T2 TV tujina

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
No.1
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 28. Jan 2020 ob 10:28
T-2: Že imam

T2 TV tujina

Odgovor Napisal/-a No.1 » 28. Jan 2020 ob 10:38

Precej debat je kjer je vključen t2 tv2go, sam pa želim zaradi uporabe daljinca, časovnega zamika ipd. izključno T2 TV app. Uporabiti nameravam ali TCL-jev android TV ali pa nek Android Box (W95 imam pri roki). Ne vem če je kaka znanost ali samo naredim VPN na domačem routerju in nek klient VPN za android-sliši se malo preenostavno?
Moram zaprositi za statični IP ali kako se rešuje ta del? Kaj zaen app ali karkoli pa je za VPN klienta na android TV-verjetno bom uporabil Zyxel router-ki ga imam tudi na zalogi.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3208
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: T2 TV tujina

Odgovor Napisal/-a madpanter » 28. Jan 2020 ob 13:11

Načeloma bi moralo delat z VPN-jem do tvojega routerja. Dejansko pa nevem če je že kdo probal...

https://play.google.com/store/apps/deta ... kt.openvpn
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

espacious
Znanec
Prispevkov: 66
Pridružen: 18. Feb 2016 ob 16:12
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: T2 TV tujina

Odgovor Napisal/-a espacious » 28. Jan 2020 ob 13:35

Zakaj pa vpn? Saj deluje brez vpn-ja. Ali se motim? Mislim da T2 TV app ni vezan na ip/mac. Lahko gledaš od kjerkoli.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4998
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: T2 TV tujina

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 28. Jan 2020 ob 14:10

t2 TV app je vezan na naročnikov ip.

espacious
Znanec
Prispevkov: 66
Pridružen: 18. Feb 2016 ob 16:12
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: T2 TV tujina

Odgovor Napisal/-a espacious » 28. Jan 2020 ob 14:13

Ok se posipam s pepelom. Res je. Bi pa moralo prek vpn delovati ...

No.1
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 28. Jan 2020 ob 10:28
T-2: Že imam

Re: T2 TV tujina

Odgovor Napisal/-a No.1 » 28. Jan 2020 ob 14:34

espacious napisal/-a:
28. Jan 2020 ob 13:35
Zakaj pa vpn? Saj deluje brez vpn-ja. Ali se motim? Mislim da T2 TV app ni vezan na ip/mac. Lahko gledaš od kjerkoli.
"Uporaba aplikacije T-2 TV je omogočena le na domačem T-2 priključku. Za več informaciji pokličite naš klicni center...."

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7330
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 TV tujina

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 28. Jan 2020 ob 15:02

Najprej rabiš test če imaš dovolj dober router za vpn in na drugi lokaciji testirat stabilnost povezave.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

neverhood2
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 11. Okt 2019 ob 21:35
T-2: Že imam

Re: T2 TV tujina

Odgovor Napisal/-a neverhood2 » 28. Jan 2020 ob 17:04

Zadeva deluje preko openVPN klienta (instaliras na TV ali STB), preverjeno.

Moj primer je sicer, da se na domac prikljucek povezem samo ko odprem app in kasneje skenslam VPN povezavo, saj mi v nasprotnem primeru po cca 20sek javi napako.

No.1
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 28. Jan 2020 ob 10:28
T-2: Že imam

Re: T2 TV tujina

Odgovor Napisal/-a No.1 » 28. Jan 2020 ob 19:43

MrTwelveTrees napisal/-a:
28. Jan 2020 ob 15:02
Najprej rabiš test če imaš dovolj dober router za vpn in na drugi lokaciji testirat stabilnost povezave.
Optika na obeh straneh, router pa bom že investiral če bo samo to težava. Trenutno testiram z DrayTek Vigorjem-službeno je vleklo več VPN-jev naenkrat dolga leta, brez težav...

Borim pa se bolj s tem kam postavit novi router. V hiši imam dva routerja, dva različna wifija, zadaj za niju ne gre to je logično ker imata svoj pool dhcp in nista v javnem... moj zunanji IP je 89.212.XXX.XXX... malo sem pozabil tale T2 škatlica kake fore ima ali je vezano na mac adreso ker DHCP noče delat mam pa nek inbox f60? Kako temu dopovem da moj Vigor dostopa direkt na zunanji IP-no potem sledi še No-IP configuracija

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3208
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: T2 TV tujina

Odgovor Napisal/-a madpanter » 28. Jan 2020 ob 20:02

Kliči na tehnično podporo pa reči naj ti inboxa dajo v bridge (da se obnaša izključno kot modem ne kot router)
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

No.1
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 28. Jan 2020 ob 10:28
T-2: Že imam

Re: T2 TV tujina

Odgovor Napisal/-a No.1 » 29. Jan 2020 ob 08:56

madpanter napisal/-a:
28. Jan 2020 ob 20:02
Kliči na tehnično podporo pa reči naj ti inboxa dajo v bridge (da se obnaša izključno kot modem ne kot router)
Eno je klic, druga pot pa je https://horizont.t-2.net :grrpc:

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1337
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: T2 TV tujina

Odgovor Napisal/-a Skorc » 30. Jan 2020 ob 06:32

To verjetno ne drži (za Horizont).
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
hiberleaf
Model
Prispevkov: 222
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: T2 TV tujina

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 30. Jan 2020 ob 17:55

Žal ne. Za spremembo v bridge bo res potreben klic na HD (lahko pa tudi mail). Po mailu zaprosi še, da ti dodelijo statični IP vezan na MAC od router-ja, kjer bo VPN strežnik. Ta router potem priklopi na bridge port in si zmagal. :razz:

Odgovori