Gigaset CX610 ISDN Siemens

Vse o T-2 IP telefoniji

Gigaset CX610 ISDN Siemens

OdgovorNapisal/-a AlfMar » 28. nov 2014 ob 10:39

Pozdravljeni,

sem naročnik T-2 paketa t4 Giga, in trenutno imam ISDN vmesnik Patton in star telefon Eurit 33, sedaj pa želim telefon Eurit 33 zamenjati za brezžični GIGASET CX610 ISDN SIEMENS. http://www.bigbang.si/brezzicni-stacionarni-telefoni/gigaset-cx610-isdn-siemens-491611

Sprašujem in zanima me, ali lahko ta aparat priključim na Pattona, oziroma ali ima ta Gigaset Siemens isti RJ 45 priklopni konektor ali morda RJ 11 in ne paše v to kombinacijo z Pattonom? Če ne - kaj naj naredim, da bi lahko uporabljal nov ISDN Siemens Gigaset prenosni telefon ?

Da ne odpiram nove teme - bom kar tukaj mimogrede vprašal. Opazil sem da so paket T4 Giga malo nabildal iz 100/10 na 200/20, in me seveda zanima, ali se ga meni kot že obstoječega naročnika na ta paket tudi avtomatično poveča - nadgradi ??? - torej da sem deležen 200/20 namesto zdajšnjih 100/10 - ali to velja samo za nove naročnike? :aa:

Zahvaljujem se za vaše odgovore in vas lepo pozdravljam. :rtmT2:

Marko
AlfMar
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 28. nov 2014 ob 10:20
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga + L + Časovni

Re: Gigaset CX610 ISDN Siemens

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 28. nov 2014 ob 11:17

si prebral navodila za uporabo ?
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q= ... HPdxvW2MxQ

v nastavitvah telefona moraš vnesti telefonsko številko ki jo uporabljaš -> nastavitve -> MSN

če je tvoja številka primer: 01 1234567
vnešes podm MSN A: 11234567 (brez prve nule)

ja, hitrosti so se povišale samo za nove naročnike
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 5905
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Gigaset CX610 ISDN Siemens

OdgovorNapisal/-a AlfMar » 28. nov 2014 ob 11:29

Hvala MrTwelveTrees za odgovor in pojasnila - ampak očitno se nismo razumeli. Kako aktiviram in nasploh kako naj bi uporabljal ta telefon - mi je jasno, sprašujem zgolj po tem, kakšen ima priključek ta enota - centrala telefona, ali ima vtič konketor RJ 11 ali RJ 45 ??? Tega podatka nisem zasledil v celih navodilih in karakteristikah tega telefona, na povezavi ki si mi jo ponudil. Piše samo to, da je priklop ISDN, da pač ni PSDN, ... o samem priključku pa nič - torej ali je RJ 11 In ne paše na Pattona ali je RJ 45 konektor in ga brez težav priključim nanj !?

Po temu sprašujem;
http://gurau-audibert.hd.free.fr/josdblog/wp-content/uploads/2012/06/CablageRJ11RJ45.jpg

Hvala
AlfMar
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 28. nov 2014 ob 10:20
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga + L + Časovni

Re: Gigaset CX610 ISDN Siemens

OdgovorNapisal/-a Skorc » 28. nov 2014 ob 12:21

Nobenih problemov pri priklopu ne boš imel.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika
Skorc
Legenda
 
Prispevkov: 1174
Pridružen: 21. jul 2006 ob 11:12
Kraj: Pince
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano

Re: Gigaset CX610 ISDN Siemens

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 28. nov 2014 ob 12:31

če je ISDN, potem je rj45 (4- žilni kabel)
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 5905
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Gigaset CX610 ISDN Siemens

OdgovorNapisal/-a AlfMar » 28. nov 2014 ob 16:25

Hvala obema za pomoč in odgovore, ... hjaaa, ....., glede na tole kar sem najdu, ni glih tko enostavno. :grr:
http://www.itsvet.com/proizvod/siemens-gigaset-cx610-isdn/phonefaxvoip/404/484

Specifikacije te baze telefona - priklop, kaže da je RJ 11, tako da bom zdaj očitno potreboval pretvornik adapter iz RJ45 ---> RJ11. A morda obstaja že narejen tak kabel, se pravi, da ima na eni strani priklop RJ45 (Patton) in na drugi RJ11 (baza telefona), ker drugače ga bo treba narediti ali kupiti adapter - konverter iz RJ45 v RJ11, in kje to pri nas dobim, - iščem po netu in ne najdem, ker res ne mislim to plastiko naročvat prek e-baya in podobno.

Lp
AlfMar
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 28. nov 2014 ob 10:20
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga + L + Časovni

Re: Gigaset CX610 ISDN Siemens

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 28. nov 2014 ob 17:48

ne ne ne

če je telefon PSTN oz analogni, je konektor rj11

če je telefon ISDN potem je konektor RJ45

mala pa je verjetnost da je telefon ISDN in priklop Rj11

vmesnik ti T2 zamenja ISDN za analogni, samo pokličeš na 080 6464
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 5905
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Gigaset CX610 ISDN Siemens

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 28. nov 2014 ob 17:52

kakšen kabel si dobil zraven ? za linijo, na obeh koncih rj45 ?
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 5905
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Gigaset CX610 ISDN Siemens

OdgovorNapisal/-a RobertM » 28. nov 2014 ob 17:54

Ta telefon je ISDN - sem danes dva odmontiral ;)

V sili se lahko priključi tudi z 4 žilnim RJ11 kablom.
Tisti link z itsvet ima popolnoma zgrešen pinout - pri ISDN se na RJ45 konektorju uporablja srednje 4 pine (3,4,5,6)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
 
Prispevkov: 2188
Pridružen: 24. dec 2006 ob 13:51
Kraj: Okolica Tolmina
T-2: Že imam
Paket: Bakreni Diamant


Vrni se na IP telefonija

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost