Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung Tizen, Apple TV s tvOS, LG webOS, Amazon FIRE TV

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
markolino
Model
Prispevkov: 268
Pridružen: 26. Okt 2007 ob 18:09
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a markolino » 3. Dec 2020 ob 21:28

Pa kaj čakajo novoleto....
Prej al slej bojo mogli bit vsi 1080P alpa 1080i
al bojo preskočli in šli vsi na 4K
prav mi ni jasno.... Vedno več bo uporabnikov z T2 Aplikacijo..

Čak tudi če rečeš v t2 centru ko uzameš njihov TV box, da naj ti ga naštimajo na IP ne na Multicast. Tudi takrat je večina 1080P ??

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2434
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Dec 2020 ob 21:47

Originalno 1080p ne obstaja. Večina izvirnih streamov je 1080i. Ker tega smart tvji, telefoni, itd ne znajo lepo predvajat (nimajo deinterlace podpore), je potrebno te streame transkodirat. Do sedaj se je to delalo do max 720p... sedaj se bo pa počasi prešlo na 1080p. Zakaj šele sedaj in hakaj postopoma? Denar je sveta vladar.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4213
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a atepej » 3. Dec 2020 ob 22:02

Na multicast so večinoma HD kanali v 1080i. Na app je pač tako, da blesavi googlov exo player ne omogoča interlaced streamov.

Poslano z mojega SM-A515F z uporabo Tapatalk

Slika

markolino
Model
Prispevkov: 268
Pridružen: 26. Okt 2007 ob 18:09
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a markolino » 3. Dec 2020 ob 22:36

atepej napisal/-a:
3. Dec 2020 ob 22:02
Na multicast so večinoma HD kanali v 1080i. Na app je pač tako, da blesavi googlov exo player ne omogoča interlaced streamov.

Poslano z mojega SM-A515F z uporabo Tapatalk
Čak a 4K pa omogoča blesavi google ?? kdo je tle zdaj čuden :D hehehe

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4213
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a atepej » 3. Dec 2020 ob 22:57

4k kanali niso interlaced

Poslano z mojega SM-A515F z uporabo Tapatalk

Slika

petron
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 13. Okt 2020 ob 16:18
T-2: Že imam
Paket: oranžni optimum

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a petron » 3. Dec 2020 ob 23:00

Hisense 55u7qf podpira t2 tv?

Ledenko
Faca
Prispevkov: 140
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 12:11
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 3. Dec 2020 ob 23:21

Če ima Android TV, potem ja, drugače ne.

Poslano z mojega GM1903 z uporabo Tapatalk


smartboy82
Uporabnik
Prispevkov: 28
Pridružen: 4. Okt 2017 ob 10:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a smartboy82 » 4. Dec 2020 ob 10:43

mikrohard napisal/-a:
3. Dec 2020 ob 14:00
Če ne vidiš razlike, ti ne morem pomagat. Originalnih streamov v aplikaciji ne bo nikoli. 1080p je pa na nekaterih programih že. Najdi jih pa sam, če ti je razlika očitna.
Ja itak, ker je samo nabijanje in zavajanje potrošnikov. Najlažje je tako, najdi sam.

Če bi bile informacije pravilne bi jih z veseljem delili, tako pa še ko pokličeš povejo, da je vse na 720 in da delajo na tem, da bi bilo 1080, ampak nimajo info kdaj bo APP zunaj. Včeraj sem klical na T2 in vprašal o tem. Ali je tehnik oz. včerajšnji govornik nepoučen (kar spet kaže na to, kako se že med seboj neznajo zmeniti) ali pa dobro ve kaj govori in se tukaj samo nabija.

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2284
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a webmaher » 4. Dec 2020 ob 11:12

mikrohard napisal/-a:
3. Dec 2020 ob 21:47
Originalno 1080p ne obstaja. Večina izvirnih streamov je 1080i. Denar je sveta vladar.
Denar je sveta vladar in kot je povedal najbolj znani magister farmacije iz Severne Makedonije: Narod je glup...
Vse razprave o kvaliteti so brezpredmetne...
Sony 65XE9005 s CONAX kartico, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Seren

