Multicast po novem na BRO

Vse o T-2 IP televiziji
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a atepej » 11. Nov 2018 ob 12:38

@Veron
Kaj točno pomeni BRO? Namreč vedno sem mislil, da je to tip priključka, kjer imaš T-2 storitve preko Telekom centrale (T-2 v centrali nima svoje opreme).
Sem imel napačno predstavo?
Ne
Ker HD pravi, da nima veze na kateri port priklopim TV, da na vseh deluje "vse". Po tej definiciji pa tole ni ravno multicast (logično KODI ne deluje).
Ti ne deluje, ker si na HLS, če pa imaš Android TV pa (nisem 100% prepričan da bo šlo) se pa poskusi zmenit za app namesto box-a.
Slika

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 52
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 11. Nov 2018 ob 12:39

Na nekaterih centralah je mogoč multicast na BRO priključkih. Če je to mogoče se modem nastavi da za TV uporablja multicast.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a atepej » 11. Nov 2018 ob 12:43

Deluje na lokacijah, kjer je že bila oprema od T-2.
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Nov 2018 ob 14:39

Samo kjer je optika, na xDsl ne.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Bayern1
Guru
Prispevkov: 937
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 11. Nov 2018 ob 14:50

multicast je mogoc na vseh tipih prikljuckov....samo ker je T2 skrt, oziroma nesposoben, trpimo narocniki....dvojna merila pac....slovenstain....

Sent from my Huawei P-10 using Tapatalk

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Nov 2018 ob 15:04

Veš koliko več kockanja bi bilo, če bi še na xDsl priključkih bil muticast ? Veš koliko več obiskov tehnikov pri naročnikih = večji strošek za firmo = se ne splača !

kako ima pa A1 rešeno na BRO, ima multicast ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1555
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 11. Nov 2018 ob 15:18

Roko na srce... večina ljudi, ki tukaj jamra glede multicasta, si ga želi samo zaradi možnosti ogleda nenaročenih TV programov. Peščica je takih, ki jim je Multicast TV ali Kodi tako všeč, da raje tam gledajo naročene stvari. Balkan mentaliteta.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7936
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a kitl » 11. Nov 2018 ob 17:26

Ni res razlika je že pri prevrtavanju v časovnem zamiku, ker če ni multicasta tudi slike ne vidiš in je zelo moteče.
Slika


Lp, Kitl

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 52
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 11. Nov 2018 ob 17:39

Osebna preferenca. Več uporabnikov poznam, da jim je bolj všeč preskakovanje kot prevrtavanje. Sploh za reklame.

Bayern1
Guru
Prispevkov: 937
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 11. Nov 2018 ob 18:15

mikrohard napisal/-a:Roko na srce... večina ljudi, ki tukaj jamra glede multicasta, si ga želi samo zaradi možnosti ogleda nenaročenih TV programov. Peščica je takih, ki jim je Multicast TV ali Kodi tako všeč, da raje tam gledajo naročene stvari. Balkan mentaliteta.
sej si kar lepo odgovoril na moje jamranje....nekdo mora placati xl hd shemo da bi gledal vse, spet nekdo drug lahko gleda vse z manjso tv shemo....za piko na i mi pa gre T2 tudi pocasi na jetra, ker mi niti 100/20 interneta ne more ponuditi....

Sent from my Huawei P-10 using Tapatalk

Bayern1
Guru
Prispevkov: 937
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 11. Nov 2018 ob 18:19

MrTwelveTrees napisal/-a:
kako ima pa A1 rešeno na BRO, ima multicast ?
A1 nima nikjer multicasta in imajo vsi narocniki " fer " pogoje....samo Telekom lahko ponudi multicast za vse narocnike, seveda jim moras predhodno povedati


Sent from my Huawei P-10 using Tapatalk

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1555
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 11. Nov 2018 ob 19:02

kitl napisal/-a:Ni res razlika je že pri prevrtavanju v časovnem zamiku, ker če ni multicasta tudi slike ne vidiš in je zelo moteče.
Kdaj si zadnjič uporabljal preskakovanje? Slikce pri preskakovanju si že videl? 1000x bolj uporabno od 16x prevrtavanja.

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 704
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a rossi » 11. Nov 2018 ob 19:58

Res je!


Sent from my iPhone using Tapatalk

g33k
Legenda
Prispevkov: 1095
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a g33k » 11. Nov 2018 ob 20:01

Bayern1 napisal/-a:
MrTwelveTrees napisal/-a:
kako ima pa A1 rešeno na BRO, ima multicast ?
A1 nima nikjer multicasta in imajo vsi narocniki " fer " pogoje....samo Telekom lahko ponudi multicast za vse narocnike, seveda jim moras predhodno povedati


Sent from my Huawei P-10 using Tapatalk
To glede A1 in multicasta ne drži. A1 drugega kot multicast sploh nima.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Bayern1
Guru
Prispevkov: 937
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Multicast po novem na BRO

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 12. Nov 2018 ob 08:35

g33k napisal/-a:
Bayern1 napisal/-a: A1 nima nikjer multicasta in imajo vsi narocniki " fer " pogoje....samo Telekom lahko ponudi multicast za vse narocnike, seveda jim moras predhodno povedati


Sent from my Huawei P-10 using Tapatalk
To glede A1 in multicasta ne drži. A1 drugega kot multicast sploh nima.
ne verjamem...se nikoli do danes nisem nikjer zasledil A1 statusa....tudi sam sem v preteklosti ze spraseval pa so mi rekli da multicasta nimajo....

Sent from my Huawei P-10 using Tapatalk

Odgovori