Priklop Gigaset 3070 ISDN centrale na VoIP od T-2

Vse o T-2 IP telefoniji
mipax
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 15. Okt 2007 ob 15:47
T-2: Že imam
Paket: Optika 10/10 + VoiP

Priklop Gigaset 3070 ISDN centrale na VoIP od T-2

Odgovor Napisal/-a mipax » 15. Okt 2007 ob 16:15

Ali ima kdo kakšno informacijo kako se obnese priklop Gigaset 3070 isdn centrale na VoIP telefon T-2 preko PATTON Smart - DTA (S-DTA) vmesnika (ki ga dobiš zraven pri T-2) in ali bi deloval analogni telefon in fax, če ga priključiš na omenjeno centralo. Centrala ima namreč priključek za ta namen, ki deluje brez problema preko Siol-a (oboje, telefon in fax).
Nekaj podatkov o vmesniku PATTON Smart - DTA je tukaj : http://www.telos.si/patton/smartnode_S-DTA.htm

Po mojem mnenju bi moralo delovati, vendar bi želel še informacijo od koga, ki je to že preiskusil.
:?

mipax
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 15. Okt 2007 ob 15:47
T-2: Že imam
Paket: Optika 10/10 + VoiP

Re: Priklop Gigaset 3070 ISDN centrale na VoIP od T-2

Odgovor Napisal/-a mipax » 16. Okt 2007 ob 22:41

Ali res nihče nič ne ve o tem ? :(

tripZ
Novinec
Prispevkov: 18
Pridružen: 16. Okt 2007 ob 16:22
T-2: Že imam
Paket: Tv+Internet 20/4 + Telefonija
Kraj: Tolmin

Re: Priklop Gigaset 3070 ISDN centrale na VoIP od T-2

Odgovor Napisal/-a tripZ » 16. Okt 2007 ob 22:43

Dvomim da fax bi delal preko pattona. Ponavadi za fax dodajo vooda 322 zraven kot digitalno analogni pretvornik. Patton data file ne more prenasat. Gredo samo v eno smer. Možno pa je, nevem sigurno.
Ostalo pa bi moralo delovati.
Slika

mipax
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 15. Okt 2007 ob 15:47
T-2: Že imam
Paket: Optika 10/10 + VoiP

Re: Priklop Gigaset 3070 ISDN centrale na VoIP od T-2

Odgovor Napisal/-a mipax » 16. Okt 2007 ob 22:57

Saj ravno v podatkih za PATTON piše, da je tudi za prenos fax sporočil preko ISDN. Centrala ima pa itak svoj priključek. Pa tudi ISDN ponavadi omogoča dva kanala po 64 kb, kar bi moralo zadoščati tudi za prenos fax sporočil, saj gre vse skupaj tako ali tako počasi. 9800 ali 14400 kb/s. Razen, če je T-2 omejil hitrost.

Stvar je tudi v tem, ker je treba dodatni analogni vmesnik vzeti v najem, v primeru, da Gigaset 3070 to omogoča, se tem strošku izognem. :D
Zadnjič spremenil mipax, dne 16. Okt 2007 ob 22:59, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2043
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 20:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: Priklop Gigaset 3070 ISDN centrale na VoIP od T-2

Odgovor Napisal/-a NoName » 16. Okt 2007 ob 22:58

sj faks nebi deloval prek pattona... gre za to, da ma gigaset po vsej verjetnosti se kak analogni prikljucek (prvi tak modem k ga poznam je biu 3comov/usrobotics isdn TA z dvema analognima prikljuckoma).
sicer mam js pattona pa tud en gigaset.. vendar zal zal niam driverjev za gigaset za visto... tak da nimam ne volje ne casa testirat te postavitve. glede na izkusnje pa bi rekel da bo delalo b.p.

pac.. prek tistega cudnega siemensovega interfacea nastimaj pravilne msn stevilke za analogni izhod pa sprobaj faks. poslji kr na 0590 00 001 pa bos vidu.. ce pa rabis incoming faks, mi pa poslji svojo telefonsko na zasebno sporocilo.. men faks dela kar preko dlancnika 8)
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

tripZ
Novinec
Prispevkov: 18
Pridružen: 16. Okt 2007 ob 16:22
T-2: Že imam
Paket: Tv+Internet 20/4 + Telefonija
Kraj: Tolmin

Re: Priklop Gigaset 3070 ISDN centrale na VoIP od T-2

Odgovor Napisal/-a tripZ » 16. Okt 2007 ob 23:02

Analogen fax nebi delal preko pattona. Ce pa fax ima moznost analogno/digitalne pretvorbe podatkov, potem ba bi delal BP.

