzaprav bi zadevo morali delati v več velikostih.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7936
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a kitl » 1. Okt 2015 ob 08:16

Tile nabav pa bo vse rešeno http://www.techshop.si/index.php?route= ... uct_id=861 pa še prostorsko miško zraven.
Slika


Lp, Kitl

urednik
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a urednik » 1. Okt 2015 ob 08:37

Hej, oddaljujete se od teme. Ali torej to ni možno ali pač pojma nimate tako kot jaz?
Prosim ne me učit z daljinci, ker sem že vse to naredil. Pač hočem imet en aparat za vse.
Torej IPTV preko SMART Tizen - možno, ni možno?
Centrala Štepansko naselje - Lublana

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2216
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a RobertM » 1. Okt 2015 ob 09:35

3 minute googlanja "Tizen iptv m3u"
http://siptv.eu/faq/sammy/
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

urednik
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a urednik » 1. Okt 2015 ob 14:26

hvala Robert. Sprobam
Centrala Štepansko naselje - Lublana

urednik
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a urednik » 2. Okt 2015 ob 10:51

Evo, sprobal - funkcionalnost izgleda čisto fina, samo kaj ko z našo m3u listo ne dela. Error mi izpiše na vseh kanalih, EPG pa ostalo se zloada lepo. Ima kdo idejo zakaj?
Centrala Štepansko naselje - Lublana

urednik
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a urednik » 2. Okt 2015 ob 10:54

PLAYLISTA je zadnja t2_iptvplayer_mpeg2.m3u
Centrala Štepansko naselje - Lublana

urednik
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a urednik » 2. Okt 2015 ob 12:58

Ali je ta problem morda zato, ker to v osnovi ni PLAYER, pač pa online service in oni kakorkoli zaradi tujine ne morejo dostopat do streama?
Centrala Štepansko naselje - Lublana

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2216
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a RobertM » 2. Okt 2015 ob 16:25

Morda ni v pravemu formatu - nimam Samsunga za testirat.
http://siptv.eu/converter/
Kolikor vidim naj bi bila playlista v .TXT obliki
V priponki sem pretvoril kar eno iz diska - poizkusi z njo.
Priponke
T-2_kar_ena.txt
(12.84 KiB) Prenešeno 8572 krat
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

urednik
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a urednik » 2. Okt 2015 ob 18:17

Hvala Robert. Tudi to isto ne dela. Bom še zvečer enkrat probal. Zdaj ni.
Centrala Štepansko naselje - Lublana

urednik
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a urednik » 2. Okt 2015 ob 19:39

potrjujem. ne dela
Centrala Štepansko naselje - Lublana

urednik
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a urednik » 3. Okt 2015 ob 20:35

Ima kdo idejo zakaj sploh to ne bi delalo?
Centrala Štepansko naselje - Lublana

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1555
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Okt 2015 ob 22:59

Po mojih izkušnjah zna Samsung predvajati tako rekoč vse (tudi multicast). Sumim, da imaš problem s povezavo samsunga na mrežo... verjetno uporabljaš Wi-Fi? Za multicast boš potreboval kabel... pa še v tem primeru najprej preveri, če ti na računalniku predvaja.

Odgovori