Prehod iz TS ISDN na T-2

Vse o T-2 IP telefoniji
Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3029
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a Mark » 1. Jun 2012 ob 21:12

Odlično :rtmT2:

7niko7
Uporabnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 13. Avg 2008 ob 17:18
T-2: Že imam
Paket: 4/0,5

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a 7niko7 » 27. Sep 2013 ob 17:55

Pozdravljeni

Bom izkoristil kar to malce starejšo temo.

Po prehodu iz TS ISDN na T-2 telefonijo me zanima, če je potrebno ob klicu v stacionarno omrežje vedno vtipkat celotno telefonsko številko (tudi omrežno skupino).
Samo telefonsko številko sem obdržal, prav tako ISDN telefonski aparat.

Zanima me tudi, če se slučajno da kaj nastavit, da bi npr. ob klicu v dosedanje stacionarno omrežje 02 lahko klicali brez vtipkanja omrežne skupine oz. da bi klicatelj lahko poklical brez tipkanja omrežne skupine.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6969
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 27. Sep 2013 ob 18:02

ne, če si v 02 bos moral vtipkati tudi 02 ....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

7niko7
Uporabnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 13. Avg 2008 ob 17:18
T-2: Že imam
Paket: 4/0,5

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a 7niko7 » 27. Sep 2013 ob 18:49

Hvala za hiter odgovor.

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3029
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a Mark » 27. Sep 2013 ob 20:25

Ostali te lahko pokličejo na enak način, kot prej. Ti pa moreš vtipkat omrežno skupino.

starfotr
Nadebudnež
Prispevkov: 497
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a starfotr » 27. Sep 2013 ob 22:04

Amis in Telekom pri klasični telefoniji imata to urejeno, Siol, T-2 in kablaši imajo pa to iz meni neznanega razloga neurejeno.

To otežuje tudi prehod na IP telefonijo za starejše uporabnike, ki so navajeni klicati soseda brez vpisa omrežne skupine.

Pa še nekaj bi omenil, ko ravno pljuvam po telefonskih poslih... Karantena pri prenosu številke, v primeru, da uporabnik prekine naročnino, namesto, da to naredi novi operater izgubi številko za vedno. V 21. stoletju smo no :jao:
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6969
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 27. Sep 2013 ob 22:14

tudi starejsi se hitro navadijo, če ne zavrtijo recimo 01 preden ven kličejo, odzivnik takoj pove da stevilka ne obstaja.... tako da se takoj ve koliko je ura.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

starfotr
Nadebudnež
Prispevkov: 497
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a starfotr » 28. Sep 2013 ob 00:44

No, saj se navadijo, grenak priokus pa ostaja... Sicer pa ne vem, zakaj je to tako težko narediti? Očitno ni težko, če imajo lahko drugi operaterji, celo Telekom na PSTN in ISDN (ok, nima pa na Siol IP telefoniji).
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1272
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a Skorc » 28. Sep 2013 ob 05:26

Kako pa kličeš z mobilcem (npr iz omrežne skupine 041 v omrežno skupino 041)? Od prvega dne enako, a ne?
Se pa seveda strinjam s tabo, da smo v "starih časih" (praviloma analogna telefonija), v isti omrežni skupini klicali brez geografske prepone. Z uvedbo ISDN smo se počasi navajali na vnos celotnega niza (naslova) telefonske številke.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

starfotr
Nadebudnež
Prispevkov: 497
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a starfotr » 28. Sep 2013 ob 09:43

Z mobilcem sem tudi lahko klical brez omrežne skupine, vendar so to nato ukinili. Saj meni ni problem, jaz imam v imeniku številke shranjenene z omrežno skupino.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

aleskl
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 23. Dec 2012 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: optika 10/10

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a aleskl » 30. Dec 2013 ob 21:57

Lep pozdrav
Imam vprašanje. Če imam ip telefon T2(številka prenešena) in me negdo pokliče iz stacionarnega od telekoma ali mora pred številko vnesti omrežno 01.
lp Aleš

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a atepej » 31. Dec 2013 ob 07:46

Če je v 01 območju (koker jaz vem) ne
Slika

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1272
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a Skorc » 31. Dec 2013 ob 09:43

Napaka! Vedno je potrebno vpisati tudi geografsko številko - analogija mobilno omrežje X ponudnika.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

starfotr
Nadebudnež
Prispevkov: 497
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a starfotr » 31. Dec 2013 ob 16:36

Ni res. Če imaš ponudnika, pri katerem ni treba vpisati omrežne skupine, potem je ni treba. Pri t-2 je treba vedno vpisovati omrežno skupino, če imaš t-2 telefonijo in hočeš klicati ven. Če te nekdo kliče na t-2, mu ni treba vpisovati, če njegov operater to omogoča, da ni potreben vpis omrežne.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

aleskl
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 23. Dec 2012 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: optika 10/10

Re: Prehod iz TS ISDN na T-2

Odgovor Napisal/-a aleskl » 1. Jan 2014 ob 20:36

Lep pozdrav
Dobil sem oba odgovora. Ali mi lahko kdo od T2 odgovori kateri je pravilni? :( :(
lp Aleš

Odgovori