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2434
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 4. Dec 2020 ob 11:20

smartboy82 napisal/-a:
4. Dec 2020 ob 10:43
Če bi bile informacije pravilne bi jih z veseljem delili, tako pa še ko pokličeš povejo, da je vse na 720 in da delajo na tem, da bi bilo 1080, ampak nimajo info kdaj bo APP zunaj. Včeraj sem klical na T2 in vprašal o tem. Ali je tehnik oz. včerajšnji govornik nepoučen (kar spet kaže na to, kako se že med seboj neznajo zmeniti) ali pa dobro ve kaj govori in se tukaj samo nabija.
Čisto resno je že nekaj programov na 1080p. In vsak teden se jih nekaj doda. Zakaj nočem povedati kateri? Ker bi res rad videl, če ljudje opazijo razliko. Izjema je Samsung... tam je še vedno 720p (tehnične težave). Bo pa tudi tam 1080p, ko se bo app nadgradil.

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2284
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a webmaher » 4. Dec 2020 ob 11:30

@mikrohard a ti to resno... večini se niti ne sanja... sploh pa ne taki, ki jim zadostuje nacionalka in POP kanalčki...
Res bi rad videl TV SLO 1,2,3; Pop, Kanal A, Brio, Oto, Kino v 1080p z bitno 24Mb/s kodirano s .h264 ali pa 12Mb/s kodirano s .h265 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sony 65XE9005 s CONAX kartico, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Seren

smartboy82
Uporabnik
Prispevkov: 28
Pridružen: 4. Okt 2017 ob 10:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a smartboy82 » 4. Dec 2020 ob 11:41

Tisti kateri uporablja APP mu je vseeno itak se je odločil, da jo bo uporabljal, ker je že prej bil zadoovljen ali niti ne gleda toliko na detajle. Tisti kateri smo videli razliko, nimamo več APP, ampak koristimo aminota...in kako za vraga naj vidim razliko, če ne spremljam več in na T2 pravi, da je vse 720 :). Če bi pa imel znan seznam kanalov in kdaj se bo kaj dodajalo bi pa vedel ali lahko dam aminota stran in se zadovoljijo moje potrebe. Kar se mene tiče, imam 20 kanalov čisto dovolj, če bi bili v FHD, več jih itak ne gledam.

Časovni zamik na aminotu je 720, drzi? Pa je kljub temu boljša slika kot na direkten streamu APP 720...manjka še kar nekaj dela s to aplikacijo. Ne trdim, da ne bo vredu, mogoče že naslednje leto, sedaj pa žal za tvje 55inch+ ni to to.

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2284
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a webmaher » 4. Dec 2020 ob 11:59

za TVje 55+++ bi morali šibati take bitne, ki so trenutno za vse ponudnike misija nemogoče...
Sony 65XE9005 s CONAX kartico, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Seren

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2434
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 4. Dec 2020 ob 12:03

Časovni zamik je povsod 720p. Streami so identični... tako da je kakršnakoli razlika v kvaliteti med Aminotom in aplikacijo samo v postprocessingu tvoje televizije. Tukaj ti lahko samo svetujem, da na televiziji pogledaš, če lahko za aplikacije spremeniš nastavitve slike.

Evo en primer... Kanal A je na aplikacijah v 1080p. Če imaš aplikacijo na Android/LG/Apple TV, si lahko ogledaš. Tizen zaenkrat še ne. Lahko pogledaš tudi nogometno tekmo v zamiku.

smartboy82
Uporabnik
Prispevkov: 28
Pridružen: 4. Okt 2017 ob 10:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a smartboy82 » 4. Dec 2020 ob 12:09

Nevem sicer kaj imajo v tujini, ampak pri sorodniku uporabljajo svojo aplikacijo od ponudnika in je vse 1080p ter 4k. Kar pač ni dobra slika že od orginal ponudnika, sploh nimajo v ponudbi. Pa ima 85inch na dobre 4m razdalje. Slika pa....da dol padeš. Tv je srednji razred. Pri nas pa kupiš TV za 3000eur in na koncu lahko gledaš samo netflix in youtube, ter poslušaš poročila...malo karikirano. Vseeno je pa T2 dober, če ga primerjam z drugimi ponudniki.
Mogoče bom koga užalil, ampak raznorazni DMsati ipd bi morali dati ven iz ponudbe, če ni vsaj HD vstopni signal, razumem pa seveda, da nekdo želi ta kanal, pa če tudi mu kocka in komaj vidi tistega na ekranu, samo da ga sliši :)

Odgovori