Innbox F60 in DECT

Vse o T-2 IP telefoniji

Innbox F60 in DECT

OdgovorNapisal/-a Vednik » 13. dec 2017 ob 20:32

Pozdrav,
ima kdo izkušnje z Dect telefonom. Namreč do sedaj sem imel VDSL2 modem, Patton in ISDN bazno postajo ter brezvrvična telefona Gigaset.

Sedaj sem dobil optiko in VDSL2 modem, zamenjal z Innbox F60, ki naj bi imel vgrajeno DECT bazno postajo. Kupil sem DECT brezvrvični telefon Gigaset C530, ki pa ga ne morejo priključiti, ker potrebujem tudi bazno postajo vključeno v tel 1.

Kateri brezvrvični oziroma kaksen telefon bi moral imeti, da bi bi deloval brezvrvično, saj sem se hotel znebiti Pattona in bazne postaje, da bi bilo manj elektrike priključene.

Za odgovor se zahvaljujem.
Vednik
Faca
 
Prispevkov: 124
Pridružen: 20. sep 2012 ob 10:52
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Innbox F60 in DECT

OdgovorNapisal/-a RobertM » 13. dec 2017 ob 21:23

Innbox F60, ki naj bi imel vgrajeno DECT bazno postajo
:roll:

Polnilec oziroma bazo priključiš na tel.1 in to je to.
Verjetno pa si prej imel Gigasetovo bazo pri Pattonu in modemu in sedaj ni kabla do mesta polnilca (baze). V temu primeru ostane edino kupiti še en podstavek (bazo) z PSTN vhodom tako, da eno uporaljaš za polnilec in druga je pri Innboxu kot prava baza.
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
 
Prispevkov: 2199
Pridružen: 24. dec 2006 ob 13:51
Kraj: Okolica Tolmina
T-2: Že imam
Paket: Bakreni Diamant

Re: Innbox F60 in DECT

OdgovorNapisal/-a RobertM » 13. dec 2017 ob 21:30

Sem malo brskal, kje bi dobil kakšno poceni kompatibilno "bazo".
Če si telefon kupil sedaj se poizkusi dogovoriti za zamenjavo oziroma vračilo ter nakup "DUO" modela.
Tile imajo eno bazo in en polnilec - pač daš drugi telefon v škatlo za hude čase.
Obstaja namreč tudi "Gigaset c530 duo" in še drugi podobni modeli ;-)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
 
Prispevkov: 2199
Pridružen: 24. dec 2006 ob 13:51
Kraj: Okolica Tolmina
T-2: Že imam
Paket: Bakreni Diamant

Re: Innbox F60 in DECT

OdgovorNapisal/-a Vednik » 13. dec 2017 ob 21:48

Pozdrav, hvala za odgovor.
Mogoče se ne razumeva. Prejšnjo inštalacijo Patton - ISDN bazna postaja in ISDN telefona Gigaset sta preteklost.
Nov cordless telefon Gigaset C530 s polnilcem in RJ kablom sem priključil v tel 1, vendar ne deluje. Vseskozi išče bazno postajo, ki pa je Innbox F60 nima, sem mislil da je vgrajena, zgleda da konfiguracija in povezava z RJ kablom na polnilec ni dovolj.
Vednik
Faca
 
Prispevkov: 124
Pridružen: 20. sep 2012 ob 10:52
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Innbox F60 in DECT

OdgovorNapisal/-a RobertM » 13. dec 2017 ob 22:25

Seveda je dovolj - slušalka ni registrirana na bazo - tisto njegovo, ki je ob enem polnilna enota.
32 stran :navodil - ročna registracija na bazo ;-)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
 
Prispevkov: 2199
Pridružen: 24. dec 2006 ob 13:51
Kraj: Okolica Tolmina
T-2: Že imam
Paket: Bakreni Diamant

Re: Innbox F60 in DECT

OdgovorNapisal/-a Vednik » 13. dec 2017 ob 23:41

Pozdrav, imel si prav hvala, slušalka ni bila povezana, ker nisem imel priključeno v električno vtičnico.
Bi pa vprašal, ko kličem iz fiksne oz. tega telefona C530 na GSM in prekinem povezavo na fiksnem telefonu, mi na GSMju zvoni še cca 45 sekund, če ne prekinem. Ali je to normalno. Lp
Vednik
Faca
 
Prispevkov: 124
Pridružen: 20. sep 2012 ob 10:52
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Innbox F60 in DECT

OdgovorNapisal/-a hiberleaf » 21. nov 2018 ob 09:59

Zdravo,
si bom malce sposodil tole temo... na datasheetu od Innbox F60 je omenjeno, da ima naprava možnost uporabe kot DECT base station (http://www.iskratel.com/en/files/defaul ... eet-EN.pdf). Lahko torej svoj stac. telefon (ni v isti sobi kot modem) povežem neposredno/brezžično na T2-jev innbox F-60 brez potrebe po ločeni DECT bazni postaji?
Uporabniški avatar
hiberleaf
Uporabnik
 
Prispevkov: 43
Pridružen: 24. sep 2018 ob 22:51
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Innbox F60 in DECT

OdgovorNapisal/-a slow_slow » 21. nov 2018 ob 10:32

Tole je mislim, da samo opcijsko in ni na T-2 F60kah.
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 4785
Pridružen: 19. jul 2007 ob 13:19
Kraj: Maribor T-2
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO


Vrni se na IP telefonija

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 2 gostov