Nadgradnja TV vmesnika (GUI) + predlogi za nadgradnjo

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Dami
Znanec
Prispevkov: 57
Pridružen: 24. Okt 2007 ob 12:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH
Kraj: Slov. Bistrica

Re: Nadgradnja TV vmesnika (GUI) + predlogi za nadgradnjo

Odgovor Napisal/-a Dami » 27. Feb 2024 ob 20:34

Meni po posodobitvi na arris5305 ne delajo vsi programi. TVS in proplusovi recimo so ok, vsi STAR pa samo black screen in popačen zvok. Na androidtv appih dela vse bp. Kaj lahk nardim?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3113
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Nadgradnja TV vmesnika (GUI) + predlogi za nadgradnjo

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 27. Feb 2024 ob 23:09

To nima veze z nadgradnjo. Verimatrix je nehal delat. Nimaš kaj narest... počakat, da T-2 popravi.

voyager2
Guru
Prispevkov: 999
Pridružen: 9. Mar 2007 ob 17:59
T-2: Že imam
Paket: T4 300/100 Telekom GPON
Kraj: Ljubljana

Re: Nadgradnja TV vmesnika (GUI) + predlogi za nadgradnjo

Odgovor Napisal/-a voyager2 » 29. Feb 2024 ob 07:28

Res me je zanimalo kakšno katastrofo bo prinesel nov vmesnik glede na par ostrih komentarjev pred mojim. No danes se je naložil tudi na moje STBje. Po le nekaj minutah uporabe bi lahko potrdil le da je morda res nesmisel imeti mini logotip pred imenom kanala ker je enostavno premajhen. Sicer če bi bilo dovolj prostora bi absolutno podprl da je vključen ker pomaga pri lociranju iskanega kanala. Pač oko hitreje vidi poznano grafiko logotipa. Samo trenutna realizacija je pa vprašljiva sploh ker so skupaj kanali, ki jih ločuje le številka npr kanal 1, 2, 3 in imajo praktično vsi enak logotip. Skratka to je slabo.

Sam nimam nobenega zamika pri nalaganju sporeda, če se pomikam po seznamu kanalov. Hitrost in odzivnost je še vedno odlika T-2 STB vmesnikov. Imam pa multicast, HLSja verjetno ne bi hvalil.

Osebno še vedno sovražim da se po vklopu pojavi pač vmesnik namesto direk tv slika. To bentim in iščem knofe da skenslam praktično ob vsakem vklopu. Je pa res da se je spremljanje TVja pri meni v zadnjih letih znižalo za ene 90%. Pač greš na twitch, youtube, netflix, hbo pogledaš in je to to.

Sem še na hitro sprobal T2 klub aplikacijo. Sploh ne vem koliko časa že obstaja. Se je naložila, črke so večinoma katastrofalno premajhne, sploh na vrhu št. točk pa potem pod ikonami v levem stolpcu. Izbira artikla je povzročila "sistemsko napako". Back in izbira drugega artika je šla potem ok skozi. V splošnem nič kar dobra prva izkušnja z aplikacijo.

Mnenje o samem vmesniku pa po nekaj minutah prve uporabe ostaja zelo dobro.

thedom
Faca
Prispevkov: 102
Pridružen: 11. Maj 2021 ob 14:28
T-2: Že imam

Re: Nadgradnja TV vmesnika (GUI) + predlogi za nadgradnjo

Odgovor Napisal/-a thedom » 29. Feb 2024 ob 13:16

voyager2 napisal/-a:
29. Feb 2024 ob 07:28
...
Osebno še vedno sovražim da se po vklopu pojavi pač vmesnik namesto direk tv slika.
...
Se tega res ne da nikakor spremeniti, med nastavitvami ne najdem... To tudi meni ni všeč.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9110
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nadgradnja TV vmesnika (GUI) + predlogi za nadgradnjo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Feb 2024 ob 14:28

To je nalašč narejeno tako. Med drugim tudi zato da so občasno reklame.

zvitisvizec
Znanec
Prispevkov: 99
Pridružen: 20. Okt 2015 ob 19:09
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika
Kraj: Kočevje

