Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
martis
Nadebudnež
Prispevkov: 493
Pridružen: 18. Nov 2010 ob 12:17
T-2: Že imam
Paket: T4 GIGA optika
Kraj: Slovenska Bistrica

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a martis » 14. Jan 2020 ob 20:26

DELA! Ojej, kaka fora. Hvala, thanks, danke... ect. Čudno, da ni že v osnovi tako nastavljeno. Jaz pa gnjavim na helpdesk pa bogo revico v poslovalnici pa tu po forumu...

Aja, še to - CEC na (vsaj mojem) Philips TV zna vklopit in izklopit TV, ostale funkcije na TV pilotu na Arrisu ne delujejo.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1949
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 14. Jan 2020 ob 20:37

Privzeto bi moralo biti nastavljeno na preskakovanje.

Uporabniški avatar
martis
Nadebudnež
Prispevkov: 493
Pridružen: 18. Nov 2010 ob 12:17
T-2: Že imam
Paket: T4 GIGA optika
Kraj: Slovenska Bistrica

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a martis » 18. Jan 2020 ob 13:54

A mogoče kdo ve, kakšna je koda od Arrisa za univerzalnega daljinca?

milan58
Znanec
Prispevkov: 67
Pridružen: 9. Okt 2007 ob 19:40
T-2: Že imam
Paket: Telefonija,TV

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a milan58 » 20. Jan 2020 ob 08:54

Kako se vklopi v nastavitvah STB-ja preskakovanje?

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1343
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a Skorc » 20. Jan 2020 ob 09:50

Te možnosti ni več, je samo previjanje (privzeto vklopljeno). Z daljincem pa dejansko lahko preskočiš reklamo (5 min).
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1949
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 20. Jan 2020 ob 09:52

https://www.t-2.net/prikazovanje-slik-v-casovnem-zamiku
Vklop oziroma izklop lahko uredite ročno na TV vmesniku z zgolj nekaj kliki (Nastavitve - Uporabniški vmesnik - Uporabi preskakovanje)

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1949
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 20. Jan 2020 ob 09:52

Skorc napisal/-a:
20. Jan 2020 ob 09:50
Te možnosti ni več, je samo previjanje (privzeto vklopljeno). Z daljincem pa dejansko lahko preskočiš reklamo (5 min).
To niti približno ni res.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1343
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a Skorc » 20. Jan 2020 ob 10:05

Pri meni ni te opcije :
Slika

Da bom korekten do potankosti, gre za VIP1113, programska oprema T-2 TV 8.1.0 ; 4.9.1.9_Fora-drm-v15
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1949
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 20. Jan 2020 ob 10:27

To je zato, ker si na HLS in je preskakovanje privzeto (previjanje ni možno). Če si na multicastu imaš pa na izbiro previjanje ali preskakovanje. Preskakovanje (slikce na časovnici) je možno povsod.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1343
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a Skorc » 20. Jan 2020 ob 10:31

Hvala za razlago. Moj namen ni bil zavajanje le tisto kar "vidim".
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

uporabnik12345
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 1. Feb 2020 ob 21:55
T-2: Že imam
Paket: t4

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a uporabnik12345 » 11. Feb 2020 ob 20:36

Uporabljam vip5305 en teden in sm bolj nezadovoljen kot z aminotom.... Daljinec mora biti direktno usmerjen v vmesnik da se odzove, ne mores ga sprogramirat z tvjem, to pomeni dvojno zvocno upravljanje in se vedno kot pri aminotu ne deluje 4k 50Hz....


Je pa daljinec lepsi :)

Kak t-2 res ne zna priskrbeti en konkreten delujoci vmesnik?

krepki45
Model
Prispevkov: 321
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 18:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100
Kraj: SG

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 11. Feb 2020 ob 21:24

Daljinca res ne moreš sprogramirat z tvjem,deluje pa 4k 50Hz,in tudi direktno ga ni potrebno usmerit v vmesnik jaz ga lahko tudi čist kontra obrnem in dela.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7445
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Feb 2020 ob 22:10

uporabnik12345 napisal/-a:
11. Feb 2020 ob 20:36
Uporabljam vip5305 en teden in sm bolj nezadovoljen kot z aminotom.... Daljinec mora biti direktno usmerjen v vmesnik da se odzove, ne mores ga sprogramirat z tvjem, to pomeni dvojno zvocno upravljanje in se vedno kot pri aminotu ne deluje 4k 50Hz....


Je pa daljinec lepsi :)

Kak t-2 res ne zna priskrbeti en konkreten delujoci vmesnik?

Probaj tv vmesnik dati bolj stran od tvja, pol metra ali meter, samo za test če je kaj drugače. Pri nekaterih tvjih si v meniju izključil določene funkcije tvja pa je daljinec potem deloval boljše.... jaz sem to že pozabil in se mi ne da s tem ukvarjati več.

Lahko pa ti na na poslovalnci t2 dajo tudi "univerzalni" daljinec če bo kaj z njim drugače.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Caffrey
Znanec
Prispevkov: 90
Pridružen: 27. Jul 2007 ob 07:58
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Novo mesto

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a Caffrey » 7. Apr 2020 ob 08:35

Precej malo gledam TV in sem po dveh letih ponovno priklopil tv komunikator v dnevni sobi. Kmam še starega, Motorolo.
Pa dela ful počasi in se recimi v dveh urah vsaj 4x sam od sebe resetira. Predvidevam da je prešvoh za shendlat trenutni vmesnik, ker dela res počasi.
Kako majo urejeno menjafo za novejšega? Je brezplačno? Pač ko se bodo T2 centri spet odprli, vem da sedaj to ni prioriteta.
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1949
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Novi UHD 4K vmesnik Arris VIP 5305

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 7. Apr 2020 ob 11:22

Da... lahko brezplačno zamenjaš za novega.

Odgovori