Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8368
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a kitl » 18. Apr 2021 ob 16:19

Pol pa zahtevaj menjavo vmesnika.
Slika


Lp, Kitl

samm
Faca
Prispevkov: 127
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 11:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 750/150

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a samm » 18. Apr 2021 ob 17:15

Ni normalno, zamenjaj v poslovalnici.

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 745
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 18:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a rossi » 7. Jul 2021 ob 15:15

A se še komu zadnje čase (kakšen mesec) dogaja, da ob vklopu Arrisa vklopi TV, in čez 2 sekundi izklopi Arrisa. TV pa ostane prižgan. Uporabljam HDMI CEC funkcijo.

Potem moram še enkrat vklopit Arrisa.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2880
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 7. Jul 2021 ob 17:41

Če uporabljaš samo daljinec od Arrisa, potem v nastavitvah izklopi možnost, da lahko TV ugasne STB preko CEC-a.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5348
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 8. Jul 2021 ob 07:03

rossi napisal/-a:
7. Jul 2021 ob 15:15
A se še komu zadnje čase (kakšen mesec) dogaja, da ob vklopu Arrisa vklopi TV, in čez 2 sekundi izklopi Arrisa. TV pa ostane prižgan. Uporabljam HDMI CEC funkcijo.

Potem moram še enkrat vklopit Arrisa.
Imel sem podoben primer,
zato sem na novo nastavil arris in tv(prvo izklopil HDMI funkcijo na obeh in nato spet nazaj vklopil), sedaj pa je mir.
Sem pa našel razlog, izpad elektrike je nekaj zbrkal, čeprav so nastavitve zgledale v redu ni delovalo.
Sicer meni kljub nastavljeni hdmi funkciji ni ugašalo tvja samo vklopilo. sedaj pa deluje normalno oboje.

DomenH
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 19. Sep 2015 ob 21:42
T-2: Že imam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a DomenH » 28. Sep 2021 ob 17:34

Imam tezavo, da mi vsake toliko (lahko 2x v 10minutah ali 1x v 2 urah) izgine zvok (vcasih tudi slika) za sekundo in se pokazejo crni robovi in na katerem hdmi izhodu je priklopljeno.

Je imel kdo kaj podobnega? Zamenjali so mi arrisa in innboxa, tudi hdmi kabel je nov.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2880
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 28. Sep 2021 ob 18:29

Taki simptomi ponavadi nakazujejo na problem v kablu (ali kakšni drugi stvari, ki je med televizijo in boxom... npr. receiver, soundbar). Začasno lahko zmanjšaš izhodno resolucijo na 1080p. Če bo odpravilo težave, potem bo pa treba poiskati vzrok problema. Najverjetneje je kabel... če si kabel od T-2 zamenjal z novim kablom od T-2, nisi v bistvu naredil ničesar... potrebuješ nekaj bolj kvalitetnega.

DomenH
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 19. Sep 2015 ob 21:42
T-2: Že imam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a DomenH » 28. Sep 2021 ob 20:10

Ja zanimivo je da je bil prej tukaj (na istih kablih) telekomov neo pa je vse delovalo normalno. Danes je t2 tehnik prinesel nek high speed hdmi 4k cable, ki zgleda malce debelejsi pa je zadeva enaka. Soundbar in vse ostalo imam trenutno kar izklopljeno.
Bom sedaj zmanjsal resolucijo na 1080p, da vidim ce bo kaj bolje.
Razmisljal sem tudi o tem, da bi arrisa, poizkusil zamenjati za aminota, da vidim ce je kaj drugace. Je to smiselno?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2880
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 28. Sep 2021 ob 20:14

Vse je mogoče... čisto možno, da bi Amino delal brez težav.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4465
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a atepej » 28. Sep 2021 ob 20:47

DomenH app te ne zanima?
Slika

DomenH
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 19. Sep 2015 ob 21:42
T-2: Že imam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a DomenH » 28. Sep 2021 ob 20:49

Ne vem, pred casom, ko sem se zanimal je bilo mislim da receno, da je precej slabsa kvaliteta slike ce se ne motim. Je kaj na tem?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4465
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a atepej » 28. Sep 2021 ob 20:52

Če tv podpira h.265 je slika 1080p, 4K je pa identičen vmesniku.
Slika

DomenH
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 19. Sep 2015 ob 21:42
T-2: Že imam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a DomenH » 28. Sep 2021 ob 21:02

Potem pa morda res se to poizkusim ce ne bomo nic ugotovili, ceprav imam nekaj upanja, da sedaj ko je slika na 1080p bo okej :)

Spirit
Faca
Prispevkov: 124
Pridružen: 29. Dec 2006 ob 10:29
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a Spirit » 11. Dec 2021 ob 18:40

Zakaj daljinec za vmesnik vip5305 deluje tako slabo na daljše razdalje? Izgubljamo živce z uporabo daljinca, če sediš že 3,5m stran od vmesnika.
Če si pa še malo dlje stran recimo 4-5 metrov pa daljinec komaj kdaj deluje. Zanimivo je to, da nekaj časa pritiskaš po tipkah in se ne odziva, potem se pa nenadoma začne odzivati in normalno deluje dokler ga ne ponovno ne potrebuješ čez nekaj minut. In potem jovo na novo živčno stiskanje tipk. V čem je štos?

S tem, da imamo dva vmesnika in sem za hec zamenjal daljinca, če bo kaj bolje, pa je isto sranje. A so daljinci tega vmesnika res tak šrot? Prejšnji vmesniki niso imeli nikoli težav na taki razdalji, še celo obrnjenega si lahko imel v čisto drugo smer in ti je še vedno prijel.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8651
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Dec 2021 ob 20:46

Lahko da ti katerakoli druga naprava moti delovanje tega daljinca, lahko je karkoli (tv, dvd, itd... )
daj tv vmesnik bolj stran od tv pa probaj
drugače da daljinec zamenjaj v poslovalnic za model Ruwido https://www.t-2.net/sites/www.t2.si/fil ... wido_0.pdf

Odgovori