PowerLine adapterji in T-2 TV vmesniki???

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
beta1
Znanec
Prispevkov: 76
Pridružen: 13. Apr 2008 ob 08:16
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL +1xSDTV +1xUMTS
Kraj: Poljčane

PowerLine adapterji in T-2 TV vmesniki???

Odgovor Napisal/-a beta1 » 4. Feb 2017 ob 00:13

Pozdravljeni,

Znancem morem nekako spravit iz pritličja v prvo nadstropje hiše LAN povezavo za še 2x TV vmesnika.

Trenutno je neizvedljivo in niti nočejo karkoli vrtat, polagat itd... Hiša je dokaj nova, tako da mislim, da nebi smelo biti težav.

Katere poverline adapterjem, ki so dokaj tolko stabilno delujejo, priporočate? Pa za neko razumno ceno.

Torej enega pri T-2 modemu SV2M104 in še dva za 2x TV vmesnika.

Varianta bi lahko bila tudi preko extra dodatnega routerja in repetiterjev, samo mislim, da bo to še slabše delalo. Kaj mislite?

Za vsak info se zahvaljujem.

LP

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8072
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: PowerLine adapterji in T-2 TV vmesniki???

Odgovor Napisal/-a kitl » 4. Feb 2017 ob 00:42

Tiste, ki se ponuja v T-2 Klubu so odlični. Morajo pa vedeti, da to deluje le na isti fazi.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2272
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: PowerLine adapterji in T-2 TV vmesniki???

Odgovor Napisal/-a RobertM » 4. Feb 2017 ob 08:57

Delujejo tudi na 3faznemu priključku ;)
Se pa znajo pojaviti problemi, če ni montiran direkt na vtičnici in je prej kakšen podaljšek z razdelilcem.
Kupi tiste, ki so "prehodni" oziroma imajo tudi vtičnico ;)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

beta1
Znanec
Prispevkov: 76
Pridružen: 13. Apr 2008 ob 08:16
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL +1xSDTV +1xUMTS
Kraj: Poljčane

Re: PowerLine adapterji in T-2 TV vmesniki???

Odgovor Napisal/-a beta1 » 4. Feb 2017 ob 09:52

Thank you.

Kaj morem 2 kompleta kupit? za vsak *LAN kabel* posebaj?
Ali lahko kupim en komplet + še enega extra.

Da imam enega pri modemu, ostala dva pa pri vsaki TV ločeno?

LP

PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: PowerLine adapterji in T-2 TV vmesniki???

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 4. Feb 2017 ob 18:52

Eden je pri modemu oz. mora it vanj kabel iz modema, potem pa lahko tudi samo enega kupiš, pa v switch in kabli na oba STBja.
Slika

Andrej767
Znanec
Prispevkov: 99
Pridružen: 24. Dec 2007 ob 12:52
T-2: Že imam
Paket: komplet

Re: PowerLine adapterji in T-2 TV vmesniki???

Odgovor Napisal/-a Andrej767 » 10. Feb 2017 ob 11:39

Če imaš od switcha do TV vmesnikov precejšno razdaljo si vsekakor poglej tudi powerline vmesnike ki uporabljajo vse tri žične povezave (tudi "nulo")in enormno povečajo domet in prenos.Seveda so nekaj dražji vendar jih ne boš rabil menjati niti takrat ko bomo gledali UHD kanale ;)

orbter
Faca
Prispevkov: 117
Pridružen: 29. Mar 2006 ob 16:06
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana-Šiška

Re: PowerLine adapterji in T-2 TV vmesniki???

Odgovor Napisal/-a orbter » 27. Feb 2017 ob 08:51

Ravno ta vikend sem priklopil TV vmesnik preko powerline adapterjev. Nekaj časa deluje normalno, nato se pokaže krogec in vsebina zamrzne. Potem je treba vmesnik ugasniti in prižgati ene 3x, da spet deluje, PLC-ja sta iz TL-PA4010P. Razdalja med vtičnicama pa ni večja od 10 m.
Skupaj Slika
Optika Slika

Odgovori