Prehod iz TS ISDN na T-2

Vse o T-2 IP telefoniji
MiHc
Znanec
Prispevkov: 92
Pridružen: 4. Jan 2008 ob 01:37
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA VDSL
Kraj: Begunje

Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a MiHc » 7. Maj 2012 ob 09:25

Pozdravljeni

Imam par vprašanj glede prehoda iz ISDN (telefon je že od 2.5. mrtev in TS se očitno ne mudi odpraviti napake :grr: :jao: :grr: ):

-kakšne izkušnje imate z delovanjem (zanesljivost, hitrost odprave napak, ...)
-koliko časa traja priklop (prenesla se bo tudi številka)
-ali ISDN telefon še vedno prikazuje seznam klicev oz. ali se funkcionalnost telefona kaj spremeni

Hvala za odgovore
Slika
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2019
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a NoName » 7. Maj 2012 ob 09:51

Bom odgovoril kot naročnik:
- zanesljivo delovanje, hitra odprava napake
- priklop se je izvedel v tistih treh tednih, izpada je bilo cca 3 ure (okol 7 al 8h), okol 11h pa je pršu monter
- ISDN telefon oz. prikaz identitete klicočega deluje, sprememba je le pri call forwardingu.. namesto tistih ISDN funkcij za preusmeritve je potrebno uporabiti funkcije, navedene na spletni strani http://www.t-2.net/podpora/navodila/tel ... ih-funkcij
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

MiHc
Znanec
Prispevkov: 92
Pridružen: 4. Jan 2008 ob 01:37
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA VDSL
Kraj: Begunje

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a MiHc » 7. Maj 2012 ob 09:59

Hvala za hiter odgovor :D
Slika
Slika

Uporabniški avatar
magecu
Faca
Prispevkov: 126
Pridružen: 3. Sep 2009 ob 21:06
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant (VDSL)
Kraj: Ljubljana Tržaška

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a magecu » 7. Maj 2012 ob 16:41

NoName je kar dobro povedal.

Še ene par razlik je med ISDN in IP-tel se pa pri tipični uporabi večinoma ne poznajo.

Če pa želiš kaj bolj natančne informacije je najbolje povedati kaj imaš sedaj in kako bi želel uporabljat IP-telefonijo.

MiHc
Znanec
Prispevkov: 92
Pridružen: 4. Jan 2008 ob 01:37
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA VDSL
Kraj: Begunje

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a MiHc » 7. Maj 2012 ob 22:46

Če pa želiš kaj bolj natančne informacije je najbolje povedati kaj imaš sedaj in kako bi želel uporabljat IP-telefonijo.
Nič posebnega samo klici :D , stacionarca itaq uporabljata samo starša in ne rabita/ uporabljata kakšnih naprednih funkcij
Slika
Slika

gr
Navdušenec
Prispevkov: 509
Pridružen: 15. Apr 2007 ob 11:15
T-2: Že imam
Paket: T4 20M, 2xTV, Patton
Kraj: Obalala

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a gr » 8. Maj 2012 ob 06:57

Namesto IP telefonov vzemi ISDN vmesnik (Patton), da boš lahko še naprej uporabljal ISDN telefone, stane te enako.

Uporabniški avatar
Hevidi
T-2jevec
Prispevkov: 1042
Pridružen: 5. Jul 2007 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant +3x mobile B-)

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a Hevidi » 8. Maj 2012 ob 09:47

al pa Yealinkov stacionarn IP telefon k je v ceni naročnine, je tut hud...
:rtmT2:

MiHc
Znanec
Prispevkov: 92
Pridružen: 4. Jan 2008 ob 01:37
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA VDSL
Kraj: Begunje

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a MiHc » 8. Maj 2012 ob 11:45

Bom naročil kar ISDN vmesnik.

Do sedaj je bil modem v 1. nadstropju (zraven routerja), ker pa je telefon v pritličju sklepam, da bo modem potrebno prestaviti v pritličje. In me zanima če je potrebno zamenjati napeljavo od modema do routerja.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
magecu
Faca
Prispevkov: 126
Pridružen: 3. Sep 2009 ob 21:06
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant (VDSL)
Kraj: Ljubljana Tržaška

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a magecu » 8. Maj 2012 ob 21:21

Ne z isdn vmesnikom ne rabi. Kabel od ISDN vmesnika moraš samo speljat do telefona vmesnik pa daš ob modem
ali pa če imaš mrežni kabel speljan do telefona potem lahko vmesnik priključiš ob telefonu.

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3043
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a Mark » 8. Maj 2012 ob 21:51

Kabel iz T-2 modema gre na isdn vmesnik (UTP - mrežni kabel) iz vmesnika pa potem dalje do terminalne opreme za ISDN isto RJ-45. Če imaš telefon spodaj, modem pa drugje bo potrebno nekako zadeve uskladiti in jih povezati. Glede na to, da ti sedaj zadeve delujejo preko SRD, bi bilo z malo premisleka in ko se pogleda dejansko stanje to pomoje enostavno rešit. Odvisno kakšno Gigaset centralo imaš, če ima še analogne izhode (RJ-11) potem lahko uporabiš še stari del interne.

MiHc
Znanec
Prispevkov: 92
Pridružen: 4. Jan 2008 ob 01:37
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA VDSL
Kraj: Begunje

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a MiHc » 8. Maj 2012 ob 22:13

Centrala je Gigaset sx100, konektor pa mislim da je rj-11.
Bi bilo izvedljivo, npr. da sta modem in ISDN vmesnik skupaj in se potegne kabel v drugo nadstropje do routerja?
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3043
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a Mark » 8. Maj 2012 ob 22:28

Da.

MiHc
Znanec
Prispevkov: 92
Pridružen: 4. Jan 2008 ob 01:37
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA VDSL
Kraj: Begunje

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a MiHc » 13. Maj 2012 ob 16:53

Eno offtopic vprašanje: Ali nazaj pošljem oba izvoda pogodbe ali samo enega?
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3043
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a Mark » 13. Maj 2012 ob 17:48

Oba, boš dobil enega potem nazaj.

MiHc
Znanec
Prispevkov: 92
Pridružen: 4. Jan 2008 ob 01:37
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA VDSL
Kraj: Begunje

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a MiHc » 1. Jun 2012 ob 17:24

Hvala vsem za pomoč & info :D
Včeraj prišel monter, je bilo vse hitro narejeno, ISDN telefon dela brez problema :rtmT2:
Slika
Slika

Odgovori