Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
serafko
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 6. Apr 2018 ob 07:46
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a serafko » 5. Dec 2018 ob 17:59

Jaz imam pa T-2 in njihove tehnične pomoči že malo čez glavo.
Lokacija Trnovo v Ljubljani, T-2 optika 500/100.
Že skoraj eno leto, s presledki, kličem T-2 pomoč uporabnikom, in jim opisujem napako.
Slika se vsakih nekaj minut za kakšno sekundo ustavi, in potem po preskoku normalno nadaljuje. Na zvoku se tega večinoma ne občuti, le poredkoma je zatikanje takšno, da tudi zvok preskoči ali celo zelo glasno zapiska. Operater na tehnični pomoči pravi, da se pri meni paketki ne izgubljajo, in tudi seed test pokaže okoli 450Mbit DL in skoraj 100Mbit UL. Operater mi zelo prijazno pove, da bo napako javil pristojnim, kar verjamem da tudi stori, tam pa se vse ustavi, naredijo namreč nič!!!
Pred nekaj časa so imeli težave v sentrali na Viču, in takrat je bilo neznosno, to so odpravili, vendar le do stanja, ki sem ga opisal, torej do rednega zatikanja. Ne razumem, kako je možno, da se ob takšni hitrosti lahko to dogaja in se izgubljajo paketki, ali kaj podobnega.
T-2 se hvali z 200+ tisoč naročniki, in s superiorno tehniko glede na ostale konkurente, a slika je preko antene (seveda le slo1 in slo2...) tekoče preko T-2 se pa zatika.

Konfiguracija je naslednja:
inbox modem-->1GB Switch-->6 x arris set top box-ov.
Oranžni diamant HBO

Lep dan

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1706
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 5. Dec 2018 ob 18:18

To je pa čar multicasta... pri poslanih paketkih ni nobenega potrjevanja. Če v mreži nekaj izgine, je izgubljeno za vedno, kar povzroči kockanje/zatikanje na klientih. Si že kdaj poskusil, kako deluje brez vmesnega switcha?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7139
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 5. Dec 2018 ob 19:12

se pravi 1 utp iz modema na switch in iz njega 6x tv ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 749
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 5. Dec 2018 ob 22:12

Brez switcha ti bo delalo, drugače pa ti naj vklopijo na vseh 6ih STBjih HLS in bi tudi moralo delat...
You Can Call Me Santa Claus
Slika

g33k
Legenda
Prispevkov: 1151
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a g33k » 5. Dec 2018 ob 22:14

Da ne bo res mel HLSja na T-2 optiki..
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 749
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 5. Dec 2018 ob 22:15

Pol pa si naj nabavi switch, ki bo podpiral IGMP... Direktno na modem bo ziher delalo...
You Can Call Me Santa Claus
Slika

serafko
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 6. Apr 2018 ob 07:46
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a serafko » 6. Dec 2018 ob 16:58

En UTP gre iz modema(inbox) na switch in iz njega na 6 tevk.

Fantje, govorite v kraticah.
Kaj je to: HLS ki naj ga bi vklopili na STB-jih?
Kakšen je switch ki podpira IGMP?

Direktno ne morem priključiti TV na modem, ker potem ne morem razpeljati na 6 STB-jev.
Iz modema gre en utp na GB switch, od koder gre na 4 routerje internet (data) signal. Deluje brez težav, in tudi pasovna širina dovolj velika za vse.
Iz modema gre drug utp na en stacionarni telefon, brez težav.
Iz modema gre tretji utp na drug GB switch (video signal, multicast) in nato na 6 TV-jev (zatikanje).

Upam, da je vse jasno glede konfiguracije.

Hvala za odzive in LP

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 749
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 6. Dec 2018 ob 17:23

Ti bo g33k pomagal, on obvlada.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

serafko
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 6. Apr 2018 ob 07:46
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a serafko » 6. Dec 2018 ob 17:27

Hojla pozabil sem napisati kateri switch imam.

D-Link stikalo (switch) 5 portno (GO-SW-5G)

https://www.mimovrste.com/stikala/dlink ... eHEALw_wcB

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 72
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 6. Dec 2018 ob 17:36

Oba switcha sta takšna ?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7139
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 6. Dec 2018 ob 17:51

serafko: se pravi imaš T2 optiko in dovodni optični kabel imaš s strani INNBOXa ?
če je tako, bi jaz probal za test.

da ti vse porte dajo v bridge mode od 1 do 4 in 5 tudi.

na 1,2,3,4 bi priklopil najbolj gledane tvje na lan 5 pa bi lanl switch in ostale naprave.

za test.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 749
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 6. Dec 2018 ob 18:05

Če nima kablov od innboxa do TVjev, temveč ima 1 kabel od innboxa to switcha, potem pa dalje do TVjev...
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7139
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 6. Dec 2018 ob 18:07

Pol pa mu ne moremo pomagat.

Naj prijavi napako, pa pride tehnik pogledat da mu še on pove da mu ne more pomagat in konec debate.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 749
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 6. Dec 2018 ob 18:09

serafko napisal/-a:Hojla pozabil sem napisati kateri switch imam.

D-Link stikalo (switch) 5 portno (GO-SW-5G)

https://www.mimovrste.com/stikala/dlink ... eHEALw_wcB
Rabil bi kaj takega:
https://www.netgear.com/business/produc ... witch.aspx
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 749
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 6. Dec 2018 ob 18:11

IGMP Snooping for Optimized Multimedia Traffic Delivery

By listening in on the IGMP conversation between hosts and routers, the Gigabit Smart Managed Plus switch can maintain a map as to which links need which IP multicast streams. The Gigabit Web Managed (Plus) therefore will be able to forward multicast traffic only to the links that have asked for them and cut multicast traffic from links that do not contain a multicast listener. Essentially, IGMP snooping helps optimize multicast performance at Layer 2 and is especially useful for bandwidth-intensive IP multicast applications such as IPTV.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Odgovori