Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec
Prispevkov: 682
Pridružen: 26. Jun 2014 ob 09:56
T-2: Že imam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a THJ » 24. Feb 2021 ob 07:52

Verjetno nima izhoda na STB nastavljenega na 4K. Če nimaš, ti YouTube ne ponudbi 4K ločljivost videa. Drugače pa je:

Slika
Slika

g33k
Legenda
Prispevkov: 1282
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a g33k » 25. Feb 2021 ob 19:51

Zanimivo... Očitno je res tako kot si napisal, da aplikacija omejuje resolucijo glede na output, ki je nastavljen v GUI. Pri YouTube Android TV aplikaciji te omejitve ni. Tudi na PCju imaš lahko katodni monitor pa lahko preko brskalnika še vedno ročno izbereš 8K. Par dni nazaj je prišel update za android aplikacijo s katerim je omogočena 4K resolucija tudi na telefonih.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

gejzo
Faca
Prispevkov: 146
Pridružen: 29. Okt 2007 ob 08:40
T-2: Že imam
Paket: T-3 TERA optika
Kraj: Mirna

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a gejzo » 10. Mar 2021 ob 17:28

Pozdravljeni. Zanima me, če se na tem vmesniku da nastaviti, da lahko s tem daljincem od Arrisa samo vklopiš ali izklopiš TV, brez da bi se zato ugasnil komunikator? Tako sem imel pri Aminu in zato daljinca od tv-ja sploh nisem rabil.

zpt3
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 3. Feb 2017 ob 12:10
T-2: Že imam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a zpt3 » 14. Mar 2021 ob 18:05

Zdravo, zakaj so mi na Sony TVju onemogočene spodnje nastavitve? Ima to kaj veze z Arrisom?

Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8109
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Mar 2021 ob 19:01

HDMI priklop, mislim da če bi priklopil drugo hdmi napravo bi bilo enako.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

borutbolc
Faca
Prispevkov: 165
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 14. Mar 2021 ob 19:08

Vklopljeno je samodejno prilagajanje vhodnemu signalu. Poglej v nastavitvah Arrisa, kaj imaš tam nastavljeno.

zpt3
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 3. Feb 2017 ob 12:10
T-2: Že imam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a zpt3 » 17. Mar 2021 ob 18:17

V nastavitvah Arrisa nisem zasledil te možnosti :(

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8109
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 27. Mar 2021 ob 22:04

Problem.

Znanec je te ni kupil novo televizijo Medion 4K V Hoferju. (v akciji ? ne vem)

Priklopili novi Arris VIP 5305 (dobil novega v poslovalnici)
TV prikaže da je resolucija 4K, ampak v Arriisu - GUI - ne moreš spremeniti iz 720P na 1080 ali 4k - napiše da kao tv ne podpira.

probano:
- posodobljen tv (zadnji firmware)
- drug kabel HDMI
- vse hdmi iput priključke na tv..

posledično slika je slabe kvalitete, tudi 4K kanali

klicni center nima pojma.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8239
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a kitl » 28. Mar 2021 ob 09:51

Po Hofer ceni :D
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 992
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 600/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 28. Mar 2021 ob 10:11

Mogoče poglej specifikacije tega Medion TVja...
You Can Call Me Santa Claus
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2513
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 28. Mar 2021 ob 10:23

Na 4K televizijah je ponavadi možno še spreminjat način delovanja HDMI vhoda (kar je potrebno za 4k hdr).

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8109
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 28. Mar 2021 ob 11:37

Nima nič nastavitev posebej, oz če je slika preko HDMI ima onemogočeno večino nastavitev...
Kaj točno naj bi gledal ?
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

DenisSLO
Faca
Prispevkov: 123
Pridružen: 1. Dec 2014 ob 11:58
T-2: Že imam
Paket: Diamant

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a DenisSLO » 29. Mar 2021 ob 00:17

Poskusi s kakšnim drugim 4K HDR virom na istem vhodu. Če dela normalno je nek problem v komunikaciji med arrisom in tvjem.

Sam če ti na tvju napiše da je sprejeti signal 4K pomeni da arris odda 4K. Drugače bi na tvju pisalo HD.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8109
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Mar 2021 ob 20:16

Sem probal vse vhode.

ne ne slika je slaba, zelo slaba.

Tv gre nazaj v trgovino :pivo:
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Ledenko
Faca
Prispevkov: 145
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 12:11
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 30. Mar 2021 ob 08:20

Malo para, malo muzike

Poslano z mojega GM1903 z uporabo Tapatalk


Odgovori