UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Mm123
Znanec
Prispevkov: 72
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 6. Jul 2019 ob 00:54

LOL, tv bo problem ja... ko bo enkrat oddajana slika dejansko full hd, torej 1080p, z neki spodobnim bitrate-om, potem bi se lahko oglašali o kvaliteti tv-ja.

Mm123
Znanec
Prispevkov: 72
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 6. Jul 2019 ob 00:55

Poglejte si sliko RTV na anteni lepo prosim.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 750
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 7. Jul 2019 ob 12:31

Saj imaš sliko 1080 ali pa 720 odvisno na kaateri tehnologiji si...
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7981
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a kitl » 7. Jul 2019 ob 17:44

Jaz imam multicast tako, da tehnologija ne bi smela biti ovira oziroma edino, če je T2 aplikacija nastavljena tako, da prejema slabšo sliko to pa ne vem.
Slika


Lp, Kitl

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1708
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 7. Jul 2019 ob 17:57

T-2 TV aplikacija ne uporablja multicasta.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7981
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a kitl » 7. Jul 2019 ob 19:27

To vem, da ga ne rekel sem, da ne vem, če zaradi tega potem kvaliteta slike trpi.
Slika


Lp, Kitl

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1708
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 7. Jul 2019 ob 19:54

Trenutno 720p. Izjema so 4k programi.

nightraven
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 3. Avg 2019 ob 00:12
T-2: Že imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a nightraven » 3. Avg 2019 ob 00:27

Pozdravljeni.

Doma imam Aminota že cca pol leta (konec 2018), ko sem se preselil in priklopil na T2. Imam tv Samsung NU7402. Ob priklopu na optiko mi je po nekajurnem igranju z nastavitvami uspelo nastavit, da sem s Samsungovim daljincem upravljal tudi aminota (vem, da sem namesto proizvajalca Amino navedel nekaj drugega, ne spomnim pa se kaj - namreč, ob proizvajalcu Amino in številki modela Kamai mi Samsung ne najde ničesar). Delovalo je vse - od premikanja programov, do zamika pogleda (+-15s).

Ker sem danes zaradi preureditve kablov izklopil HDMI od Aminota, se je nastavitev zresetirala, sedaj pa mi nikakor ne uspe nastaviti nazaj polno funkcionalnost. Uspe mi nastaviti samo HDMI CEC, ki pa ne podpira zamika pogleda (+-15s), poleg tega tudi HDMI CEC ob prvotni nastavitvi (konec 2018) sploh še ni bil možen, je prišel šele z updateom okrog marca 2019.

Zanima me, če kdo ve, kako bi lahko rešil zgornji problem - torej da bi nastavil upravljanje Aminota s Samsungovim daljincem?

Uporabniški avatar
John Wayne
Znanec
Prispevkov: 96
Pridružen: 29. Mar 2012 ob 23:24
T-2: Že imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a John Wayne » 7. Dec 2019 ob 12:36

Pred nekaj dnevi, ko je bil izpad tv programov zaradi nadgradnje, televizije (Sony KD-49X8005C) ne morem več nastaviti na 4K. Vmesnik Amino. Pred tem je vse delovalo. Pride serviser in zamenja Aminota za Arris 5305 in težava ostaja. Tv sem ponastavil na tovarniške nastavitve, software je posodobljen, probal na drugih hdmi vhodih, na tv omogočen 4K, kabel originalen od vmesnika. Ko na vmesniku izberem ločljivost 4K mi da največ 1080p. Prosim za nasvet.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3571
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a atepej » 7. Dec 2019 ob 13:12

Probaj z novim HDMI kablom, ker pa imaš Android TV lahko probaš tole: https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=sl
Slika

Uporabniški avatar
John Wayne
Znanec
Prispevkov: 96
Pridružen: 29. Mar 2012 ob 23:24
T-2: Že imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a John Wayne » 7. Dec 2019 ob 13:19

Bom probal.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3571
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a atepej » 7. Dec 2019 ob 13:57

Če ti bo app všeč še bolje.
Slika

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1343
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a roCkY » 8. Dec 2019 ob 18:50

Lepe čase nisem bil na forumu zato bolj noob varianta vprašanja, ker morda je že miljon in enkrat pojasnjeno.

Kot prvo moram reči, da je za mene "PC razvajenca" TV aplikacija na TV kar OK. Plazma je šla v penzijo. Po nekaj dneh še nisem povsem 100% da je bila odločitev povsem 100,0% OK. Ampak večino stvari ta novi spedena dokaj OK oz. bolje. Itak pa sem bil omejen na QLED ker zaradi uporabe PC bi se OLED zagotovo zapekel. Brez PC sicer šlo ne bo a se zna zgoditi, da se bo kaj pogledalo direktno prek TV sedaj prek zime.

Mi pa ne dela zvok na TravelXP UHD. Zdeva periodično prekinja z intervalom kake sekunede-dveh. Je to (trenutni) fičer na tem kanalu ali Samsung "Q90" ne zna zadeve prebavit na svojih zvočnikih in tudi ne poslat naprej, da bi jo kakih 10 let star reciver razvozlal? Ali je zadeva tolk "kunštna", da je tudi reciver sicer takrat gornjega ranga ne pozna?
Slika je OK.
Nima veze ali naprej pošljem PCM ali DD.
Ostalo kar sem pregledal vse špila.

Uporabniški avatar
John Wayne
Znanec
Prispevkov: 96
Pridružen: 29. Mar 2012 ob 23:24
T-2: Že imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a John Wayne » 9. Dec 2019 ob 12:53

atepej napisal/-a:
7. Dec 2019 ob 13:12
Probaj z novim HDMI kablom, ker pa imaš Android TV lahko probaš tole: https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=sl
Priklopil Arrisa z novim kablom. Takoj po vklopu se je na vmesnik naložila posodobitev in K4 programi normalno delajo. Ali je težavo odpravil nov kabel ali posodobitev ne vem, važno da dela.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3571
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a atepej » 9. Dec 2019 ob 18:22

Dej star kabel nazaj, pa boš videl.
Slika

Odgovori