Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3741
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a atepej » 23. Apr 2020 ob 10:34

DVB podnapise bi lahko pretvorili v WebVTT pa bi imeli še to možnost na app.
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1900
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 23. Apr 2020 ob 11:01

Ni trivialno. DVB podnapisi so slikovni, WebVTT pa tekstovni. Tako da je potreben OCR.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3741
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a atepej » 24. Apr 2020 ob 18:44

MrTwelveTrees napisal/-a:
18. Apr 2020 ob 21:31
Sej bo prišel čas bo bo treba tudi večjo kvaliteto spuščat čez.
Se strinjam T-2 bi lahko dal na 1080 HLS / DASH streamih identičen bitrate, kot ga ima na multicast v 1080i (koker sem prebral HLS in DASH nimata problemov z VBR) in če potem še najde kdo kdo kakšno razliko .....
Slika

Mr.EKO
Znanec
Prispevkov: 79
Pridružen: 14. Mar 2007 ob 04:02
T-2: Že imam
Paket: T4 20Mbps
Kraj: Ljubljana

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a Mr.EKO » 24. Apr 2020 ob 19:11

atepej napisal/-a:
24. Apr 2020 ob 18:44
MrTwelveTrees napisal/-a:
18. Apr 2020 ob 21:31
Sej bo prišel čas bo bo treba tudi večjo kvaliteto spuščat čez.
Se strinjam T-2 bi lahko dal na 1080 HLS / DASH streamih identičen bitrate, kot ga ima na multicast v 1080i (koker sem prebral HLS in DASH nimata problemov z VBR) in če potem še najde kdo kdo kakšno razliko .....
To bi bilo nujno, le tako bo tale app dobil tisto piko na i, in ga bomo lahko izključno uporabljali v domačem okolju.

Uporabniški avatar
hiberleaf
Model
Prispevkov: 228
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 25. Apr 2020 ob 18:29

@Mr. EKO Bi bilo super, da ne bi bil vezan na IP :razz: @atepej Potem bi ostalo še 30s zamika :grrpc:
Ko smo že pri multicast-u, ima kdo podatek kaj uporablja TS NEO smartbox - v spominu imam, da uporablja multicast, se motim? :hmm:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1900
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 25. Apr 2020 ob 18:39

Seveda... saj na android boxu, ki ga ima operater pod kontrolo, multicast ni problem. Za smart naprave v splošnem (različni boxi, različni tv-ji, različne mreže) pa multicast ni primeren.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3741
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a atepej » 25. Apr 2020 ob 18:49

Edit: predlog umaknjen.
Zadnjič spremenil atepej, dne 26. Apr 2020 ob 11:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
borutz
Navdušenec
Prispevkov: 647
Pridružen: 13. Feb 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Spodnja Idrija

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a borutz » 25. Apr 2020 ob 20:21

Samo tega ne prosim!
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3741
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a atepej » 25. Apr 2020 ob 20:51

Zakaj?
Slika

Uporabniški avatar
borutz
Navdušenec
Prispevkov: 647
Pridružen: 13. Feb 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Spodnja Idrija

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a borutz » 26. Apr 2020 ob 04:39

Obstoječemu nič ne fali
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7385
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 26. Apr 2020 ob 10:32

Tudi jat tako mislim. Ne spreminjat.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3741
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Apr 2020 ob 11:01

Edit: borutz in MrTwelveTrees sem umaknil predlog :beri:
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3741
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Apr 2020 ob 12:55

hiberleaf napisal/-a:
25. Apr 2020 ob 18:29
@Mr. EKO Bi bilo super, da ne bi bil vezan na IP :razz: @atepej Potem bi ostalo še 30s zamika :grrpc:
Ko smo že pri multicast-u, ima kdo podatek kaj uporablja TS NEO smartbox - v spominu imam, da uporablja multicast, se motim? :hmm:
1. Glede vezave na domači ip naslov ostaja zaradi vsebin za odrasle.
2. Glede 30s zamika je pa tako. Možno ga je skrajšat na 1sek, vendar potem stream postane enako občutljiv na motnje, ker se pa streami uporabljajo tudi preko wifi in mobilnega omrežja (tv2go) bi to povzročalo veliko težav.
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1900
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Apr 2020 ob 12:58

Omejitev na domači IP je zaradi vseh programov, ki na tv2go manjkajo. Zamika za živo sliko se pa ne da kar tako zmanjšati na eno sekundo (sicer obstaja low latency HLS... ampak je še zelo v povojih). Sicer pa je zamik za živo sliko že nekaj časa ranga 20 sekund... ampak očitno nihče ni opazil, ker razen v redkih primerih (šport v živo z glasnimi sosedi) to sploh ni problem.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3741
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv, box Android, Samsung tv, Apple TV s tvOS

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Apr 2020 ob 13:02

YT ima 1 sek zamik samo za streame do 1080p, 4K no go. Eden izmed razlogov je, ker za 4K uporabljajo MPEG4 H.264.
Zadnjič spremenil atepej, dne 26. Apr 2020 ob 13:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Odgovori