Nakup Android TV BOXa

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 399
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Nakup Android TV BOXa

Odgovor Napisal/-a asgard » 5. Dec 2018 ob 18:27

Se pravi imam priključek A s vsemi kanali , seveda T-2.
Imam priključek B s določenimi kanali.
Če na priključku A restriram android aplikacijo in jo nesem na B bo delovalo ?

g33k
Legenda
Prispevkov: 1137
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Nakup Android TV BOXa

Odgovor Napisal/-a g33k » 5. Dec 2018 ob 18:29

Načeloma naj nebi delovalo.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 399
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Nakup Android TV BOXa

Odgovor Napisal/-a asgard » 5. Dec 2018 ob 18:30

Hm, se pravi bomo testiral :D

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 747
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Nakup Android TV BOXa

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 5. Dec 2018 ob 22:06

Ne, ker je vezano na IP
You Can Call Me Santa Claus
Slika

tojla
Znanec
Prispevkov: 56
Pridružen: 8. Maj 2008 ob 20:57
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Ljubljana

Re: Nakup Android TV BOXa

Odgovor Napisal/-a tojla » 15. Dec 2018 ob 16:09

Ne deluje. Preverjeno.

Vodokotlič
Faca
Prispevkov: 139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:54
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Kranj

Re: Nakup Android TV BOXa

Odgovor Napisal/-a Vodokotlič » 18. Jan 2019 ob 15:13

Kaj pa ce imas do tocke A narejeno VPN povezavo? A Xiaomi Box zna narest VPN povezavo?

espacious
Znanec
Prispevkov: 63
Pridružen: 18. Feb 2016 ob 16:12
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Nakup Android TV BOXa

Odgovor Napisal/-a espacious » 18. Jan 2019 ob 15:15

Če imaš vpn povezavo bi šlo a moraš še multicast v unicast spremenit (če se ne motim oz. naj me kdo popravi) poglej malo za Udpxy.
Xiomi box načeloma podpira Vpn mislim pa da ne out of the box.

Vodokotlič
Faca
Prispevkov: 139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:54
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Kranj

Re: Nakup Android TV BOXa

Odgovor Napisal/-a Vodokotlič » 18. Jan 2019 ob 16:36

Hvala!

Vodokotlič
Faca
Prispevkov: 139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:54
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Kranj

Re: Nakup Android TV BOXa

Odgovor Napisal/-a Vodokotlič » 18. Jan 2019 ob 16:40

Kakšen tak router bi šel...

http://www.dlink.lt/en/products/5/2238_b.html

• Built-in UDPXY application
• XUPNPD plug-in

Vodokotlič
Faca
Prispevkov: 139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:54
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Kranj

Re: Nakup Android TV BOXa

Odgovor Napisal/-a Vodokotlič » 18. Jan 2019 ob 16:50

Še eno vprašanje. So VLAN IDji zanani za triple play? Npr, če hočem svoj router uporabljat.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1670
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Nakup Android TV BOXa

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 18. Jan 2019 ob 17:06

Nič ne rabiš udpxy, multicasta in podobnih for. Samo delujoč VPN.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1137
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Nakup Android TV BOXa

Odgovor Napisal/-a g33k » 18. Jan 2019 ob 17:07

Mene tudi zanimajo VLAN IDji za T-2 optiko (ne OŠO), pa ga ni junaka ki bi jih napisal.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1670
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Nakup Android TV BOXa

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 18. Jan 2019 ob 17:18

AFAIK je na T-2 optiki (bridge port) vse netagirano. VLAN-i so samo na BRO in OŠO. (lahko se tudi motim)

espacious
Znanec
Prispevkov: 63
Pridružen: 18. Feb 2016 ob 16:12
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Nakup Android TV BOXa

Odgovor Napisal/-a espacious » 18. Jan 2019 ob 17:21

mikrohard napisal/-a:Nič ne rabiš udpxy, multicasta in podobnih for. Samo delujoč VPN.
Aha in kaj IGMP promet gre preko vpn? Ker meni z open-vpn ni uspelo spravit da bi delovalo. Le z udpxy.

Glede ruterja bi jaz nabavil kakšen Asus, Mogoče kakšen MikroTik, ali pa kar staro kišto pa pfsense gor ...

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1670
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Nakup Android TV BOXa

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 18. Jan 2019 ob 18:06

Android TV app ne uporablja multicasta.

Odgovori