1 številka - 2 (analogna) telefona

Vse o T-2 IP telefoniji

1 številka - 2 (analogna) telefona

OdgovorNapisal/-a ConsumeR » 11. maj 2015 ob 15:48

Se to že da pri T-2? Trenutna situacija je taka, da imamo 2 analogna telefona, od tega je en brezžični in eno številko (na Telekomu). Ko nekdo pokliče na številko zvonita oba telefona. Ko je linija zasedena drugi telefon ne more klicati. Se da kaj takega urediti tudi s T-2? Nič posebnega, ne želimo centrale ipd. Hvala za odgovore.
Slika
Slika - FTTH optika
ConsumeR
Model
 
Prispevkov: 248
Pridružen: 24. avg 2006 ob 19:20
Kraj: Ljubljana - Dravlje
T-2: Že imam
Paket: 20 Mbit / 20 Mbit - FTTH

Re: 1 številka - 2 (analogna) telefona

OdgovorNapisal/-a atepej » 11. maj 2015 ob 18:56

Če te prav razumem bi ti imel 2 liniji na 1 telefonsko številko
Slika Slika
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2890
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: 1 številka - 2 (analogna) telefona

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 11. maj 2015 ob 19:48

2 aparata na eno tel. št ?

ja ISDN mini centrale GIGASET (se dobijo na bolhi za male pare) imajo to enostavne rešeno
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6095
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: 1 številka - 2 (analogna) telefona

OdgovorNapisal/-a atepej » 11. maj 2015 ob 19:59

On bi rad, da se bi oba pstn izhoda konfigurirala na isto številko in bi delovala kot bi imel dve številki - kar bo pa zelo težko, koker jaz to vem to ni možno.
Slika Slika
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2890
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: 1 številka - 2 (analogna) telefona

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 11. maj 2015 ob 21:57

to vem da se je dalo na ISDN gigaset centralah, če imaš ISDN slušalke, so pa mele tudi bazne 2x analogni izhod.... nastavil si vse preko računalnika (usb povezava)
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6095
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: 1 številka - 2 (analogna) telefona

OdgovorNapisal/-a RobertM » 11. maj 2015 ob 22:16

ConsumeR Napisal/-a:Se to že da pri T-2? Trenutna situacija je taka, da imamo 2 analogna telefona, od tega je en brezžični in eno številko (na Telekomu). Ko nekdo pokliče na številko zvonita oba telefona. Ko je linija zasedena drugi telefon ne more klicati. Se da kaj takega urediti tudi s T-2? Nič posebnega, ne želimo centrale ipd. Hvala za odgovore.


Vsekakor je vmes kakšna centrala ali vmesnik.
Ena rešitev z Gigaset centralo (3070 ali 4170) je že bila ponujena - ISDN vmesnik pa je tudi na voljo v ponudbi.
Včasih vem, da so se dobile mini škatlice (Le-tehnika ??), ki so omogočale prav to, kar želiš.
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
 
Prispevkov: 2190
Pridružen: 24. dec 2006 ob 13:51
Kraj: Okolica Tolmina
T-2: Že imam
Paket: Bakreni Diamant

Re: 1 številka - 2 (analogna) telefona

OdgovorNapisal/-a veiztex » 12. maj 2015 ob 09:00

A nebi samo en analogni razdelilec bil zadosti? Glede na to da ni ISDN ampak analogni telefon...
Uporabniški avatar
veiztex
Nadebudnež
 
Prispevkov: 457
Pridružen: 14. dec 2006 ob 16:56
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: Optika 10/10

Re: 1 številka - 2 (analogna) telefona

OdgovorNapisal/-a RobertM » 12. maj 2015 ob 11:11

ConsumeR Napisal/-a: Ko nekdo pokliče na številko zvonita oba telefona. Ko je linija zasedena drugi telefon ne more klicati.
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
 
Prispevkov: 2190
Pridružen: 24. dec 2006 ob 13:51
Kraj: Okolica Tolmina
T-2: Že imam
Paket: Bakreni Diamant

