SIP

Vse o T-2 IP telefoniji
wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

SIP

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 22. Jul 2006 ob 23:18

ali se lahko klice T2 stevilka brezplacno preko SIP omrezja tj preko SIP softicev ali SIP telefonov?
isto velja tudi za ostale ponudnike (npr siol)

kaksne izkusnje?

stary
Uporabnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 10. Apr 2006 ob 21:39
T-2: Že imam
Paket: 10/10
Kraj: Kr

Odgovor Napisal/-a stary » 28. Jul 2006 ob 14:01

Ne, brezplačno je le, če kličeš iz T2 na T2 (torej moraš klicati iz 0590 številke na drugo 0590). Enako tudi iz SIOLa v SIOL.

SIP telefon (tudi softverski) priključiš na nek server in od tega serverja je odvisno, kam boš lahko klical, na kakšen način in za koliko. Seveda lahko SIP telefon uporabljaš tudi ne da bi ga connectal na serverje (če telefon to omogoča) in potem lahko kličeš direktno IP-to-IP, ampak do T2 ali SIOLovih številk na tak način ne boš prišel.

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 28. Jul 2006 ob 17:09

to vse vem... vprasal sem bolj, ce ima T2 omogocen prehod na SIP...

stary
Uporabnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 10. Apr 2006 ob 21:39
T-2: Že imam
Paket: 10/10
Kraj: Kr

Odgovor Napisal/-a stary » 29. Jul 2006 ob 17:21

Ne vem, kakšen prehod na SIP misliš.

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 2. Avg 2006 ob 08:07

T-2 telefoni so zaradi varnosti v ločenem omrežju, zato ven na internet ne morš klicat...
Slika Optika od 30.5.2008

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 2. Avg 2006 ob 21:40

kaj pa noter?

a bo T2 sploh omogocal SIP?

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 2. Avg 2006 ob 22:05

jah noter lahko kličeš vedno...+386590xxxxx :D

T-2 ti ponuja telefonijo...tudi s Telekomovim telefonom ne morš klicat na internet.

Obstaja pa varjanta da bi delalo če bi klic na svoj internet IP preusmeril na telefon...ampak to počneš povsem na lastno odgovornost ;)
Slika Optika od 30.5.2008

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 3. Avg 2006 ob 19:39

@gulikoza: tepo :twisted:


ce imas Telekomov telefon lahko s Fritzem (http://www.alterna-i.si/) u izi klices preko interneta, ker ima FX0 in FXS modul

kako bi se pa dalo enostavno (zastonj) preusmerit IP telefon na navadnega?

Uporabniški avatar
subsubl
Model
Prispevkov: 288
Pridružen: 19. Jun 2006 ob 07:44
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2TV + 1Tel + HD
Kraj: LJ-Vevče

Odgovor Napisal/-a subsubl » 29. Avg 2006 ob 22:29

Nimate Pojma.. Haha Najprej se pozanimaj o SIP tehnologiji pol pa razglablaj... Wikipedia

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 30. Avg 2006 ob 00:17

@subsubl: zgleda, da si ze ti prebral, pa nas razsvetli

Uporabniški avatar
subsubl
Model
Prispevkov: 288
Pridružen: 19. Jun 2006 ob 07:44
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2TV + 1Tel + HD
Kraj: LJ-Vevče

Odgovor Napisal/-a subsubl » 8. Sep 2006 ob 14:37

Čemu, bi se trudil

RebelYELL
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 27. Avg 2006 ob 02:33
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a RebelYELL » 11. Sep 2006 ob 21:48

tale debata je zelo dobra, samo kaj, ko nobeden od posvečenih nič ne pove

če bi poznali naslov SIP strežnika ter username in password, bi lahko na primer z dlančnika, ki je kjer koli na svetu povezan preko wlana v internet, klicali naokoli za tarifo T2 telefonije.

sicer pa Voipbuster podpira SIP in ima zelo ugodne tarife (do nedavnega je bilo celo slovensko stacionarno omrežje zastonj, zdaj pa je 1 cent/min!!!)

se pa definitivno splača, jaz sem zadnjič, ko sem bil v tujini, domov klicaril praktično zastonj

zdaj pa naj nas eden od T2 tehnikov razstvetli z nastavitvami za T2 SIP 8)

lp

RebelYELL
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 27. Avg 2006 ob 02:33
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a RebelYELL » 11. Sep 2006 ob 21:50

še to...

pomoje T2 gotovo uporablja SIP, ker ima tale IP telefon v meniju postavko za tovrstne nastavitve, samo ne morem vanje, ker je dostop zaščiten z geslom.

se ga da kako dobit?

lp

Uporabniški avatar
subsubl
Model
Prispevkov: 288
Pridružen: 19. Jun 2006 ob 07:44
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2TV + 1Tel + HD
Kraj: LJ-Vevče

Odgovor Napisal/-a subsubl » 13. Sep 2006 ob 01:58

SIP se uporablja, geslo ni posredovano uporabnikom.. vendar zaenkrat vsi naročujemo IP telefone, ki so v naprej sconfigani in ne VOIP Account-a. Ko bo slednje prišlo v ponudbo T-2 bo zadeva izvedljiva vendar le znotraj omrežja T-2... ...se pravi mobilnik s podporo wlan bo slej ali prej zelo željena zadeva

Uporabniški avatar
Spiko
Znanec
Prispevkov: 90
Pridružen: 24. Jul 2006 ob 21:07
T-2: Že imam
Paket: net+tel
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Spiko » 13. Sep 2006 ob 16:53

Zakaj majo pa helpdeskovci accounte na skypu? en search za helpdesk, mate direkt dostop do njih :shock:

Odgovori