Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Stefi
Faca
Prispevkov: 152
Pridružen: 15. Avg 2006 ob 21:10
T-2: Že imam
Paket: OD FTTH
Kraj: Ljubljana

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a Stefi » 26. Jun 2020 ob 13:53

Ali se na tem Arrisu da izklopiti začetni zaslon z reklamo za T-2?

Lp, Stefi

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5209
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 26. Jun 2020 ob 13:58

mislim, da ni možno.

FotoModel
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 6. Sep 2008 ob 14:17
T-2: Že imam
Paket: trojcek

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a FotoModel » 3. Avg 2020 ob 19:56

Mene pa zanima, če bi dal vmesnik za tv, pritrjen na steno, da se nebi videl, ali bi lovil skoz tv? Al mora bit obvezno na pultu pod tvjem, da lovi signal daljinca? 😊

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2382
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Avg 2020 ob 20:06

Poskusi pa boš videl... daljinec je IR, tako potrebuje vidno polje. Ampak, če imaš srečo, ti lahko lovi odboj od stene, stropa, ...

raceboy
Faca
Prispevkov: 174
Pridružen: 23. Okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a raceboy » 4. Avg 2020 ob 12:08

na banggoodu si kupi poceni ir repeater pa si lhko das kmrkoli

kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1285
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
Kraj: Ljubljana

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 23. Sep 2020 ob 08:45

A mi lahko nekdo razloži, zakaj Arris nima polne podpore CEC, kot jo ima Amino?

Včeraj sem si kar nekaj časa razbijal glavo s tem, zakaj vraga ne morem pripraviti Arrisa, da bi deloval z daljincem od TVja, če pa je to še do pred kratkim normalno delovalo. Potem sem se spomnil, da je to delovalo z Aminom in na moje veliko presenečenje ugotovil, da se implementacija CEC v obeh modelih STBja razlikuje. A se lahko kaj ukrene glede tega?

Amino: Slika
Arris: Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2382
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 23. Sep 2020 ob 08:47

Zato, ker je spodaj drug hardware in drug firmware. Nimajo vse škatle enake funkcionalnosti. Zakaj imaš na enem youtube, na drugem pa ne? Če bo Arris kdaj dodal podporo za to, bo mogoče tudi v T-2 vmesniku... sicer pa ne.

kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1285
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
Kraj: Ljubljana

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 23. Sep 2020 ob 09:01

Razumem, da je spodaj drug hardware, ampak mi nekako ne gre v glavo, da sicer novejša in zmogljivejša mašina ne bi podpirala tega, kaj je strarejša in šibkejša. Torej, ker je zame podpora CEC ključna, sem obsojen na Amina?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2382
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 23. Sep 2020 ob 09:32

Saj ni en "novejši in zmogljivejši" od drugega. To sta dva funkcionalno in performančno čisto primerljiva boxa. S to razliko, da je en cenejši od drugega. Trikrat lahko ugibaš, kater je cenejši.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7965
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 23. Sep 2020 ob 14:29

Trikrat lahko ugiba ? :owned:
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2382
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 23. Sep 2020 ob 15:05

Sem namerno tako napisal... skratka... T-2 Aminota ni zamenjal z Arrisom, ker bi bil slednji bolj zmogljiv. Je pa lepši.

kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1285
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
Kraj: Ljubljana

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 23. Sep 2020 ob 15:27

Glede na specifikacije je Arris vsaj dvakrat zmogljivejši:
- CPU 14.7k DMIPS vs. 7K DMIPS
- DRAM 2GB DDR4 vs. 1GB
in varčnejši:
- 3.1 vs. 7W

https://www.commscope.com/globalassets/ ... m=redirect
https://www.goamt.com/wp-content/upload ... i-7x-2.pdf

Vsak kar se mene tiče, dileme o zmogljivosti ni. Res škoda, da Arris nima polne podpore za CEC.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2382
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 23. Sep 2020 ob 16:17

MIPS-i to o zmogljivosti povedo bore malo ali nič. RAM je pri takih napravah popolnoma konfigurabilna stvar (kot pri računalnikih)... operater se odločil, ali bo 1GB, ali 2GB (mislim, da ima T-2 pri obeh 2GB). Varčnejši... mogoče res. Edin način, na katerega lahko boxa primerjaš, je to, da jih odpreš vzporedno in uporabljaš. Če je vmesnik na kakšnem opazno bolj tekoč, potem lahko rečeš, da je bolj zmogljiv, sicer pa ni razlike.

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 696
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a cslesce » 27. Okt 2020 ob 19:05

je to okrogli vmesnik?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7965
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 27. Okt 2020 ob 20:04

***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Odgovori