Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a atepej » 4. Okt 2019 ob 23:02

@kitl - Ti čisto verjamem, jst pa uporabljam app, ker sem kupil mi box s in ga želim popolno izkoristit.
Slika

krepki45
Model
Prispevkov: 291
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 18:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100
Kraj: SG

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 5. Okt 2019 ob 05:37

A tebi tudi,če mi box s ugasneš,po ponovnem vklopu vse šteka,tako t2 app kot ostale zadeve netflix,hbo itd,zato imam jaz skoz vklopljenega,ga ne ugašam.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a atepej » 5. Okt 2019 ob 05:55

Sem mel problem pa pojma nimam kaj sem naredil - sem pa vključil cec in dal tv v pc način, resolucijo pa na 1080p - 50 Hz, ker imam FHD TV.
Slika

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1281
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a Skorc » 5. Okt 2019 ob 09:15

kitl napisal/-a:
4. Okt 2019 ob 21:21
Ne razumete v hiši imam dva TV-ja eden je bil na app drugi na amino žal ne podpira app. Potem si pa zamislite kako izgleda gledanje nogometne tekme, če oba spremljata isto tekmo. Iz tretje sobe se že nekdo dere to gol pri meni pa šele iz avta izvajajo.
Ni druge ... vsi gledat tekmo na enem od TV-jev :blbl: Pa orng zvočno izolacijo ... da ne slišiš sosede :lol:
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a atepej » 5. Okt 2019 ob 09:57

lol
Slika

Uporabniški avatar
Lorem Ipsum
Faca
Prispevkov: 114
Pridružen: 1. Apr 2016 ob 14:16
T-2: Že imam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a Lorem Ipsum » 5. Okt 2019 ob 12:16

kitl napisal/-a:
4. Okt 2019 ob 21:21
Ne razumete v hiši imam dva TV-ja eden je bil na app drugi na amino žal ne podpira app. Potem si pa zamislite kako izgleda gledanje nogometne tekme, če oba spremljata isto tekmo. Iz tretje sobe se že nekdo dere to gol pri meni pa šele iz avta izvajajo.
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a atepej » 6. Okt 2019 ob 10:04

Z Izredno kratko zakasnitvijo (Ultra Low Latency) je možno spraviti app streame na 1s za multicast - mikrohard bi to povzročalo kakšne težave?
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1620
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 6. Okt 2019 ob 10:40

Če zmanjšaš latenco pri kodiranju, izgubiš kvaliteto glede na bitrate. Če zmanjšaš latenco pri prenosu, izgubiš robustnost.

webmaher
Starešina
Prispevkov: 1999
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a webmaher » 6. Okt 2019 ob 11:38

Izgubiš koliko kvalitete... Telesmeh izgubi skoraj vso pa ima DVB C :mrgreen:
Sam sem imel pol leta moč spremljati vse severnoameriške kanale preko IPTV brez zamika...kvaliteta je bila en malček boljša kot bogi SportKlubi HD pri prenosu Premiershipa.... 1280X720p 50f/s, variabilna bitna do max. 6,9Mb/s...
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Netflix+BBCi player dodatki

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1620
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 6. Okt 2019 ob 12:31

Nima veze DVB-C... tudi DVB-C potrebuje kodiranje videa. Najprej se distributer ali operater odloči, kakšen bitrate bi imeli (na satelitu/anteni za višji bitrate več plačaš, kablaši pri višjem bitrateu lahko distribuirajo manj programov, časovni zamik pri višjem bitrateu zavzame več prostora - zahteva več kapacitet, IPTV operaterji pri višjem bitrateu ne dosežejo več vseh strank, itd itd). Ko se odločijo, kakšen bitrate "smiseln", se pa lahko odločijo, kako ga bodo kodirali. Če jim le latenca najpomembnejša, bo pač trpela kvaliteta. En praktičen primer... če izberejo 5Mbit/s bitrate, bo slika pri 1s latenci slabša kot pri recimo 4s latenci. Zakaj? Ker moderni kodeki (h264, h265) znajo bolj optimalno zapisati podatke, če imajo na voljo večji vzorec. Zato bo imel tudi VOD pri istem bitrateu vedno lepšo sliko od LIVE TV-ja (to sem enkrat v preteklosti že omenjal).

webmaher
Starešina
Prispevkov: 1999
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a webmaher » 6. Okt 2019 ob 14:35

vse to je meni boljkotne jasno... dejstvo je, da bodo kmalu vse naše operaterje s kvaliteto nesli vsi veliki in mali gusarji... tudi tam, kjer bi lahko bilo boljše ni boljše... en tak hud primer so SportKLubi, kjer sem cepcem od Telesmeha pred časom žal brezuspešno težil... ko žogobrc gledaš na Kanalu A ali pa na SportKlubih se fajn vidi kaj pomeni 12 proti 8 Mb/s.... še celo Srbi so jih spljuvali za 4k SportKlub s 16Mb/s... ja saj bi bilo res vse v redu če, če kaj, ja če bi imeli še vedno TVje s katodno cevjo :mrgreen:
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Netflix+BBCi player dodatki

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a atepej » 6. Okt 2019 ob 19:21

mikrohard napisal/-a:
6. Okt 2019 ob 10:40
Če zmanjšaš latenco pri kodiranju, izgubiš kvaliteto glede na bitrate. Če zmanjšaš latenco pri prenosu, izgubiš robustnost.
Kok pa rabijo kodirniki da pretvorijo original na meg4 SD in kaj še bi uporabili enake nastavitve na app? Samo vprašam.
Slika

g33k
Legenda
Prispevkov: 1112
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a g33k » 6. Okt 2019 ob 21:53

Ali bi bila kakšna razlika pri zakasnitvi če bi bili streami DASH namesto HLS?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a atepej » 6. Okt 2019 ob 22:06

ista
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1620
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 6. Okt 2019 ob 22:11

g33k napisal/-a:
6. Okt 2019 ob 21:53
Ali bi bila kakšna razlika pri zakasnitvi če bi bili streami DASH namesto HLS?
Razlika med DASH in HLS je samo v manifestu. Ostalo je praktično isto.

Sicer pa... če koga zanima, naj si ogleda tole: https://developer.apple.com/videos/play/wwdc2019/502/ Ko boste prišli do demota (od 32:00 naprej), boste videli glavni razlog, zakaj je v večini primerov bolje imeti večji latency. Se pa zavedam, da pri športnih dogodkih ni idealno.

Odgovori