IPTV ne deluje preko novega routerja

Vse o T-2 IP televiziji
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 830
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 28. Mar 2020 ob 15:26

ne, to ne bo šlo.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 402
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 1. Apr 2020 ob 08:35

Ok, po daljšem testiranju sem ugotovil, da je težava v IPTV navezi z ASUS-ovim AiProtection oz QoS.

Če imam samo AiProtection ali pa QoS, WiFi in vse deluje brez težav. Ampak ker rabim IPTV nastavitve, čim jih vnesem se cela zadeva podre. WiFi klienti padajo dol vsake pol minute in se ne morejo reconnectat po več kot minuto. Ko se povežejo pa spet kmalu padejo dol.

Če imam nastavljen samo IPTV brez AiProtection ali QoS pa tud dela, samo potem nimam blokiranja golazni in QoS. Kar je mal bedno.

Na SNBForumu je en vprašal, če bi slučajno moral v IPTV nastavit tud "Internet" VID vrednost. Ker trenutno je prazna, LAN4 pa ima VID vrednost "2000". Bi mogu tud za "Internet" vnest kakšno številko? Na RT-AC87U mi ni bilo treba tko da tud tle nisem spreminjal...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3756
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a atepej » 1. Apr 2020 ob 11:16

Probaj nastavit na 0 pa boš videl.
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 402
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 1. Apr 2020 ob 16:06

Sem mislil, da se ve za kakšno specifično številko kot se je za IPTV za določen LAN port. Bo treba probat I guess...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3756
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a atepej » 1. Apr 2020 ob 17:59

Pošlji mi na ZS screenshot kako imaš nastavljeno sedaj.
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 402
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 20. Apr 2020 ob 06:03

Nakoncu se je izkazalo, da je res bug v teh novih routerjih in gre zadeva v kernel panic način, ko imaš vklopljen IPTV in QoS/AiProtection. Sem uspel stopit v kontakt z dvema ASUS zaposlenima in sem ravno testiral beta firmware, ki očitno reši težavo, tko da bo uradni update verjetno kmalu zunaj v stable verziji fimrwara.

Odgovori