Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung Tizen, Apple TV s tvOS, LG webOS, Amazon FIRE TV, Hisense VIDAA

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2881
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung Tizen, Apple TV s tvOS, LG webOS, Amazon FIRE TV, Hisense VIDAA

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 2. Dec 2022 ob 19:29

Kater TV? Samsungi imajo zaenkrat še povsod 720p. Sicer je pa od aren samo enka na 1080p.

DenisSLO
Faca
Prispevkov: 161
Pridružen: 1. Dec 2014 ob 11:58
T-2: Že imam
Paket: Diamant

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung Tizen, Apple TV s tvOS, LG webOS, Amazon FIRE TV, Hisense VIDAA

Odgovor Napisal/-a DenisSLO » 3. Dec 2022 ob 01:57

LG webOS

Sam enka. Uh. Vse športne bi blo pod hitro za dat na 1080p. Če primerjam imajo SK-ji na eon-u dosti lepšo sliko.
A se da sploh vedet kateri so sedaj na 1080p? 1, 2, pop, kanal a?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2881
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung Tizen, Apple TV s tvOS, LG webOS, Amazon FIRE TV, Hisense VIDAA

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Dec 2022 ob 08:08

Od najbolj gledanih vsi. Seznam pa mislim, da nikjer ni objavljen.

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2324
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung Tizen, Apple TV s tvOS, LG webOS, Amazon FIRE TV, Hisense VIDAA

Odgovor Napisal/-a webmaher » 3. Dec 2022 ob 13:58

DenisSLO napisal/-a:
3. Dec 2022 ob 01:57
LG webOS

Sam enka. Uh. Vse športne bi blo pod hitro za dat na 1080p. Če primerjam imajo SK-ji na eon-u dosti lepšo sliko.
A se da sploh vedet kateri so sedaj na 1080p? 1, 2, pop, kanal a?
1080 25fps pa reciva 8Mb/s je slabše kot 720 50fps in 8Mb/s... in teh nesrečnih 8Mb/s in 1080 je vsaj 100% premalo pri prenosih športa...
Sony 65XE9005 z EON box, HTPC 4k HDR
Kodi 20 Nexus, Plex+a4k+umbrella

DenisSLO
Faca
Prispevkov: 161
Pridružen: 1. Dec 2014 ob 11:58
T-2: Že imam
Paket: Diamant

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung Tizen, Apple TV s tvOS, LG webOS, Amazon FIRE TV, Hisense VIDAA

Odgovor Napisal/-a DenisSLO » 3. Dec 2022 ob 16:08

Res ja. 1080p 50 in soliden bitrate za šport. 50fps je pa itak nuja. 25 je negledljivo pri športu.

joegsm2000
Znanec
Prispevkov: 56
Pridružen: 11. Jan 2009 ob 20:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum - FTTH

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung Tizen, Apple TV s tvOS, LG webOS, Amazon FIRE TV, Hisense VIDAA

Odgovor Napisal/-a joegsm2000 » 4. Dec 2022 ob 18:01

A t2 tv2go tudi dela na mi tv 4k sticku? Ce ga potegnes dol z google trgovine?

Na fire tv 4k sticku sem potegnil dol tv2go, vendar se ne mores prijavit vanj. Drugače pa t2 tv aplikacija na fire sticku deluje, seveda samo na domacem t2 priključku.
Nobody is perfect. Hi, I am Nobody!

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2881
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung Tizen, Apple TV s tvOS, LG webOS, Amazon FIRE TV, Hisense VIDAA

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 4. Dec 2022 ob 19:35

Če boš usposobil miško, bo delalo. Z daljincem boš pa težko uporabljal.

boko34
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 3. Maj 2009 ob 23:46
T-2: Že imam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung Tizen, Apple TV s tvOS, LG webOS, Amazon FIRE TV, Hisense VIDAA

Odgovor Napisal/-a boko34 » 14. Dec 2022 ob 00:14

Eno vprašanje... Kupil oled TV in ga skoraj nesel nazaj, saj je negledljivo, predvsem pa SP v nogometu je katastrofa. Slika trza, kot bi se zgubljali frami... ne vem kako bi opisal. Poskusil vse možne nastavitve a ni tekočega predvajanja. Netflix, youtube, HBO, Disney+, vse deluje normalno. Ok, sem rekel, da TV ni v kur.. in poskusil še preko Arris VIP 5305 iz druge sobe. Zadeva dela normalno.
Zdaj me pa zanima... je aplikacija slabo napisana? Vejo za to zadevo? Bodo kaj updateali? Ali sem primoran vzeti nazaj vmesnik? TV je Philips 55oled807.

