Multicast po novem na BRO

Vse o T-2 IP televiziji
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7103
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 12. Avg 2017 ob 17:54

Bomo videli kaj bo v jeseni, ali bo T2 kaj več plačal Telekomu za povečanje hitrosti interneta.

Dobra stvar pa je, da TV ne bo več odžiral hitrosti interneta, in ne bo več problemov z visokim pingom.

Po drugi strani pa stranke, ki so mele na enem UTP kablu tv+net zdaj tega na BRO ne bo več možno... pa ni malo takih strank ki bodo pi*dile zato.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1670
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 12. Avg 2017 ob 22:16

Če ne bo T-2 eksplicitno onemogočil HLS na STB-jih BRO strank, potem bo uporabnikom še vedno delovalo za NAT-om (seveda bo v tem primeru HLS).

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a kitl » 13. Avg 2017 ob 12:13

Višanje hitrosti bi bilo nujno da bodo paketi na bro vsaj približno enakovredni.
Slika


Lp, Kitl

Optix
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 11. Jul 2016 ob 09:25
T-2: Že imam
Paket: Še mal pa bo...

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a Optix » 17. Sep 2017 ob 18:30

MihaP napisal/-a:Multicast že deluje po novem na BRO (GPON, xDSL) tipa priključku.
Port na modemu nastavijo za TV, na tem portu pa ne dela internet.
Torej kako priklopim PC, do delal internet in "VLC" !?

LP

g33k
Legenda
Prispevkov: 1137
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a g33k » 17. Sep 2017 ob 18:49

Ne bo šlo. Na BROju preko enega porta ne deluje IPTV in internet hkrati.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Optix
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 11. Jul 2016 ob 09:25
T-2: Že imam
Paket: Še mal pa bo...

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a Optix » 17. Sep 2017 ob 19:04

Še kakšno mnenje ???
Torej:
kako priklopim PC (na BRO z multicastom) , da bo delal TV (VLC) in internet !?

LP

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 646
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a Tosho » 17. Sep 2017 ob 19:09

g33k napisal/-a:Ne bo šlo. Na BROju preko enega porta ne deluje IPTV in internet hkrati.
Slika

Optix
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 11. Jul 2016 ob 09:25
T-2: Že imam
Paket: Še mal pa bo...

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a Optix » 17. Sep 2017 ob 19:53

No...
Najceneje: stari dobri način z dvema UTP-jema in dvema mrežnima karticama. Preko ene TV, preko druge Net.
Dražji način: nimam tolk denarja, da si kupim tak router...

Lp

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 706
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a rossi » 17. Sep 2017 ob 20:26

Potem pa vse veš ;)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Optix
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 11. Jul 2016 ob 09:25
T-2: Že imam
Paket: Še mal pa bo...

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a Optix » 17. Sep 2017 ob 20:46

Ima še kdo kakšno idejo kako priklopit PC da dele tv in net ?

g33k
Legenda
Prispevkov: 1137
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a g33k » 17. Sep 2017 ob 21:02

:roll:
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7103
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 17. Sep 2017 ob 21:09

Sej si dobil odgovor: 2 mrežne kartice

opcija da imaš preko wifij internet, preko fizične mrežne karice pa IPtv
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Bayern1
Guru
Prispevkov: 943
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 17. Sep 2017 ob 21:21

Optix napisal/-a:No...
Najceneje: stari dobri način z dvema UTP-jema in dvema mrežnima karticama. Preko ene TV, preko druge Net.
Dražji način: nimam tolk denarja, da si kupim tak router...

Lp
ni nujno da je nakup drazjega routerja tudi na koncu uspeh.....za primer ti dam da bi na cenenem tp-linku 1043 z lede-openwrt firmwarejem verjetno lahko na racunalniku imel tako iptv kot internet z enim kablom in trunk porta....seveda ce je sigurno, da imas multicast.....

Sent from my Huawei-P10 using Tapatalk

Optix
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 11. Jul 2016 ob 09:25
T-2: Že imam
Paket: Še mal pa bo...

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a Optix » 17. Sep 2017 ob 22:07

Jup, hvala MrTwelveTrees in Bayern1.
opcija da imaš preko wifij internet je samo začasna ker je prenos prepočasen glede v primerjavi z wired speed
sm pa tudi sam razmišljal o openwrt sam nism sigurn, če bo delal.
zato pa sprašujem za razne ideje...Vsekakor pa je openwrt "test favorit" !

Lp

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7103
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 17. Sep 2017 ob 22:13

če jaz prav razumem, bi preko routerja zružil 2 kabla iz modema v enega ?

Ker na BRO nimaš opcije da dobiš NET+TV na enem LAN portu modema.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori