UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Bayern1
Guru
Prispevkov: 968
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 26. Dec 2019 ob 08:27

se povsem strinjam....zelo zelo malo je 4K materiala programa v zivo po svetu, kaj sele pri nas....4K teveji ne bojo izkorisceni se v nadaljnih petih letih...trenutno 4K televizorji sluzijo samo za filme in serije, ki jih je ze polno po pasnikih....

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8065
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a kitl » 26. Dec 2019 ob 09:17

Pa tudi za igre.
Slika


Lp, Kitl

voyager2
Guru
Prispevkov: 993
Pridružen: 9. Mar 2007 ob 18:59
T-2: Že imam
Paket: T4 300/100 Telekom GPON
Kraj: Ljubljana

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a voyager2 » 26. Dec 2019 ob 20:35

kitl napisal/-a:
26. Dec 2019 ob 01:40
Na njem lahko spremljam celo 3 kanale. Kje je še 8k.
A niso štirje? :D Ne vem no meni se zdi pa vredno. Res pa je treba malce širše pogledat za dodatne vsebine, Netflix in Youtube.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1952
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Dec 2019 ob 21:08

Saj ne kupiš 4K TV-ja za Travel XP 4K, Festival 4K, TV3 4K itd... meni osebno je bistvo netflix in razni bluray filmi.

Nikonja
Faca
Prispevkov: 127
Pridružen: 8. Apr 2008 ob 20:39
T-2: Že imam
Paket: 200/20

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a Nikonja » 11. Jan 2020 ob 21:36

Tisti z 4k tv zanima me ali ste Aminota dali 1080p ali na 4k. Vem da zaradi 4 k prog. mora biti na 4k, ampak velika večina je komaj na 1080p in ne vem ali pustim upscaling tv-u ali Aminotu?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk


Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8065
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a kitl » 11. Jan 2020 ob 21:42

na 4k.
Slika


Lp, Kitl

uporabnik12345
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 1. Feb 2020 ob 21:55
T-2: Že imam
Paket: t4

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a uporabnik12345 » 1. Feb 2020 ob 22:02

evo vprašanje, dve napaki:

imam amino kamai 7x in tv LG 55UK6470PLC

1. ko nastavim vmesnik na 4k 50 Hz slika utripa na 5sec intervale in dobim vodoravno "statiko", če pa dam na FHD 1080 je pa se ok. Ima kdo se tak problem? Tehnik je zamenjal napajalni kabel, vmesnik in HDMI kabel pa ostaja isto. Pravi da to še ni videl, pri drugem naročniku sem opazil isto na Samsung 4k tvju....


2. po parih urah nerabe tvja in vmesnika ob vklopu tvja piše no signal (čeprav sprejemnik nikoli ne ugašam) , na daljinec ob vklopu sprejemnika se ne zgodi nič pomaga samo fizični izklop napjanja in ponovni vklop, nekajkrat sem moral to ponoviti tudi 2-3. Gospa na telefonu mi je po dougem pogovoru svetovala drug vmesnik.

:grrpc:

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec
Prispevkov: 656
Pridružen: 26. Jun 2014 ob 09:56
T-2: Že imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a THJ » 1. Feb 2020 ob 22:13

Sporoči mi v PM MAC naslov tvojega STB-ja. Imam morda rešitev za te HDMI težave.
Slika

DomenH
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 19. Sep 2015 ob 21:42
T-2: Že imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a DomenH » 2. Feb 2020 ob 18:24

Zdravo upam, da ima kdo resitev tudi za mojo tezavo, ki se zopet ze kar nekaj casa neuspesno odpravlja, ceprav je bila 1x ze odpravljena.

Zacelo se je pred cca. 2 leti ko smo Arrisa 1113 zamenjali za Kamino Amai 7. Slika je zacela obcasno kockati. Povezava je dovolj mocna, da to nebi smela biti tezava 500/100. Napako so tehniki po priblizno pol leta odpravili na daljavo. ( pred tem so zamenjali, stb, modem, hdmi kabel in nic ni pomagalo ) Od takrat je vsaj kaksno leto delovalo brez tezav.

Novembra, sem po vseh zacetnih tezavah z Aminotom, ves navdusen videl, da je prisel novi Arris 5305. Po zamenjavi se je pojavila nova napaka. Arris si po tem ko si ugasnil tv ni zapomnil
da mora predvajati v 4K in je vedno predvajal v 720p. Pomagalo je samo ce si izklopil stb iz elektrike. To je vedno delovalo. Ker napake niso mogli/znali odpraviti so predlagali, da gremo nazaj na Aminota. (Napaka z arrisom, je ocitno precej pogosta, saj jo opisuje precej forumov, pa tudi pri starsih na drugi lokaciji se dogaja tocno ista zadeva. Do danes niso nasli resitve.)

