Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
clio24v
Znanec
Prispevkov: 53
Pridružen: 20. Avg 2008 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO
Kontakt:

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a clio24v » 11. Nov 2019 ob 17:43

Ruter je tehnik vzel,itq pa mi ne bi koristil ker je sam do 100 linijo podpiral. V mislih sem imel da bi kupil v BB od asusa.
https://www.bigbang.si/usmerjevalniki-i ... -30-620605

Poslano z mojega GM1913 z uporabo Tapatalk

Lexus Style

Hi5
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 24. Nov 2019 ob 13:14
T-2: Že imam

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a Hi5 » 4. Jan 2020 ob 23:50

Pri nas so že dva meseca (od priklopa) težave s T-2 optiko. Delovanje ob samem priklopu je bilo še ok, hitrost nekaj čez 500/100, po parih dneh pa ob večerih ni šlo več kot 350mbit. Zjutraj gre max do 430, upload niha med 80-100. Rečeno je bilo, da je nekaj na centrali, rešeno še nič.

Večja težava je, da takoj ko steče prenos par 10mbit/s, postane televizija negledljiva. Stalno zatikanje. Bile so tudi težave s telefonijo ko se na druge stacionarne ni dalo klicat (številke kar niso obstajale), večkrat se je tudi zgodilo da se ni slišalo osebe na drugi strani,... Trenutno pa ni videt težav.

Modem je Innbox G78, 2xArris STB, telefon je sicer še Amisov, vse pa je priklopljeno direktno na modem.

Izkušnja s T-2 za zdaj precej slaba, sploh če primerjam skoraj 15 let presenetljivo smooth delovanja VDSL pri Amis/simobil/A1. Edini plus je, da so kabel položili in priklopili izredno hitro. Telekom ima še vedno prazno cev. :lol:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7445
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 5. Jan 2020 ob 11:58

Aha, vidim da si direktno na T2 opitki (gpon). Glej, vstrajaj vsak dan kliči za napako, samo tako te bodo obravnavali prej.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3822
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a atepej » 5. Jan 2020 ob 14:50

Očitno so dali preveč uporabnikov na delilnik?
Slika

Uporabniški avatar
hdvideo
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 27. Feb 2016 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a hdvideo » 6. Jan 2020 ob 12:09

Pozdravljeni
Sem dolgoletni uporabnik T2, že od začetka. S storitvijo glede na konkurenco sorazmerno zadovoljen do sedaj, ne prebereš kaj dosti. Na ceno storitev pa tako ali tako ne moreš vplivat, razen z vezavo paketa, tako da je kakšno leto popust in s tem nižja položnica. Smo na optiki, trenutno imam paket oranžni diamant in s tem hitrost 500/100.
Nikol se nisem ukvarjal s preverjanjem dejanske hitrosti, ker je zadostovalo in ni bilo problemov. Danes sem pa preveril malo, ker so se mi zelo počasi odpirale strani na spletu. Rezultat po večkratnem merjenju na različnih mestih povprečno 100/100.
Naj pokličem in povprašam na T2 kako je s tem, ali malo počakam. Ne zdi se mi pošteno da plačujem večjo hitrost kot dejansko dobim. Sicer mi vezava poteče februarja. Razmišljam da bi spremenil paket, a kaj ko imajo take kombinacije kaj zajema paket, da ne vem če je smiselno menjat. Niti menjava operaterja.
Imate uporabniki dejanske hitrosti?
Kakšen koristen predlog.


Poslano z mojega SM-N975F z uporabo Tapatalk


Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5067
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 6. Jan 2020 ob 15:01

Pozdravljen,
najbolje, da prvo preveriš kakšno opremo imaš(PC ima 1Gb?,Kakšen router?) in kako imaš vklopljeno.
Če si namreč na T-2 optiki, bi definitivno pokazalo več.

