Aplikacija T2 TV in SONY TV - težava

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Horhe
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 26. Jan 2007 ob 11:00
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Kranj

Aplikacija T2 TV in SONY TV - težava

Odgovor Napisal/-a Horhe » 31. Mar 2019 ob 13:04

Zanima me, če ima še kdo zadnje par dni težavo s aplikacijo za pametne televizorje. In sicer so mi prenehali delovati programi FOX skupine, HBO skupine, medntem ko pa mi SLO 1, POP TV in vsi ostali delujejo normalno.

Na začetku so ti programi delovali normalno, ta teden pa se je na navedenih začelo pojavljati to, da ko si izbral želen program, je bilo potrebnih 15-20 sekund da se je slika pokazala, od petka pa mi javi, da ni na voljo in sploh ne delujejo več.

Preden sem naložil aplikacijo na TV (SONY XF9005) sem se pozanimal pri klicnem centru ali deluje aplikacija na omenjenem televizorju, odgovor je bil pritrdilen. Sedaj ko sem pa že 3 javil napako pa mi je na tehnični pomoči uslužbenka dejala, da ima zabeležko tehnika, da da televizor sploh ni podprt. V četrtek pa mi je dejal operater na klicnem centru - tehnična pomoč, da so to programi, ki so kodirani in da so izgleda nekaj zaj... pri nadgradnji.

Mogoče ve kdo kaj več?

Hvala.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1616
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV in SONY TV - težava

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 31. Mar 2019 ob 13:15

To so kodirani programi. Če ti ne delajo, je težava nekje v dekodirni komponenti (Widevine). Poskusi rebootat TV (drži power gumb na daljincu, dokler se ne pokaže sporočilo, da se TV ugaša... če ti to ne uspe, TV preprosto izklopi iz elektrike).

Horhe
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 26. Jan 2007 ob 11:00
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Kranj

Re: Aplikacija T2 TV in SONY TV - težava

Odgovor Napisal/-a Horhe » 31. Mar 2019 ob 13:19

Zdravo!

To sem že poskusil 3x, tudi odstranil in namestil sem na novo aplikacijo pa ne dela. Sedaj gledam po netu informacije glede podprtosti in mi javi google store da ta model XF9005 spada pod oznako SONY BRAVIA 4K GB ATV 3, tako da izjava, da ta TV ni podrt ne pije vode, ker mi je do zadnjega updata programa vse delovalo bp.

Mogoče bi bilo za poizkusit prešnjo verzjo programa 7.7.0, samo ga nikjer ne najdem.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1616
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV in SONY TV - težava

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 31. Mar 2019 ob 13:37

Če imaš Netflix naročnino, probaj, če ti tam deluje.

Horhe
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 26. Jan 2007 ob 11:00
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Kranj

Re: Aplikacija T2 TV in SONY TV - težava

Odgovor Napisal/-a Horhe » 31. Mar 2019 ob 13:40

Drugače nimam Netflixa. Kaj ima pa netflix veze s T2 aplikacijo?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1616
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV in SONY TV - težava

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 31. Mar 2019 ob 13:42

Tudi Netflix uporablja Widevine. Če ti tam ne deluje, veš, da ni kriva aplikacija, temveč TV. Če imaš voljo in čas, lahko poskusiš še s factory resetom TV-ja (če nič drugega ne bi pomagalo).

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1616
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV in SONY TV - težava

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 31. Mar 2019 ob 13:50

Če znaš, lahko prilepiš tudi ADB logcat, da vidim, zakaj ti ne deluje.

Horhe
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 26. Jan 2007 ob 11:00
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Kranj

Re: Aplikacija T2 TV in SONY TV - težava

Odgovor Napisal/-a Horhe » 31. Mar 2019 ob 14:14

Sem registriral Netflix, pa deluje normalno. Tudi HBO GO deluje normalno.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1616
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV in SONY TV - težava

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 31. Mar 2019 ob 14:56

Ok... potem ni kriv TV. Bi prosil za adb logcat, če obstaja možnost: https://stackoverflow.com/questions/398 ... ogcat-logs

webmaher
Starešina
Prispevkov: 1999
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV in SONY TV - težava

Odgovor Napisal/-a webmaher » 31. Mar 2019 ob 15:12

Ta bi bila res čudna, da je kriv TV... sam imam predhodnika 9005XE in kakopak HBOGO in Netflix delujeta brez problema tudi preko Kodija in Netflix kakopak v 4k HDR...
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Netflix+BBCi player dodatki

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1616
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV in SONY TV - težava

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 31. Mar 2019 ob 15:24

Imam tudi jaz Sony Android TV... in se dobro zavedam, da ni perfekten. Se mi je že večkrat zgodilo, da je TV potreboval reboot za normalno delovanje... zato sem mu tudi to predlagal. Zakaj sem posumil, da je kriv njegov TV? Zato, ker na naših Sony-jih doma kodirani programi v T-2 TV aplikaciji delujejo brez težav. Prav tako ni bilo (do sedaj) nobenih prijav, da komu ne bi delovalo.

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec
Prispevkov: 635
Pridružen: 26. Jun 2014 ob 09:56
T-2: Že imam

Re: Aplikacija T2 TV in SONY TV - težava

Odgovor Napisal/-a THJ » 1. Apr 2019 ob 07:09

Sem imel podobno težavo na novem XF7596. Po ročni nadgradnji na Oreo sem imel zapping na DRM kanalih 8-10 sekund. Pomagal je factory reset televizorja in ponovna namestitev aplikacije.

Oreo ima žal še več težav, kar piše tudi na Sony domači strani. Passthrough mi ne deluje prav in zamrzne OS, tudi T-2 TV app, če ga vključim. Še čakam na popravek.
Slika

Horhe
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 26. Jan 2007 ob 11:00
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Kranj

Re: Aplikacija T2 TV in SONY TV - težava

Odgovor Napisal/-a Horhe » 1. Apr 2019 ob 16:19

Sem poizkusil reset, pa sedaj deluje. Tako da je bilo res potem to krivo.

Odgovori