Po ponovni namestitvi Aminota pa se je pojavila zopet tista stara napaka s kockanjem slike, ki jo zopet odpravljajo brez uspeha ze 3 mesece. (verjetno so povozili nastavitve, ko so poizkusali odpraviti napako z arrisom) Ni mi jasno, kje je tezava, sploh glede na to da so jo enkrat ze odpravili (verjetno se vodi kaksen log). Je pa napaka precej bolj opazna in pogosta ko se programe gleda v zivo. V casovnem zamiku se pojavi zelo redko.
Vmes so poizkusali s precej lovskimi resitvami in so mi sliko omejili na 720p. Na 75” tvju je to precej opazno.

Upam da ima kdo kaksno idejo, da zadevo koncno uredimo.

Nikonja
Faca
Prispevkov: 127
Pridružen: 8. Apr 2008 ob 20:39
T-2: Že imam
Paket: 200/20

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a Nikonja » 2. Feb 2020 ob 18:39

uporabnik12345 napisal/-a:evo vprašanje, dve napaki:

imam amino kamai 7x in tv LG 55UK6470PLC

1. ko nastavim vmesnik na 4k 50 Hz slika utripa na 5sec intervale in dobim vodoravno "statiko", če pa dam na FHD 1080 je pa se ok. Ima kdo se tak problem? Tehnik je zamenjal napajalni kabel, vmesnik in HDMI kabel pa ostaja isto. Pravi da to še ni videl, pri drugem naročniku sem opazil isto na Samsung 4k tvju....


2. po parih urah nerabe tvja in vmesnika ob vklopu tvja piše no signal (čeprav sprejemnik nikoli ne ugašam) , na daljinec ob vklopu sprejemnika se ne zgodi nič pomaga samo fizični izklop napjanja in ponovni vklop, nekajkrat sem moral to ponoviti tudi 2-3. Gospa na telefonu mi je po dougem pogovoru svetovala drug vmesnik.

:grrpc:
Nimam enak model tvja ampak imam LG oled in sem imel enako napako ko ne zazna T2 pri ponovnem vklopu. Pri meni je pomagalo ko sm izklopil na tvju HDMI ULTRA HD Deep Colour.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk


krepki45
Model
Prispevkov: 321
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 18:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100
Kraj: SG

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 2. Feb 2020 ob 20:45

To je standardna težava vmesnika Kamai 7 sem imel enake težave,drugače pa v vmesniku je potrebno nastavit,da nikoli ne gre v spanje potem je signal skoz,če ga seveda ne ugasneš.

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec
Prispevkov: 656
Pridružen: 26. Jun 2014 ob 09:56
T-2: Že imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a THJ » 2. Feb 2020 ob 20:49

Če ima kdo težava s tem, da se Amino Kamai 7x STB ne zbudi, ko pride nazaj iz stanja pripravljenosti, naj mi na PM pošlje SN ali MAC od STB-ja in lahko dobi testni firmware, ki naj bi to težavo odpravil. Sam to težko ponovim in bi rabil večji vzorec STB-jev v kombinaciji z različnimi televizorji, da potrdim, da je ta bug odpravljen.
Slika

Uporabniški avatar
ervins
Model
Prispevkov: 212
Pridružen: 17. Nov 2006 ob 16:36
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant, FTTH
Kraj: Kranj/Primskovo

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a ervins » 2. Feb 2020 ob 20:51

krepki45 napisal/-a:
2. Feb 2020 ob 20:45
To je standardna težava vmesnika Kamai 7 sem imel enake težave,drugače pa v vmesniku je potrebno nastavit,da nikoli ne gre v spanje potem je signal skoz,če ga seveda ne ugasneš.
Še posebej pa v kombinaciji z LG 4K tv. Z Samsungom teh težav ni.
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8065
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a kitl » 2. Feb 2020 ob 23:16

Ja pri Samsungu res ni teh težav.
Slika


Lp, Kitl

uporabnik12345
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 1. Feb 2020 ob 21:55
T-2: Že imam
Paket: t4

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Odgovor Napisal/-a uporabnik12345 » 5. Feb 2020 ob 17:50

uporabnik12345 napisal/-a:
1. Feb 2020 ob 22:02
evo vprašanje, dve napaki:

imam amino kamai 7x in tv LG 55UK6470PLC

1. ko nastavim vmesnik na 4k 50 Hz slika utripa na 5sec intervale in dobim vodoravno "statiko", če pa dam na FHD 1080 je pa se ok. Ima kdo se tak problem? Tehnik je zamenjal napajalni kabel, vmesnik in HDMI kabel pa ostaja isto. Pravi da to še ni videl, pri drugem naročniku sem opazil isto na Samsung 4k tvju....


2. po parih urah nerabe tvja in vmesnika ob vklopu tvja piše no signal (čeprav sprejemnik nikoli ne ugašam) , na daljinec ob vklopu sprejemnika se ne zgodi nič pomaga samo fizični izklop napjanja in ponovni vklop, nekajkrat sem moral to ponoviti tudi 2-3. Gospa na telefonu mi je po dougem pogovoru svetovala drug vmesnik.

:grrpc:
update:

zamenjal za novi arris 5305, na prvi vtis deluje bolje, brez težav razen to da ni možena sprememba na 4k 50 Hz ( potemni ekran in napiše no signal in vrže nazaj na 1080)

daljinec občutno boljši :) vsaj nekaj

Odgovori