Samsung TV in T-2 TV

Vse o T-2 IP televiziji
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1102
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Samsung TV in T-2 TV

Odgovor Napisal/-a mahi » 12. Jun 2019 ob 06:33

Vsakič, ko prižgem TV me sprašuje za vir in mi ponuja TV, HDMI ipd...
Vsi ki uporabljate Samsunt TV, kako ga nastavit da vedno zažene T-2 aplikacijo in se sprašuje po viru?
Hvala.
Slika

Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 496
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Samsung TV in T-2 TV

Odgovor Napisal/-a Veron » 12. Jun 2019 ob 07:26

Moji starši imajo EON in LG TV in je enaka zadeva.

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1102
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Samsung TV in T-2 TV

Odgovor Napisal/-a mahi » 12. Jun 2019 ob 07:35

Pa še to, zakaj pri HD postajah (recimo SLO 1 in 2) ni v logotipu napis HD. Pri spremljanju preko STB pa ta napis je. Ali ne gre za isti vir?
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1663
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Samsung TV in T-2 TV

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 12. Jun 2019 ob 11:16

SLO 1 in SLO 2 že kar nekaj časa nimata več HD logotov. Oddajajo samo še v HD signalu. SD ne obstaja več. Za druge programe pa daj primer... načeloma je isti vir (razen, če gledaš SD varianto v aplikaciji in HD varianto na boxu).

g33k
Legenda
Prispevkov: 1125
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Samsung TV in T-2 TV

Odgovor Napisal/-a g33k » 12. Jun 2019 ob 11:27

Še vedno oddajajo signal v SD.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1663
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Samsung TV in T-2 TV

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 12. Jun 2019 ob 12:08

Ne... T-2 prekodira HD signal v SD.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1125
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Samsung TV in T-2 TV

Odgovor Napisal/-a g33k » 12. Jun 2019 ob 12:42

Sklepal sem, da govoriš o oddajanju signala RTV SLO.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1663
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Samsung TV in T-2 TV

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 12. Jun 2019 ob 13:49

Kje pa naj bi še oddajali SD signal? Na DVB-T je že eno leto samo HD.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1125
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Samsung TV in T-2 TV

Odgovor Napisal/-a g33k » 12. Jun 2019 ob 14:55

SLO 1/2 SD MPEG2 nista prekodirana iz HD. Operaterji še vedno dobivajo SD signal od RTVja.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7088
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Samsung TV in T-2 TV

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 12. Jun 2019 ob 15:03

Offtopic
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1663
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Samsung TV in T-2 TV

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 12. Jun 2019 ob 16:16

MPEG2 se počasi poslavlja. MPEG4 SD kvalitete pa T-2 dela iz HD vira.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7088
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Samsung TV in T-2 TV

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 17. Jun 2019 ob 09:07

Tema o oplikaciji T2 TV : viewtopic.php?f=7&t=9328
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Zaklenjeno