Multicast po novem na BRO

Vse o T-2 IP televiziji

Re: Multicast po novem na BRO

OdgovorNapisal/-a Optix » 17. sep 2017 ob 23:22

Da
Optix
Novinec
 
Prispevkov: 15
Pridružen: 11. jul 2016 ob 09:25
T-2: Že imam
Paket: Še mal pa bo...

Re: Multicast po novem na BRO

OdgovorNapisal/-a Vednik » 18. sep 2017 ob 10:42

Pozdrav, če imaš BRO in Multicast, kako pa potem priključiš Android box, da preko Kodi gledaš IPTV in tudi da lahko streamaš oz. dostopaš do interneta.
Vednik
Faca
 
Prispevkov: 128
Pridružen: 20. sep 2012 ob 10:52
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Multicast po novem na BRO

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 18. sep 2017 ob 14:06

Vednik: Na BRO, na enem utp kabelu ne dela hkrati multicat + net,

razen če se bo neko igral in probal 2 x utp (multicat + net) preko routerja združit v en kabel, čakam na kakšnega da naredi tour....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6889
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Multicast po novem na BRO

OdgovorNapisal/-a atepej » 19. okt 2017 ob 08:49

Glede na to, da prihajajo vse boljši routerji na BRO innbox ne bo več potreben

Slika

ali pač?
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3212
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Multicast po novem na BRO

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 19. okt 2017 ob 09:26

Bo potreben, ker INNBOX pošilja parametre v njihov sistem in obratno, razen če bodo sami naredili svoj firmware za takšen router.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6889
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Multicast po novem na BRO

OdgovorNapisal/-a Bayern1 » 19. okt 2017 ob 15:15

atepej Napisal/-a:Glede na to, da prihajajo vse boljši routerji na BRO innbox ne bo več potreben

Slika

ali pač?


kir TP-Link model pa mas to?
Bayern1
Guru
 
Prispevkov: 927
Pridružen: 20. avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Multicast po novem na BRO

OdgovorNapisal/-a atepej » 19. okt 2017 ob 18:32

Talon AD7200 Multi-Band Wi-Fi Router
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3212
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Multicast po novem na BRO

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 19. okt 2017 ob 18:50

Sam ta zadeva stane 200eur, misliš da bo ker operater dal takšen router stranki ra reverz ? :D
INNBOXI majo nabavno ceno par 10eur na veliko količino :D

ampak pustimo to, raje gremo na topic nazaj.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6889
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Multicast po novem na BRO

OdgovorNapisal/-a atepej » 19. okt 2017 ob 18:54

To je za to, ker ima AD wlan - samo ko greš 3 metre stran si brez signala ...
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3212
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Multicast po novem na BRO

OdgovorNapisal/-a gnucelee » 30. maj 2018 ob 09:24

Če dam v računalnik dve mrežni kartici. Tisto za internet imam nastavljeno na DHCP, kako naj nastavim tisto za IP TV?
gnucelee
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 2. apr 2015 ob 14:18
T-2: Že imam
Paket: brezčasni VDSL

Re: Multicast po novem na BRO

OdgovorNapisal/-a g33k » 30. maj 2018 ob 10:46

Zakaj pa rabiš dve mrežni, če dela vse preko ene?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:
g33k
Legenda
 
Prispevkov: 1065
Pridružen: 8. sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Multicast po novem na BRO

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 30. maj 2018 ob 12:15

Če ge BRO (GPON) optika od Telekoma, pol rabi 2 mrežne.
1. na DHCP za internet in
2. za TV, nastaviš poljubni ip: primer 192.168.10.10 in ta IP vneseš v VLC,
seveda moraš ta utp vklopiti na port na INNBOXU kjer je tv Multicast
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6889
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Multicast po novem na BRO

OdgovorNapisal/-a gnucelee » 30. maj 2018 ob 12:49

Kaj pa za Kodija? Je tam postopek podoben?
gnucelee
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 2. apr 2015 ob 14:18
T-2: Že imam
Paket: brezčasni VDSL

Re: Multicast po novem na BRO

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 30. maj 2018 ob 12:51

ja... če hočeš multicast.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6889
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Multicast po novem na BRO

OdgovorNapisal/-a Veron » 11. nov 2018 ob 11:54

Ene zadeve ne razumem.

Kaj točno pomeni BRO? Namreč vedno sem mislil, da je to tip priključka, kjer imaš T-2 storitve preko Telekom centrale (T-2 v centrali nima svoje opreme).
Sem imel napačno predstavo?

Ker HD pravi, da nima veze na kateri port priklopim TV, da na vseh deluje "vse". Po tej definiciji pa tole ni ravno multicast (logično KODI ne deluje).
Veron
Nadebudnež
 
Prispevkov: 457
Pridružen: 17. apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na IP TV

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 4 gostov