Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
urednik
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a urednik » 28. Dec 2015 ob 22:50

Joj, mal sem out - a mi lahko še čist simpl razložiš, kako točno dela iptv na novem Tiznu?
A ga lahko sam normalno na net prklopim al je treba router hackat?
A preklaplanje kanalov poteka približno tako hitro kot na vlc?
Morda kratka navodila, če to dela, drugače se zame ne rabiš trudit. Jaz sicer imam škatlo, ki pa je ne rabim, ker ne maram toliko daljincev in sem samo na DVB-t :D
Centrala Štepansko naselje - Lublana

Anco
Znanec
Prispevkov: 92
Pridružen: 31. Avg 2015 ob 12:09
T-2: Že imam

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a Anco » 29. Dec 2015 ob 17:39

Priklopis na net. Jaz sem si naredil se account. Potem sem dol fliknu Unicast: http://uross-digital-tools.appspot.com/ ... st2unicast
Zalaufal na serverju in potem samo popravil predpono tv kanalov: http://192.168.11.1:22514/m2u/239.10.1.9:5000
192.168.11.1 je moj server ip,22514 je port na katerem laufa proxy.
Ostalo je vse isto, seveda ne pozabi da mora biti vmes m2u..

urednik
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a urednik » 29. Dec 2015 ob 17:45

Ok, super. Ampak unicast na kaj dol flikneš - sori, k sm bizgec, ampak ne znam tega na tv potegnt, a kam drugam?
A to slučajn moram met komp skozi zalaufan al kaj takega? Ali samo na netu to uredim, potem pa gre samo od sebe?
Server in port sta torej pri meni drugačna?
Mi plis vseen pošlješ svojo playlisto na zasebca?
Centrala Štepansko naselje - Lublana

Anco
Znanec
Prispevkov: 92
Pridružen: 31. Avg 2015 ob 12:09
T-2: Že imam

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a Anco » 29. Dec 2015 ob 17:51

Najlazej je ce ti bo uspelo "hekat" router:
http://www.oyoy.si/T-2%20TV.html
al pa ce mas ddwrt:
http://www.oyoy.si/T-2%20TV_DDWRT.html

Pa ti ne bo treba nobenga pcja met przganga.
Drugace pa ja moras imeti skoz prizgan en pc.
Playlisto ti lahko poslem samo bos moral popraviti vse na tvoje IPje.

urednik
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a urednik » 29. Dec 2015 ob 17:55

ok, ja plis pošlji, samo probal bom še brez hekanja routerja. Ni hudič, da bi moralo delat tudi brez tega. Torej je to Samsungova omejitev, da playliste ne delajo al je to zaradi t-2?
Enga moram spodbudit, da se najde rešitev. Ostalo ni rešitev, je samo zaobhod.
Hvala za trud.
Centrala Štepansko naselje - Lublana

urednik
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a urednik » 29. Dec 2015 ob 18:07

Ne razumem, zakaj pravijo, da TIZEN dela s playlistami (ne umem, za kaj točno gre), a tukaj, o čem sploh razpravljajo? http://forum.samygo.tv/viewtopic.php?t=9290
Centrala Štepansko naselje - Lublana

Sheky
Uporabnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 3. Jun 2006 ob 11:15
T-2: Že imam
Paket: T3
Kraj: Ljubljana

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a Sheky » 23. Jan 2016 ob 15:16

Meni na samsung UExxF8000 delujeTIZEN - aplikacija Smart IPtv. Lepo prikazuje sliko in ostalo, ne znam pa vkjučiti podnapisov, jih sploh ne prikazuje. Mogoče lahko kdo pomaga?
Slika
Slika<--optika

xerces8
Nadebudnež
Prispevkov: 493
Pridružen: 3. Sep 2006 ob 14:45
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL
Kraj: Maribor

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a xerces8 » 25. Jan 2016 ob 17:50

Je kaka možnost za Sony aparate (ne-android)?

Bi bilo dobro odpreti temo "IPTV na TV" ?
Ali za vsako znamko posebej?

hercul
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 3. Mar 2016 ob 13:17
T-2: Že imam
Paket: T4, T3

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a hercul » 3. Mar 2016 ob 13:21

Sheky napisal/-a:Meni na samsung UExxF8000 delujeTIZEN - aplikacija Smart IPtv. Lepo prikazuje sliko in ostalo, ne znam pa vkjučiti podnapisov, jih sploh ne prikazuje. Mogoče lahko kdo pomaga?
Sheky, tudi sam imam F serijo...kaj si naredil, katero playlisto si naložil? Si rešil podnapise? ...probal že vse živo, ne želim pa met vklopljenega PC-ja za multicast...

