Nastavitev IP telefona

Vse o T-2 IP telefoniji
Odgovori
cegu
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 8. Nov 2010 ob 21:05
T-2: Že imam

Nastavitev IP telefona

Odgovor Napisal/-a cegu » 21. Okt 2012 ob 17:23

Pozdrav. Zanima me, kje lahko dobim svoje naročniške podatke za nastavitev IP telefona. (Username, password, gateway), SIP trunk.

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Nastavitev IP telefona

Odgovor Napisal/-a KoMar » 21. Okt 2012 ob 18:04

Te podatke dobiš samo kot pravna oseba. A si?

cegu
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 8. Nov 2010 ob 21:05
T-2: Že imam

Re: Nastavitev IP telefona

Odgovor Napisal/-a cegu » 22. Okt 2012 ob 17:20

Če je potrebno, lahko postanem.
Torej če imam svoj IP telefon, ga moram nesti njim, da ga naštimajo ali pa inspectat paketke za trenutnim telefonom?

**(za faks mam projekt Asterisk, pa bi ga rad povezal na zunanjo linijo in bi za test rajše imel svoj T-2 kot pa Skype-connect.)

xtasy
Model
Prispevkov: 273
Pridružen: 13. Jun 2010 ob 16:55
T-2: Še nimam

Re: Nastavitev IP telefona

Odgovor Napisal/-a xtasy » 22. Okt 2012 ob 17:31

drugih IP telefonov se ne nastavlja, ker ni ustreznih konfiguracijskih datotek zanje. tako da je potem za fizične stranke delovanje omejeno samo obstoječe T2 IP telefone. ostali IP telefoni žal ne delujejo.

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Nastavitev IP telefona

Odgovor Napisal/-a RobertM » 22. Okt 2012 ob 20:44

V koliko si poslovna stranka lahko naročiš IP Trunk in svojo centralo skonfiguriraš na enemu od klientov (NPR. Asterisk).
Obstoječih nastavitev na IP telefonu pa ne moreš dobiti.
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

cegu
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 8. Nov 2010 ob 21:05
T-2: Že imam

Re: Nastavitev IP telefona

Odgovor Napisal/-a cegu » 23. Okt 2012 ob 09:19

Najlepša hvala za informacije.

aleskuhar
Faca
Prispevkov: 159
Pridružen: 12. Sep 2007 ob 18:22
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant
Kraj: Trbovlje

Re: Nastavitev IP telefona

Odgovor Napisal/-a aleskuhar » 4. Jun 2014 ob 11:00

Pozdrav
kdo mogoče uporablja najnovejši asterisk 11 in freepbx? v čem je problem, da, čeprav imam na firewallu odprte porte toliko, da bi se lahko klienti registrirali, se ne more nihče od zunaj, naprimer, če ni pri t-2?ponudnika, naprimer kakšen softphone, medtem, ko s svojega računalnika dela nemoteno?

aleskuhar
Faca
Prispevkov: 159
Pridružen: 12. Sep 2007 ob 18:22
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant
Kraj: Trbovlje

Re: Nastavitev IP telefona

Odgovor Napisal/-a aleskuhar » 14. Jun 2014 ob 22:40

še enkrat bom natančneje opisal problem, torej asterisk 11 in najnovejši freepbx, vse je tako, kot je treba, eth1 direktno vklopljena v inboksa, pravzaprav obe, network je postavljen, vse za požarnim zidom, razen odprti nekateri porti:
Če nekomu dodelim user in geslo za registracijo, se ne more, če je naprimer pri drugem ponudniku in si namesti softphone,
naslednje, kar je če me nekdo pokliče iz drugega ponudnika na trunk številko ali kličem jaz, oseba se javi, ona mene sliši, jaz njega ne, torej, ne gre skozi iz ene strain modulacija, ni pomembno, ali stacionarni ali mobilni telefon.
v čem je problem?

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Nastavitev IP telefona

Odgovor Napisal/-a weidah » 15. Jul 2014 ob 20:29

NAT ti dela probleme.

eth0 nastavi 192.168.0.x/255.255.255.0 gateway 192.168.0.1 oziroma glede na to kakšno mrežno konfiguracijo maš in ga poveži v svoj router, kle boš mel dostop od zunaj lahko
eth1 nastavi STATIČEN_IP ki ti ga je določil T-2 in netmask gatewaya ne štimat in ga poveži direktno v T-2 modem/optičen switch

pejd v /etc/sysconfig/network-scripts/

nared datoteko route-eth1 in not napiš

IP od gateway-a k ti ga je dal T-2 /32 via STATIČEN_IP k ti ga je dal T-2

Nekak tkole

84.243.10.1/32 via 10.180.20.1

Pol rabš odpret UDP 5060 in ga forwardat na IP od eth0

Odpri pa forwardi tud porte UDP 10001-20000

10000 ne forwardad k ga uporabla webmin

pejd v /etc/asterisk

spremeni v datoteki rtp.conf da je so porti 10001-20000

restarti asterisk


edit: ne met obeh mrežnih na modem direkt, security risk prevelik, že tko ti bo vsak k bo posnifu da maš port 5060 odprt probu vdret. Če hočeš od zunej remote extension met uporab VPN, če je mogoče in ne odpiraj portov.
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3568
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Nastavitev IP telefona

Odgovor Napisal/-a atepej » 16. Jul 2014 ob 09:20

A brez vdiranja v t-2 opremo ne gre?
Slika

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Nastavitev IP telefona

Odgovor Napisal/-a weidah » 16. Jul 2014 ob 14:48

Kakšnega vdiranja v T-2 opremo?
Slika

Odgovori