T-2 telefonija

Vse o T-2 IP telefoniji
Odgovori
ando
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:03
T-2: Še nimam

T-2 telefonija

Odgovor Napisal/-a ando » 17. Mar 2006 ob 17:13

A ma že kdo izkušnje s T-2 (longdistens) telefonijo?
Sicer sm prjavljen, še čakam.

Sm probu že razno od Incotela včasih do Skypa dons, pa je vse en klinac - eko, zamiki, žuborenje....

A ma kej veze glede kvalitete, če govoriš lokalno ali pa s Tunguzijo na drugem koncu sveta?

Razor
Nadebudnež
Prispevkov: 409
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:11
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Ajdovščina

Odgovor Napisal/-a Razor » 17. Mar 2006 ob 17:15

Pogovor v Skypu z bratrancem na Karibih je bil dokaj dober :)

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 17. Mar 2006 ob 17:43

Skype:

fajn je, ce si vklopis technical information... potem vidis latency, send/receive packet loss, etc, etc

najpomembnejsi je roundtrip tj. koliko casa rabi signal, da pride od tebe pa do Indije Koromandije

ce je roundtrip tam nekje do 150 (200) ms je kvaliteta se dobra, sicer zacne izgubljati na kvaliteti

home network: Telemach 128/64

Telemach, LJ, SI: fizicna oddaljenost 100m - roundtrip 30ms

Amis, CE, SI: fizicna oddaljenost 80km - niha, roundtrip 200ms

Rogers, TO, CA: fizicna oddaljenost 13.000km - roundtrip 250ms

?, NZ: fizicna oddaljenost ??.000km - roundtrip 200ms


ergo: za Skype ne potrebujes 10/2 broadband internet dostopa ampak zgolj enakomerno povezavo (tj broadband)[/u]

ando
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:03
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a ando » 17. Mar 2006 ob 17:45

sej to je problem - "dokaj dober". pa pr men niti dokaj dobr ni, še v slovenščini ga mam včasih polhn kufr. IP rabm službeno, kjer ni tolerance do šparovcev na račun dobre zveze, pa še v jeziku ki ga ze itak bl tko po domače tolčem...
res pa je, da pr Skypu uporabljam slušalke+mikro za 2 jurja - a bi ble lahko slabše slušalke razlog za omenjene težave. A je lohk problem v PCju al pa švoh zvočni kartici?
A je IP telefon bolši od slušalk?

ando
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:03
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a ando » 17. Mar 2006 ob 17:48

wifi, hvala, bom pogledu

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 17. Mar 2006 ob 17:57

jst mam skoraj celo premozenje v slusalkah, ampak mi delujejo ze 2 leti bp

LOGITECH HEADSET USB 30

superca... bp... je pa res, da so bile takrat 13k

duck
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 18:10
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a duck » 17. Mar 2006 ob 18:17

Telefon je kul, dela odlicno le aparat je totalno zanic. Najbolj me moti, da ima imenik namesto imen telefonske številke. Sploh ni logično. :roll:

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 17. Mar 2006 ob 18:19

kaksen hack firmwara?

Uporabniški avatar
Sine
Znanec
Prispevkov: 90
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 18:08
T-2: Že imam
Paket: T3 MEGA
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Sine » 17. Mar 2006 ob 18:20

šenkanemu konju se ne gleda v zobe :)

duck
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 18:10
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a duck » 17. Mar 2006 ob 18:24

Šenkanemu konju? VOIP telefon mi pripada po pogodbi in tu ni nič šenkanega. Najbrž se sploh ne bi odločil za VOIP, če mi ne bi ponudili telefona na reverz. Če že ponujate VOIP bi lahko vsaj nek primeren software naredili za telefone.

Uporabniški avatar
Sine
Znanec
Prispevkov: 90
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 18:08
T-2: Že imam
Paket: T3 MEGA
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Sine » 17. Mar 2006 ob 18:38

pripada ti telefon. Ki deluje. To je važno. Telefone ne delamo ampak jih kupujemo. Če boš želel pa boljši telefon, si ga boš pa lahko kasneje ko bomo razširili ponudbo, tudi kupil. Že tko si vse dobil zastonj.

Uporabniški avatar
sir.mandic
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:55
T-2: Že imam
Paket: 10/2 Mbit/s
Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a sir.mandic » 17. Mar 2006 ob 18:41

A nobenmu ne deluje to?
Ne vem v čemu je fora, da vpišeš ime, cifro, mail, ip in url od kontakta, potem se pa vidi samo cifra klicočega? Tole bi se dal z novim softwarom popedencat, kajne?

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 17. Mar 2006 ob 18:41

1)
kdaj se bo razsirila ponudba?

2)
kateri telefoni bodo potem na voljo?

3)
ali boste potem vzeli te osnovne telefone v racun?

duck
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 18:10
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a duck » 17. Mar 2006 ob 18:42

Rekel sem, da bi lahko naredili oz. priredili nek primeren software za telefone. Nazadnje ste zamenjali angleski jezik s slovenskim. In dvomim, da se samo jaz pritozujem zaradi telefonskih stevilk v imeniku. Ali pac?

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 17. Mar 2006 ob 18:46

Sine napisal/-a:Že tko si vse dobil zastonj.

rajsi placam pa da dela, kot pa da sem omejen, da nekaj dela. pa se to vcasih...


tako izrazoslovje "Že tko si vse dobil zastonj." ne pomeni nic kaj dobrega... kwa, a zaradi tega te mormo pa na rokah nosit?

NE, to je komercialna ponudba, ne pa kaksna darezljivost! ce ne bi bilo kaksne logike zadaj, zakaj se vse stvari dajejo zastonj tega itak ne bi poceli. vendar, ker IP telefonov se ni na trgu jih dajete zraven. edino napako ste naredili, ker niste rekli, da bo vsa oprema brezplacna do konca leta 2006... da bi folk mal pohitel... vmes spreminjat pogoje pa pomeni edino to, da nekdo bere te vrstice in se mu je kaksen kolesce odvrtel v tisto smer , kjer pise "UPS, SEJ RES" :idea:

Odgovori