Uporabniški avatar
Gizoman
Model
Prispevkov: 316
Pridružen: 1. Maj 2009 ob 11:22
T-2: Že imam
Paket: Oranžni minimum
Kraj: Postojna

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a Gizoman » 11. Mar 2016 ob 19:14

Za vse, ki mislite, da ima F8000 Tizen OS, ga nima. F9000 ga ima lahko samo z nadgradnjo z SEK-3500. Tizen imajo po defaultu od 2015 naprej. :beri:

Imate pa to aplikacijo, to pa ja.

tomazv
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 2. Jul 2015 ob 23:48
T-2: Že imam

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a tomazv » 19. Mar 2016 ob 01:49

Sheky napisal/-a:Meni na samsung UExxF8000 delujeTIZEN - aplikacija Smart IPtv. Lepo prikazuje sliko in ostalo, ne znam pa vkjučiti podnapisov, jih sploh ne prikazuje. Mogoče lahko kdo pomaga?
Tudi sam na Samsung SmartHub namestil Smart IPTV in je deloval v prvo (imel že od prej udproxy). Super.
Potem ugotovil, da ne delajo podnapisi. Pisal na njihov email na dologo in široko, kako mi za isto playlisto na Kodi podnapisi delujejo brez problemov in dobil odgovor v eni vrstici:
DVB subtitles are not supported on Samsung.

webmaher
Starešina
Prispevkov: 1987
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a webmaher » 19. Mar 2016 ob 10:45

Tele pametne TV so bolj ali manj en velik nateg...vsak tulifonček ma boljš procesor, da o poden softverju sploh ne govorimo... so seveda izjeme, ampak tu se dobro vidi kaki nategatorji so vsi po vrsti... pa če mi bo kdo odgovoril, da samo kritiziram potem se mu niti ne sanja o čem se pogovarjamo... če bo kdo kupoval novega naj se prej praktično prepriča kaj in kako.... če bo TV imel androida vsekakor preveriti kako deluje Kodi in šele potem kupiti ali pa ne kupiti...
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Netflix+BBCi player dodatki

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7936
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a kitl » 19. Mar 2016 ob 17:31

Ko kopuješ tv če je možno kupiš takega, ki ni smart in 3D veliko prišparaš, ker je oboje več ali manj ne uporabno pa tudi za 4K še ne bi doplačeval.
Slika


Lp, Kitl

xerces8
Nadebudnež
Prispevkov: 493
Pridružen: 3. Sep 2006 ob 14:45
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL
Kraj: Maribor

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a xerces8 » 3. Apr 2016 ob 18:26

xerces8 napisal/-a:Je kaka možnost za Sony aparate (ne-android)?

Bi bilo dobro odpreti temo "IPTV na TV" ?
Ali za vsako znamko posebej?
Evo, rešitev za praktično vse DLNA naprave (torej 99% TV aparatov, vsaj "tapametnih").

Temelji na ruterju.

- na ruter namesti in konfiguriraj udpxy (že bilo opisano na forumu)
- na ruter namesti xupnpd, pobriši vse playlist fajle in daj not T-2 playlist .m3u (verzijo prilagojeno za udpxy)
- štartaj xupnpd in vklopi DLNA klient na TV
- pivo

xerces8
Nadebudnež
Prispevkov: 493
Pridružen: 3. Sep 2006 ob 14:45
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL
Kraj: Maribor

Re: Tizen - Samsung Smart TV in m3u?

Odgovor Napisal/-a xerces8 » 6. Apr 2016 ob 20:22

1.) Tole je isto, le da deluje na PC (Windows) : http://uross-digital-tools.appspot.com/ ... st2unicast
(že bilo omenjeno)

2.) Je kdo probal tole (ano ali drugo) rešitev preko DLNA/UPnP ? Ker se mi zdi, kot da je slabša kvaliteta slike (nasploh, ne v primerjavi s set-top boxom, ker tistega sploh nimam priklopljeno).

3.) Bonus: A zna xupnpd delati direktno z multicast source-i? Da ne bi rabil zraven udpxy. V navodilih nekaj kao omenja...

4.) Bonus 2: So kaki 3rd party app-i za DLNA ? Ker ta vgrajeni v TV je zanič (ultra počasno spreminjanje kanalov).

Odgovori