LP
Slika

mipax
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 15. Okt 2007 ob 15:47
T-2: Že imam
Paket: Optika 10/10 + VoiP

Re: Priklop Gigaset 3070 ISDN centrale na VoIP od T-2

Odgovor Napisal/-a mipax » 16. Okt 2007 ob 23:11

IP telefona še nimam, ker moram vse skupaj prej premisliti, preden se izklopim iz isdn-a telekoma, da ne bom slučajno dalj časa brez telefonske zveze. Zato sem se trenutno odločil zaenkrat samo za internet 10/10.
Centrala Gigaset 3070 ima poseben priključek za analogni telefon, preko katerega mi sedaj brez problema dela tudi fax (na to analogno linijo imam sedaj priklopljen canon fax s telefonom in tajnico in dela BP).

mipax
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 15. Okt 2007 ob 15:47
T-2: Že imam
Paket: Optika 10/10 + VoiP

Re: Priklop Gigaset 3070 ISDN centrale na VoIP od T-2

Odgovor Napisal/-a mipax » 7. Dec 2007 ob 12:35

Naj opišem svoje izkušnje s priklopm GIGASET 3070 ISDN centrale na VoIP omrežje od T-2 preko optike 10/10, če bo še komu koristilo.

Najprej sem naročil prenos številk iz nacionalnega operaterja na T-2. Stvar je bila urejena kar hitro.
Od T-2 so mi ekspeditivno prinesli SDN vmesnik Patton in ga priklopili. So mi nastavili neko začasno številko, ki je sicer nisem potreboval, ker je delal še star telefon.
Po odklopu s strani nacionalnega operaterja sem samo vtaknil kabel iz Pattona v centralo 3070 in nastavil MSN številki. Klicanje na ven je bilo možno takoj iz začasne številke, na noter pa ne. Po nekaj urgencah so mi uredili (na T-2) kar je bilo še potrebno in sedaj delajo vse prenesene številke brez problema.

Sedaj pa prednosti uporabe ISDN 3070 centrale :
- uporabiš lahko centralo in telefone, ki si jih že kupil pri prejšnjem operaterju in bi jih moral sicer prodati pod ceno ali pa bi ti ležali nekje v kotu
- za dve številki in analogen telefon/fax ni potrebno vzeti dodatnega vmesnika za analogen telefon oziroma fax (nekaj prihraniš ker ni stroška najemnine opreme; ISDN vmesnik dobiš na uporabo brezplačno)
- prenos fax sporočil v obe smeri deluje v redu (seveda moraš imeti analogno fax napravo, lahko s telefonom)
- centrala 3070 ima vgrajen lasten analogni fax vmesnik oz priključek za anlogni telefon in vse deluje BP brez kakšnih dodatnih vmesnikov
- lahko uporabljaš obstoječe prenosne (brezžične) telefone in vse ugodnosti ISDN centrale (beleženje številk, pogovorov, interne klice med telefoni, lahko dodajaš dodatne prenosne telefone (do 10) in podobno)
- zvok je dober, odmevanje minimalno, sploh če zmanjšaš glasnost in preveč ne kričiš v telefon

Jaz sem zadovoljen, priporočam tudi drugim ! :D

Uporabniški avatar
Fric
Faca
Prispevkov: 115
Pridružen: 18. Dec 2006 ob 10:32
T-2: Že imam
Paket: T4 20M

Re: Priklop Gigaset 3070 ISDN centrale na VoIP od T-2

Odgovor Napisal/-a Fric » 3. Jan 2008 ob 22:19

super! siemens 3070 ze imam doma. samo t2 se manjka, ce ga bom slucajno docakal v tem zivljenju :)

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Priklop Gigaset 3070 ISDN centrale na VoIP od T-2

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 3. Jan 2008 ob 22:23

Iz katerega kraja pa si, Fric?
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Fric
Faca
Prispevkov: 115
Pridružen: 18. Dec 2006 ob 10:32
T-2: Že imam
Paket: T4 20M

Re: Priklop Gigaset 3070 ISDN centrale na VoIP od T-2

Odgovor Napisal/-a Fric » 3. Jan 2008 ob 22:29

ah, tako imenovane Gameljne... Vse gre samo t-2 pa ne in ne...

edit: na spisku za izgradnjo "zdaj zdaj" je ze dobro leto.

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Priklop Gigaset 3070 ISDN centrale na VoIP od T-2

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 3. Jan 2008 ob 22:51

Tole pa ni od T-2 odvisno, ampak predvsem od nekoga drugega... :neutral:
Optika 100/10

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 11:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Priklop Gigaset 3070 ISDN centrale na VoIP od T-2

Odgovor Napisal/-a KoMar » 5. Jan 2008 ob 14:14

mipax: Hvala za info. Imam tudi sam ta Gigaset in sem ravno včeraj naročil T-2 telefonijo... sej pomoje za 2 telefona (en brezžični in en prek analognega vmesnika na Gigasetu) bo treba samo MSN nastavt, pa bo špilalo, ane? :)

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3096
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Priklop Gigaset 3070 ISDN centrale na VoIP od T-2

Odgovor Napisal/-a Mark » 5. Jan 2008 ob 14:34

Na brezžičnega vpišeš tvoj msn in bo deloval...(1xxxxxxx oz 590xxxxx)

imam pa jaz enako centralo... Leta 2002 ni blo drugih :) Bla pa je cca 60k sit

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 11:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Priklop Gigaset 3070 ISDN centrale na VoIP od T-2

Odgovor Napisal/-a KoMar » 5. Jan 2008 ob 14:51

Jp, sej jo mamo verjetno vsi iz leta 2002, ko smo želeli ADSL in smo bili prisiljeni vzeti še ISDN... sicer je pa Gigaset čisto super zadeva :)

Odgovori