Re: Nadgradnja TV vmesnika (GUI) + predlogi za nadgradnjo

Odgovor Napisal/-a zvitisvizec » 3. Mar 2024 ob 12:15

Ali je ze prišla nova verzija za LG TV ali bo treba še pocakat.

gasdopodna
Nadebudnež
Prispevkov: 449
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 10:08
T-2: Že imam

Re: Nadgradnja TV vmesnika (GUI) + predlogi za nadgradnjo

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 3. Mar 2024 ob 17:13

Pri meni na Arrisu malo lagira, VIDAA app pa dela čisto tekoče

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3113
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Nadgradnja TV vmesnika (GUI) + predlogi za nadgradnjo

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Mar 2024 ob 17:26

1003 in 1113 so že stare škatlice (10+ let). Tukaj čudežev ni več za pričakovat... tudi telefoni, prenosniki in vse ostalo postaja počasnejše z nadgradnjami. Jaz vsem svetujem, da si gredo v poslovalnico zamenjat box za nekaj bolj modernega.

Uporabniški avatar
Caffrey
Faca
Prispevkov: 151
Pridružen: 27. Jul 2007 ob 07:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Nadgradnja TV vmesnika (GUI) + predlogi za nadgradnjo

Odgovor Napisal/-a Caffrey » 3. Mar 2024 ob 17:54

Jaz imam Arris VIP 5305 pa opazno lagira. Ne vem ali so ze novejse oz. zmogljivejse naprave na voljo. Tko da predvidevam da gre za slabe odlocitve ali pa slabe programerje.
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3113
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Nadgradnja TV vmesnika (GUI) + predlogi za nadgradnjo

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Mar 2024 ob 17:59

Ti predlagam, da zamenjaš operaterja... ko boš prišel nazaj na T-2, se ti bo vse zdelo bliskovito hitro.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9110
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nadgradnja TV vmesnika (GUI) + predlogi za nadgradnjo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Mar 2024 ob 20:02

Ne razumem, zakaj spreminjajo nekaj kar dela.

Lahko bi ustavili updejt na 1003, 1113 pa nebi bilo pritožb.

TgT
Nadebudnež
Prispevkov: 383
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 21:51
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Dobrava pri Slov.Konjicah
Kontakt:

Re: Nadgradnja TV vmesnika (GUI) + predlogi za nadgradnjo

Odgovor Napisal/-a TgT » 3. Mar 2024 ob 20:31

Pac tole sedaj je rahlo žalostno, korak nazaj. Slike na prvi strani nalaga več kot sekundo. Premikanje po sporedu se zatika, preview slikica oddaje/filma se zelo počasi naloži.
Hit'n'Run ;-)

gasdopodna
Nadebudnež
Prispevkov: 449
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 10:08
T-2: Že imam

Re: Nadgradnja TV vmesnika (GUI) + predlogi za nadgradnjo

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 3. Mar 2024 ob 21:00

Edino kar na VIDDI zdaj opažam ob aktivaciji, da ko je že zvok TV programa, da slika z reklamo še vedno gori par sekund

Uporabniški avatar
Caffrey
Faca
Prispevkov: 151
Pridružen: 27. Jul 2007 ob 07:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Nadgradnja TV vmesnika (GUI) + predlogi za nadgradnjo

Odgovor Napisal/-a Caffrey » 4. Mar 2024 ob 11:32

mikrohard napisal/-a:
3. Mar 2024 ob 17:59
Ti predlagam, da zamenjaš operaterja... ko boš prišel nazaj na T-2, se ti bo vse zdelo bliskovito hitro.
Imam na drugi lokaciji Telemach in na tretji lokaciji Telekom. Tako da vem kako je. Sedaj je pri teh dveh boljse.
Slika

zvitisvizec
Znanec
Prispevkov: 99
Pridružen: 20. Okt 2015 ob 19:09
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika
Kraj: Kočevje

Re: Nadgradnja TV vmesnika (GUI) + predlogi za nadgradnjo

Odgovor Napisal/-a zvitisvizec » 16. Mar 2024 ob 10:35

Kaj za LG smart TV je ze prišla nova verzija T-2 TV app ker jast je zaenkrat še nisem dubil.

Odgovori