uporaba GSM aparata za IP telefonijo preko wireless omrežja

Vse o T-2 IP telefoniji
zoran
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 29. Dec 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: tv-tel-internet
Kraj: ljubljana

uporaba GSM aparata za IP telefonijo preko wireless omrežja

Odgovor Napisal/-a zoran » 22. Jan 2007 ob 13:58

pozdravljeni,
sem lastnik gsm Nokia E70, ki se lahko poveže v WLAN omrežje. Imam lynksys wireless router, priklopljen na T-2 dostop do interneta. Ali lahko po povezavi gsm v WLAN omrežje uporabljam T-2 IP telefonijo, katere naročnik sicer tudi sem? Oz. če to ne gre, kakšne vrste (skype...?) račun si moram ustvariti?
hvala, zoran

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2032
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Odgovor Napisal/-a NoName » 22. Jan 2007 ob 15:11

zoki, zal, s tako strukturo omrezja se ne da nic narediti (razen ce si ful pametn decko, pa obvladas), ker na t-2ju tak pridno cuvajo vse sip accounte pod budnim ocesom...
predlagam, da si narocis detelfone (mam se par invajtov, kjer je bojda ene 110 minut pogovora v najbl pocen omrezja, cisto zastonj), pol pa shekas njihov sip user pa password (lahk ti ga tud kdo drug, ki to zna :roll: ), ter uporabis nokiin sip client, bojda n70 ze podpira sip izpod cekica.

js sm mogu na svojga qteka 9090 butnat sjphone :twisted:
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

zoran
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 29. Dec 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: tv-tel-internet
Kraj: ljubljana

zdaj...

Odgovor Napisal/-a zoran » 22. Jan 2007 ob 16:10

bom pa naredil nekaj zelo neslovenskega in svečano izjavil: "Skoraj nič iz zgornjega sporočila nisem razumel!" :-)

ali bi se dalo to za nas EKONOMISTE (nobody is perfect) malo bolj po kmečko razložit?

hvala že vnaprej!

Uporabniški avatar
pack
Legenda
Prispevkov: 1037
Pridružen: 15. Nov 2006 ob 12:48
T-2: Že imam
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a pack » 22. Jan 2007 ob 16:42

Hehe, dragi kolega, opažam, da si se zagrizel v zmanjševanje stroškov. Glede na to, da bi imel ti to "telefonijo preko mobitela" v domačem omrežju, kam pa si mislil klicati, da bo ceneje kot T-2 telefonija? In kako pogosto? Če so to občasni odhodni klici v neka eksotična omrežja, poišči kakšen "internetni telefon", ki je poceni, in opraviš klic preko računalnika. (ala http://www.detelfon.si/)

Verjetno si želel samo izkoristiti (nemogočo) možnost, da bi svoj mobitel uporabljal kot brezžični telefon za T-2 telefonijo. Na žalost lahko to idejo opustiš.
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

zoran
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 29. Dec 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: tv-tel-internet
Kraj: ljubljana

hvala!

Odgovor Napisal/-a zoran » 22. Jan 2007 ob 16:53

ideja za "brezžičnost T-2 telefonije" doma je bila le ena. Razmišljal sem, da se recimo znajdem na konferenci v nekem hotelu kjer imajo WLAN, pa zraven nimam računalnika in bi preko gsm šel lepo na internet ter poklical z uporabo T-2 ali pa kateregakoli drugega IP računa. No, če T-2 (še?) ne gre, bom pa torej probal z detelfonom, če prav razumem!? hvala za vse info! z.

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2032
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Odgovor Napisal/-a NoName » 22. Jan 2007 ob 17:51

s kakim asteriskom bi verjetn slo.. ampak.. ce ti tist zgor ni jasno.. pol ti bo to se tolk manj :)
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

Bine
Guru
Prispevkov: 897
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 22:26
T-2: Že imam
Paket: 100/100

Odgovor Napisal/-a Bine » 22. Jan 2007 ob 23:36

Če lahko na Nokio spraviš Skype, si zmagal.
Jaz imam sicer HP6915 in Skype gor ravno zaradi takšnih primerov, ko mi je WLAN v tujini na voljo.

Lep pozdrav iz Orlanda,
Bine.
Slika

zoran
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 29. Dec 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: tv-tel-internet
Kraj: ljubljana

skype na nokio?

Odgovor Napisal/-a zoran » 24. Jan 2007 ob 11:34

hja, skype bi seveda bil ok rešitev, a zaenkrat še ne deluje na SYMBIAN OS (ki ga imajo Nokie) ampak le na POCKET PC, ki imajo WINDOWS... čeprav se na skype za symbian že nestrpno čaka kakšno leto, ga še ni...

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2032
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Odgovor Napisal/-a NoName » 25. Jan 2007 ob 01:14

ko smo ze ravno pri nokiah.. kolega ma n70. a obstaja kak sip client zanj?
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

Uporabniški avatar
subsubl
Model
Prispevkov: 288
Pridružen: 19. Jun 2006 ob 07:44
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2TV + 1Tel + HD
Kraj: LJ-Vevče

Odgovor Napisal/-a subsubl » 25. Jan 2007 ob 01:24

Ja obstaja nek Symbian SIP client ki deluje preko Bluetooth omrežja, za katerega pa je potreben še dodaten programček..

Skratka rajš počak na wlan telefone in potem bo svet lepši..

zoran
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 29. Dec 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: tv-tel-internet
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a zoran » 26. Jan 2007 ob 09:56

no, saj moj E70 JE WLAN telefon...

Uporabniški avatar
subsubl
Model
Prispevkov: 288
Pridružen: 19. Jun 2006 ob 07:44
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2TV + 1Tel + HD
Kraj: LJ-Vevče

Odgovor Napisal/-a subsubl » 28. Jan 2007 ob 18:21

Pogooglaj....

carniolan
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 8. Feb 2007 ob 14:51
T-2: Še nimam
Kraj: pod Pireneji

Odgovor Napisal/-a carniolan » 8. Feb 2007 ob 17:15

Zoran, ce ti tale stran kaj pomaga samo je v francoscini - gre za tip tvojega aparata - VOIP providerja pa si bos moral zbrati kar na Betamax-u POIVY ali VOIPDISCOUNT

http://www.freephonie.org/doku/tutoriel:seriee

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Odgovor Napisal/-a KoMar » 8. Feb 2007 ob 17:17

Vse skupaj ti nič ne bo pomagalo, ker T-2 ne omogoča uporabe poljubnega SIP clienta...

carniolan
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 8. Feb 2007 ob 14:51
T-2: Še nimam
Kraj: pod Pireneji

Odgovor Napisal/-a carniolan » 8. Feb 2007 ob 20:57

Saj tako je bilo tudi lepo napisano eden od Betamax-a ali pa celo Wengo nekaj klientov ze ima v Sloveniji predvsem tiste, ki imajo druzine v Argentini

Odgovori