Uporabniški avatar
Sadarj79
Navdušenec
Prispevkov: 584
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a Sadarj79 » 6. Jan 2020 ob 15:03

Meni tudi hudo niha, vendar tako nizko ne gre. Si siguren, da imaš 1Gb mrežo oz. mogoče imaš kje slab kabel?

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1343
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a Skorc » 6. Jan 2020 ob 15:05

Kar takoj pokliči oziroma prijavi napako - odstopanje pri DL je zelo veliko. Glede hitrosti pa ali meriš na svojem routerju ali na optičnem stikalu. Pa še to, meritev naj bo izvedena z žično povezavo. Namreč lahko, da tvoj router ne prebavlja višje hitrosti. Včasih pomaga tudi to, da narediš hard reset kompletne komunikacijske opreme (Izkop in ponoven vklop napajanja) in ja, preveri kablovje oziroma zmogljivost mrežne kartice.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1949
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 6. Jan 2020 ob 15:16

Tudi jaz mislim, da je hitrost omejena s 100Mbit/s ethernetom.

1.) Kakšen modem imaš? Če imaš še Milan switch ali Innbox V50U, si že tukaj omejen na 100Mbit/s. V50U sicer ima en gigabit port.
2.) Če imaš lasten router, preveri, kakšne porte ima.
3.) Če testiraš preko WiFi-ja, preveri, s kakšno hitrostjo je WiFi povezan
4.) Preveri tudi vse ethernet kable... če je problem na kablu, se lahko oprema samodejno postavi na 100Mbit/s
5.) Če nič od naštetega ne pomaga, pa pokliči na T-2 in javi napako

Uporabniški avatar
hdvideo
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 27. Feb 2016 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a hdvideo » 6. Jan 2020 ob 17:58

Sem v službi popoldne in ne morem sedaj pisat, bom jutri napisal vse podatke.

Poslano z mojega SM-N975F z uporabo Tapatalk


Uporabniški avatar
hdvideo
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 27. Feb 2016 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a hdvideo » 7. Jan 2020 ob 11:38

Pozdravljeni
Imam naslednjo opremo:
IAD Innbox V60-U,
Tv vmesnik Arris VIP 5305 - UHD,
Netgear R7000 AC1900 Smart Wifi Router (GbE),
nov PC z dual Intel GbE,
povezano z UTP cat6.
Kot rečeno T2 optika,
Internet 500/100 Mbit/s
Paket:   Oranžni Diamant HBO - FTTH
Iz innboxa imam izpeljano v računalnik, router in 2 tv.
Iz routerja pa še v en računalnik in WiFi za telefone in vse kar se rabi. Bi bilo pametno zamenjat še Innbox, za katerega drugega?
A to mi zamenjajo brezplačno?


Poslano z mojega SM-N975F z uporabo Tapatalk


Uporabniški avatar
hdvideo
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 27. Feb 2016 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a hdvideo » 7. Jan 2020 ob 11:45

Router ima 4 porte, celo wifi je zelo hiter, tako da mislim da ne bi smel bit problem. Res pa da ga nisem nič nastavljal, ker se ne spoznam kaj dosti na to.

Poslano z mojega SM-N975F z uporabo Tapatalk


Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5067
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 7. Jan 2020 ob 12:09

Če želiš pogledam, povej mi samo podatke na ZS.
Pa pogledam kaj imaš od t-2.

Uporabniški avatar
hdvideo
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 27. Feb 2016 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a hdvideo » 7. Jan 2020 ob 12:11

Sem naredil kompleten reset. Ponovno testiral hitrost na izhodu iz innboxa in rezultat je isti, niha od 92 do 105 Mbit/s. Mislim da ni pomembno kateri izhod iz innboxa gre na kakšno napravo. Testiral sem na dveh izhodih. Kabli so tudi ok.

Poslano z mojega SM-N975F z uporabo Tapatalk


Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5067
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Optika,Oranžni diamant in zatikanje TV

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 7. Jan 2020 ob 12:28

:) če mi zaupaš podatke ti lahko pogledam.

Odgovori