Re: 1 številka - 2 (analogna) telefona

OdgovorNapisal/-a AndraZ » 12. maj 2015 ob 11:28

Jaz imam 2 različna analogna telefona (en je brezžični) na t-2 in zvonita oba. Tudi kliče se lahko iz obeh, ampak ne hkrati. Če poskusiš, pomoje slišiš pogorov na prvem telefonu. Od t-2 škatlice (dodatno ob modemu, mislim da je PSTN/FAKS vmesnik) je samo en kabel do vtičnice, kjer se stvar razdeli. En telefon je na rj11, drugi pa en sterejši plug s tremi konektorji, katerega standarda niti ne poznam - http://www.bigbang.si/content/images/th ... 333_1.jpeg.
Več tehničnih detajlov ne bi poznal, ampak če je takšna vezava tvoj cilj, potem je očitno mogoča brez dodatnih naprav. Bojo pa strokovnjaki še kaj dodali/ovrgli.
Uporabniški avatar
AndraZ
Faca
 
Prispevkov: 121
Pridružen: 25. sep 2006 ob 16:04
Kraj: Žiri
T-2: Še nimam
Paket: Že imel, bom še imel

Re: 1 številka - 2 (analogna) telefona

OdgovorNapisal/-a mitja_i » 12. maj 2015 ob 12:02

Samo analogni razdelilec rabiš. Pa konektor za tritočkovni vhod (če ga še kje dobiš)
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)
mitja_i
Starešina
 
Prispevkov: 1523
Pridružen: 18. mar 2006 ob 14:16
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel

Re: 1 številka - 2 (analogna) telefona

OdgovorNapisal/-a ConsumeR » 12. maj 2015 ob 14:29

AndraZ Napisal/-a:Jaz imam 2 različna analogna telefona (en je brezžični) na t-2 in zvonita oba. Tudi kliče se lahko iz obeh, ampak ne hkrati. Če poskusiš, pomoje slišiš pogorov na prvem telefonu. Od t-2 škatlice (dodatno ob modemu, mislim da je PSTN/FAKS vmesnik) je samo en kabel do vtičnice, kjer se stvar razdeli. En telefon je na rj11, drugi pa en sterejši plug s tremi konektorji, katerega standarda niti ne poznam - http://www.bigbang.si/content/images/th ... 333_1.jpeg.
Več tehničnih detajlov ne bi poznal, ampak če je takšna vezava tvoj cilj, potem je očitno mogoča brez dodatnih naprav. Bojo pa strokovnjaki še kaj dodali/ovrgli.


Hvala vsem za odgovore - to je točno to kar potrebujem. Če prav razumem potrebujem ob naročilu T-2 telefonije PSTN vmesnik, potem pa kako naprej?
Slika
Slika - FTTH optika
ConsumeR
Model
 
Prispevkov: 248
Pridružen: 24. avg 2006 ob 19:20
Kraj: Ljubljana - Dravlje
T-2: Že imam
Paket: 20 Mbit / 20 Mbit - FTTH

Re: 1 številka - 2 (analogna) telefona

OdgovorNapisal/-a atepej » 12. maj 2015 ob 14:33

Najverjetneje boš dobil innbox, ki pa že ima vgrajen PSTN vmesnik
Slika Slika
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2890
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: 1 številka - 2 (analogna) telefona

OdgovorNapisal/-a ConsumeR » 12. maj 2015 ob 14:59

Se pravi potem oba analogna telefona pripeljem do tega boxa in je to to?
Slika
Slika - FTTH optika
ConsumeR
Model
 
Prispevkov: 248
Pridružen: 24. avg 2006 ob 19:20
Kraj: Ljubljana - Dravlje
T-2: Že imam
Paket: 20 Mbit / 20 Mbit - FTTH

Re: 1 številka - 2 (analogna) telefona

OdgovorNapisal/-a atepej » 12. maj 2015 ob 15:04

da pred njim pa še daš razdelilec pa bo + prek servisnih strani si boš lahko uredil SSID, geslo in port fowarding :)
Slika Slika
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2890
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: 1 številka - 2 (analogna) telefona

OdgovorNapisal/-a RobertM » 12. maj 2015 ob 15:33

No-potem očitno ni potrebe proti "proti prisluškovalni napravi" 8)

Torej uporabiš nekaj takega in si zmagal ;-)
Aktiven bo samo en port na Innboxu ali drugi napravi - drugi je gluh oziroma namenjen za drugo številko.

Slika

ali

Slika
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
 
Prispevkov: 2190
Pridružen: 24. dec 2006 ob 13:51
Kraj: Okolica Tolmina
T-2: Že imam
Paket: Bakreni Diamant

Naslednji

Vrni se na IP telefonija

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost