T2 TV2go in računalnik z več uporabniki

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Martinez
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 28. Jul 2019 ob 20:27
T-2: Že imam

T2 TV2go in računalnik z več uporabniki

Odgovor Napisal/-a Martinez » 28. Feb 2020 ob 23:52

Živjo,

Rad bi rešil težavo, ki se mi je nekako "nastavila"
Na računalniku, ki ga bo uporabljalo več ljudi bi rad imel T2 tv2go. Geslo naj bi se samo zapolnilo, ko dostopaš do T2 TV prek neta.
Ne želim pa, da to geslo vidijo ostali. T2 ima enako geslo tudi za vse nastavitve, pregled porabe....
Tudi kar nekaj passowrd manegerjev sem probal, a vedno najprej zahtevajo master password in potem izpolnijo geslo za dostop.

Torej ali obstaja, kakšen passoword manager, ki izpolnil geslo na webstrani(v tem primeru t2 tv2go) brez predhodnega vpisa master passoworda?
Ali je mogoče ločit gesla(mogoče tudi uporabniško ime) za nastavitve, pregled porabe... od gesla za T2 TV2GO?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1823
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: T2 TV2go in računalnik z več uporabniki

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 29. Feb 2020 ob 00:42

Ne vem, zakaj kompliciraš. Vsakega uporabnika logiraj v tv2go. Če ne bodo brisali cookijev in bodo tv2go uporabljali vsaj 1x na leto, se ne bo treba še enkrat logirat.

Martinez
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 28. Jul 2019 ob 20:27
T-2: Že imam

Re: T2 TV2go in računalnik z več uporabniki

Odgovor Napisal/-a Martinez » 29. Feb 2020 ob 01:28

ne vem, če se razumeva. Za dostop do t2 tv2go rabiš geslo, ki je enako kot tudi za Horizont. Skratka takoj ko moraš to geslo vpisat, se začnejo moje težave, saj tega gesla ne morem delit, ker tisti ki ga ve lahko spreminja vse moje nastavitve na T2ju. Torej rabim način, kako bi ločil geslo za tv2go in Horizont ali pa nek passoword manager, ki ne zahteva najprej masterpassored. v Chromu lahko vidiš vsa gesla, če veš tudi password za WIN10. Firefox pa za vsako sejo zahteva masterpassord, ko ga vpišeš pa so spet na voljo vsa gesla z parimi klik.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1823
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: T2 TV2go in računalnik z več uporabniki

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 29. Feb 2020 ob 10:11

Jaz te popolnoma razumem. Ampak za uporabo tv2go ne potrebuješ shranjevati ali deliti svojega gesla. Ko se prijaviš v tv2go, je seja veljavna eno leto in se potem z vsako uporabo podaljšuje. Če torej tv2go uporabiš vsaj 1x na leto in ne brišeš cookijev v brskalniku in se ne odjaviš sam, ne bo več nikoli treba vpisovat gesla.

Martinez
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 28. Jul 2019 ob 20:27
T-2: Že imam

Re: T2 TV2go in računalnik z več uporabniki

Odgovor Napisal/-a Martinez » 29. Feb 2020 ob 10:38

Če te prav razumem, potem ne smem ugasniti/zapret browserja oz. Tab-a, ali ugasniti računalnika. Ali jaz kaj narobe razumem?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1823
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: T2 TV2go in računalnik z več uporabniki

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 29. Feb 2020 ob 10:49

Seveda lahko zapreš tab. Lahko ugasneš browser. Lahko ugasneš računalnik. Ne smeš pa ročno brisat cookijev v brskalniku. Samo pri prijavi je treba dat kljukico pri “Zapomni si me”.

Martinez
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 28. Jul 2019 ob 20:27
T-2: Že imam

Re: T2 TV2go in računalnik z več uporabniki

Odgovor Napisal/-a Martinez » 29. Feb 2020 ob 11:15

Hmm bom tako natedu. Ker če bo to delalo, potem sem ultra preveč zakompliciral.
Hvala za pomoč in trud.

Lp,
M.

Uporabniški avatar
hiberleaf
Model
Prispevkov: 222
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: T2 TV2go in računalnik z več uporabniki

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 1. Mar 2020 ob 21:41

@mikrohard Si ne bo brskalnik zapomnil gesla, ko bo vneseno pri prijavi v tv2go?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1823
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: T2 TV2go in računalnik z več uporabniki

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 1. Mar 2020 ob 21:43

Nisem še videl brskalnika, ki te ne bi prej vprašal, če želiš shraniti geslo.

Martinez
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 28. Jul 2019 ob 20:27
T-2: Že imam

Re: T2 TV2go in računalnik z več uporabniki

Odgovor Napisal/-a Martinez » 1. Mar 2020 ob 22:41

Ja tole z zapomni se me, dela ok. Ja kar ok rešitev.

Tako da se moram še enkrat zahvaliti.

Odgovori