Pretvornik

Vse o T-2 IP telefoniji
Odgovori
Chester
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 20. Dec 2012 ob 02:06
T-2: Že imam

Pretvornik

Odgovor Napisal/-a Chester » 20. Dec 2012 ob 02:08

Pozdravljeni,

zanima me naslednje: imam nek star telefon (ima tripolno vtičnico in vrtečo številčnico), ker mi ji telefon pri srcu bi ga rad obdržal in ga priklopil na T2 telefonijo, kako to storim. Slišal sem da obstajajo nekakšni pretvorniki vendar nikjer ne najdem primernega.

Hvala za pomoč...

LP

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1291
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Pretvornik

Odgovor Napisal/-a Skorc » 20. Dec 2012 ob 04:29

Na koncu priključne vrvice telefona je tri polni vtikač (vtičnica je v steni). Tega je potrebno odstaniti ter ga nadomestiti z RJ11 oz RJ12 konektorji. Za montažo potrebuješ primerno orodje - namenska klešča za stiskanje konektorjev. Predlagam, da ta postopek opravi tehnik (električar, ....). Zadnje dejanje je pa, da priključno vrvico priklopiš na telefonski vmesnik, ki si ga dobil od T-2.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1115
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Pretvornik

Odgovor Napisal/-a mahi » 20. Dec 2012 ob 08:51

Samo glede na to, da gre za vrtečo številčnico pomoje ne bo delovalo na T-2 omrežju saj telefon ima polzno izbiranje in ne tonsko. Včasih so se dali zato kupiti t.i. tonski generatorji, ki si jih dal na mikrofon slušalke in tam odtipkal želeno številko.
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Pretvornik

Odgovor Napisal/-a RobertM » 20. Dec 2012 ob 11:30

Zadnje čase se montirajo Innboxi za katere nisem prepričan, da podpirajo pulzno izbiranje.
Prav tako ga ne podpirajo Tilgin (Vood) vmesniki.
Zmontiranih je bilo tudi nekaj Welltech vmesnikov, ki pa podpirajo vsa izbiranja ampak dvomim, da boš dobil tega.

Konec koncev pa bi bil verjetno čas za zamenjavo aparata - po moji oceni ni mlajši kot 30 let :hudicek:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1115
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Pretvornik

Odgovor Napisal/-a mahi » 20. Dec 2012 ob 11:58

Ali pa 2 aparata. Stari aparat samo za dohodne klice, novi pa za odhodne klice.
Slika

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2711
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: Pretvornik

Odgovor Napisal/-a Jaka » 8. Jul 2013 ob 22:07

RobertM napisal/-a:Zadnje čase se montirajo Innboxi za katere nisem prepričan, da podpirajo pulzno izbiranje.
Prav tako ga ne podpirajo Tilgin (Vood) vmesniki.
Zmontiranih je bilo tudi nekaj Welltech vmesnikov, ki pa podpirajo vsa izbiranja ampak dvomim, da boš dobil tega.

Konec koncev pa bi bil verjetno čas za zamenjavo aparata - po moji oceni ni mlajši kot 30 let :hudicek:
To je mene tehnik opozoril, ko mi je innbox montiral, da mora telefon imeti tonsko izbiranje, ker na pulzno ne deluje. Sem kupil Gigaset a120 odličen telefon.
Slika

psevdonim
Faca
Prispevkov: 110
Pridružen: 5. Maj 2007 ob 14:04
T-2: Že imam
Paket: najcenejši
Kraj: SLO

Re: Pretvornik

Odgovor Napisal/-a psevdonim » 21. Jul 2014 ob 12:41

(julij '14)
a lahko nekdo pripne sliko "škatle" za telefonijo ? Kako to izgleda, kakšne ima priključke ?
Npr. "škatla" za TV ima LAN-konektor za povezavo na modem in scart-konektor za povezavo na TV.
Kako pa je pri telefoniji ? Isto LAN za na modem, potem bi moralo imeti še "a" in "b" za analogne telefone in še en konektor za IP telefone ?
Verjetno analogni telefoni brez elektrike ne delajo ?
Kaj pa prikaz imena iz imenika na analognem telefonu - to deluje, ali samo na IP telefonu ?
___

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4932
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Pretvornik

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 21. Jul 2014 ob 13:15

Ponavadi se tole sedaj strankam dostavi
http://www.innbox.net/sites/default/fil ... _web_5.pdf
innbox v60u je model... torej na modemu so porti za telefon, na telefonu pa če imaš možnost imenita moraš pogledat sam aparat.

psevdonim
Faca
Prispevkov: 110
Pridružen: 5. Maj 2007 ob 14:04
T-2: Že imam
Paket: najcenejši
Kraj: SLO

Re: Pretvornik

Odgovor Napisal/-a psevdonim » 22. Jul 2014 ob 06:28

to pa zgleda da ni samo "škatla" za telefoniranje, ampak kar cel modem ? Se torej modem Smartcom SVM104 zamenja z innbox v60u da imaš potem internet ter analogni+IP telefon v eni škatli, doda pa se še ena škatla za IP TV ?
___

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4932
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Pretvornik

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 22. Jul 2014 ob 06:51

Včasih. Veliko možnosti je... mogoče dobiš vood(en od večih modelov) na katerega vklopiš telefonijo.

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1644
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Pretvornik

Odgovor Napisal/-a Krypto » 23. Jul 2014 ob 07:28

psevdonim napisal/-a:to pa zgleda da ni samo "škatla" za telefoniranje, ampak kar cel modem ? Se torej modem Smartcom SVM104 zamenja z innbox v60u da imaš potem internet ter analogni+IP telefon v eni škatli, doda pa se še ena škatla za IP TV ?
Tudi Tv je na isti škatli, prav tako škatla podpira wi-fi. Sicer za en k*rc ampak ga.

psevdonim
Faca
Prispevkov: 110
Pridružen: 5. Maj 2007 ob 14:04
T-2: Že imam
Paket: najcenejši
Kraj: SLO

Re: Pretvornik

Odgovor Napisal/-a psevdonim » 23. Jul 2014 ob 08:46

nekaj piše o "catv" in "rf video", a scart konektorja ne vidim. Kako se potem napelje "slika" iz innbox v60u do televizorja/televizorjev ?
___

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3568
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Pretvornik

Odgovor Napisal/-a atepej » 23. Jul 2014 ob 10:40

innbox v60-u -> lan kabel -> t-2 iptv stb -> hdmi ali scart kabel -> tv sprejemnik
Slika

Odgovori