Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
hazlhof
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 29. Dec 2021 ob 11:55
T-2: Že imam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a hazlhof » 29. Dec 2021 ob 18:51

Kako deluje ta 5305 napram staremu VIP 1113 na T2 optiki, glede hitrosti preklaplanja kanalov, vrtenja naprej nazaj za 5 minut ali pa za 15 sekund?

borutbolc
Model
Prispevkov: 247
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 29. Dec 2021 ob 19:00

Bolj tekoče, odzivnejše. In še tipke na daljincu so večje.

Uporabniški avatar
John Wayne
Faca
Prispevkov: 107
Pridružen: 29. Mar 2012 ob 23:24
T-2: Že imam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a John Wayne » 30. Dec 2021 ob 17:04

Slika preko aplikacije IPTV je veliko boljša kot preko Arrisa. Da zaklučim - Arris zjeb. sliko.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4465
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a atepej » 30. Dec 2021 ob 19:35

Pri app je odvisno vse od tvoje TV.
Slika

salvador
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 9. Dec 2006 ob 01:27
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant
Kraj: koroška

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a salvador » 1. Jan 2022 ob 17:09

Imam ta Arrisov vmesnik in pa LG-55UJ670V tv pa mi pri vseh 4k programih piše, da ogled programa na tej napravi ni mogoč. v nastavitvah je nastavljena resulucija 4K-50Hz.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2881
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 1. Jan 2022 ob 17:13

V T-2 sistemu je za tvoj konkreten box onemogočeno predvajanje 4k programov. Imaš mogoče slabo linijo? Če imaš dovolj hiter internet, pokliči na klicni center in naj ti vklopijo.

salvador
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 9. Dec 2006 ob 01:27
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant
Kraj: koroška

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a salvador » 1. Jan 2022 ob 17:20

Aha ok, no na tehnični pomoči je rekel, da je linija dovolj močna, ker je tudi dokaj blizu centrale.. Bom pa poklical in se pozanimal kako pa kaj.. Hvala

Nikonja
Faca
Prispevkov: 168
Pridružen: 8. Apr 2008 ob 20:39
T-2: Že imam
Paket: 200/20

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a Nikonja » 27. Feb 2022 ob 23:51

Podpišem tudi jaz da če uporabljaš app in ne box da se ti ne računa tisti dodatek. Je pa res butasto da to ni od začetka tko naštimano. Sej sam t2 bi prišparal na boxih.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk


Majstor33
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 28. Mar 2021 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Optika 200

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a Majstor33 » 8. Sep 2022 ob 14:15

tocno tako. Mene arris ze od samega zacetka na samsung TV heca. Vrnil bi box in imel samo app na TV

Ledenko
Faca
Prispevkov: 165
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 12:11
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 4. Dec 2022 ob 13:25

A mogoče kdo ve, katere TV boxe trenutno daje naročnikom? Pri kolegu sem videl, da ima nek novejši Arrisov box, ne vem pa če je ta, ki je omenjen v naslovu (na oznako res nisem bil pozoren, mi pa deluje kot VIP 5202), ni pa bil kaj preveč zadovoljen, saj mu ob prestavljanju med programi zmrzuje oz. "nalaga" program, da pavzo in nato play, da potem program deluje.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2881
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 4. Dec 2022 ob 16:52

Dajo tisto, kar je na zalogi. Zadnji so bili 5202. Naj javi napako... 5202 deluje približno enako kot 5305. Lahko je kak defekt (napajalnik, box), ali pa problemi na mreži pri njegovem priključku. Preklapljanje programov je multicast, pavza/play pa časovni zamik (unicast). Jaz bi rekel, da ima probleme z multicastom... kar je zelo verjetno nekaj na mreži (modem, router, switch, itd). Tukaj mu noben box ne bi pomagal.

RAST
Model
Prispevkov: 235
Pridružen: 16. Nov 2008 ob 13:23
T-2: Že imam
Paket: Optika 400/50+TV

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a RAST » 5. Dec 2022 ob 07:07

Mogoče vprašanje malo mimo teme ampak sem laik na tem področju. Imam T2 optiko, oranžni diamant, najnovejši samsung TV 120 hercov in Arris 5202. Ena nastavitev v Arrisu (nastavitve naprave) govori o 50 hercov. Vprašanje je ali torej televizor ne izkoristi svojih 120 hercov za osveževanje glede na teh 50 hercov v Arrisu? Ali je to drugače če prešaltam na aplikacijo in bo boljša slika? In sploh, ali je ta razlika v hercih sploh pomembna ker žal nimam pojma o tem?!

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2881
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 5. Dec 2022 ob 08:07

Za gledanje TV (v evropi) je 50Hz. 120Hz ti koristi le, če boš na TV priklopil računalnik ali konzolo.

RAST
Model
Prispevkov: 235
Pridružen: 16. Nov 2008 ob 13:23
T-2: Že imam
Paket: Optika 400/50+TV

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a RAST » 5. Dec 2022 ob 08:38

Aha, hvala za odgovor. Mogoče bo kdaj gor konzola. Torej so za gledanje TV ti herci en velik blef ko kupuješ drage televizorje. Hvala še enkrat!

samm
Faca
Prispevkov: 127
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 11:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 750/150

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a samm » 5. Dec 2022 ob 15:53

Zdravo. Zanima me o apilkaciji za TV.
Zakaj je slika preko aplikacije na android TVju veliko slabša , neostra v primerjavi s sliko prek Arrisa VIP 5305 ?
Nastavitve slike so v obeh primerih enake. TV pa je Sony 65X90K.
Zgoraj pa je nekdo ugotavljal ravno obratno.

Odgovori