Hvala in lep pozdrav

Uporabniški avatar
Jest
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 18:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant - FTTH
Kraj: Medvode / Slovenia
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung Tizen, Apple TV s tvOS, LG webOS, Amazon FIRE TV, Hisense VIDAA

Odgovor Napisal/-a Jest » 14. Dec 2022 ob 19:31

Jaz imam na Philips 55OLED806 v uporabi aplikacijo in zadeva deluje enakovredno kot preko Aris-a .. Na drugem TV (En star Samsung) pa imam aplikacijo na Apple TV… in je tudi kakovost slike enakovredna …

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8652
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung Tizen, Apple TV s tvOS, LG webOS, Amazon FIRE TV, Hisense VIDAA

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Dec 2022 ob 09:30

boko34 napisal/-a:
14. Dec 2022 ob 00:14
Eno vprašanje... Kupil oled TV in ga skoraj nesel nazaj, saj je negledljivo, predvsem pa SP v nogometu je katastrofa. Slika trza, kot bi se zgubljali frami... ne vem kako bi opisal. Poskusil vse možne nastavitve a ni tekočega predvajanja. Netflix, youtube, HBO, Disney+, vse deluje normalno. Ok, sem rekel, da TV ni v kur.. in poskusil še preko Arris VIP 5305 iz druge sobe. Zadeva dela normalno.
Zdaj me pa zanima... je aplikacija slabo napisana? Vejo za to zadevo? Bodo kaj updateali? Ali sem primoran vzeti nazaj vmesnik? TV je Philips 55oled807.

Hvala in lep pozdrav
Najbrž si probal na wifi ? Probaj še na kabel, čeprav si napisal, da ostale oplikacije delajo ok
Je pa res da niso vsi kanali v polni kvaliteti, nekateri so v 720p.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2881
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung Tizen, Apple TV s tvOS, LG webOS, Amazon FIRE TV, Hisense VIDAA

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 15. Dec 2022 ob 11:01

Wifi ne bi smel vplivati na to, kako tekoče se predvaja. Tudi to, ali je 1080p ali 720p, ne bi smelo vplivati na tekoče predvajanje. Pri njemu je moral bit nek drug problem. Razen, če ima tako slab WiFi, da mu je non-stop spreminjalo kvaliteto predvajanja. Tam pa lahko zakolca.

mr_tweak
Znanec
Prispevkov: 89
Pridružen: 24. Jul 2006 ob 08:41
T-2: Že imam
Kraj: Kranj

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung Tizen, Apple TV s tvOS, LG webOS, Amazon FIRE TV, Hisense VIDAA

Odgovor Napisal/-a mr_tweak » 15. Dec 2022 ob 12:40

Jaz sem nekaj podobnega doživel, ko sem testiral dodatno Android škatlico. Pri športnih prenosih, je bil opazen zamik oziroma "trganje slike", skratka gibanje ni bilo povsem tekoče, kot da bi zadevo nekaj bremzalo.

Takrat sem v nastavitvah android TV prestavil zalonsko ločljivost iz samodejne na fiksno - nižjo 1080p 50Hz in je to pomagalo.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2881
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung Tizen, Apple TV s tvOS, LG webOS, Amazon FIRE TV, Hisense VIDAA

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 15. Dec 2022 ob 14:59

Ja... 50/60Hz je lahko problem pri škatlicah. Ne more bit pa to problem, če je aplikacija na samem TV-ju.

boko34
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 3. Maj 2009 ob 23:46
T-2: Že imam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung Tizen, Apple TV s tvOS, LG webOS, Amazon FIRE TV, Hisense VIDAA

Odgovor Napisal/-a boko34 » 15. Dec 2022 ob 15:13

Kot sem napisal... pustimo kvaliteto, je kakršna je. Moti me trganje slike pri hitrih premikih.
TV je priklopljena na kabel, ni preko wifija.
Ko sem priklopil TV preko škatlice (sposodil iz sosednje sobe) pa trganja ni bilo. Ne vem v čem bi fora. Z raznimi nastavitvami se da zadevo malo izboljšati a to ni to. Kolikor sem bral, je to znano za OLED TVje ali??

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2881
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung Tizen, Apple TV s tvOS, LG webOS, Amazon FIRE TV, Hisense VIDAA

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 15. Dec 2022 ob 15:45

Na OLED TV-jih zaradi hitre odzivnosti pixlov hitreje opaziš nizek FPS (recimo 24FPS filme ali v primeru T-2 25FPS streame). Nekateri ljudje so na to bolj občutljivi, drugi manj. Imajo pa vsi TV-ji za take primere možnost vklopa motion filtrov.

Odgovori