Nedelujoč stacionarni telefon

Vse o T-2 IP telefoniji

Nedelujoč stacionarni telefon

OdgovorNapisal/-a amarantina » 9. mar 2016 ob 17:12

Pozdravljeni
Nedavno smo zamenjali telekomov paket za T4 start, modem imam innbox v60-u. Vse dela ok razen stacionarnega telefona.
Zanima me naslednje, ker ne spoznam ravno dobro na te zadeve:
do sedaj je bil ISDN stacionarni telefon Eurit 67 povezan na ISDN NT1 (2B1Q) naprej na adsl modem ta pa naprej na modem za internet pri računalniku. Ko so nam napeljali T2 po hiši je bilo rečeno da ob preklopu številke, ki smo jo ohranili samo pretaknem kabel s starega modema za telefon v tel1 in bo delalo, ampak seveda ni. Po klicanju na center naj bi bil problem v telefonu ki je isdnjev in bi bil potreben vmesnik, ki pa ga je tehnik prinesel ampak ni priklopil ker naj bi bil kabel od telefona (v pritličju) do modema (v 1. nadstropju) 2-žilen namesto 4-žilen čeprav JE v bistvu 4-žilen. svetoval je naj kupimo nov telefon ki mora biti nujno analogen da bo zadeva delovala.

1.se da kako zvezati zdajšnji telefon oz. ali je treba na telefonu samem kaj konfigurirat ob preklopu, načeloma naj ne bi bil problem z isdn telefoni?
2.če že kupim nov analogni telefon (je to isto kot ptsn?) ga potem priklučim direktno na kabel ki gre do modema ali je še vseeno treba še kak vmesnik?

Hvala za odgovore
amarantina
Začetnik
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 9. mar 2016 ob 16:37
T-2: Že imam
Paket: t4 start

Re: Nedelujoč stacionarni telefon

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 9. mar 2016 ob 18:02

Točka 2 (ja analogni je isto kot pstn) priklopis ga na Innbox PHONE1

ISDN je zgodovina, telefon ni vreden nič, za v smeti
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6275
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nedelujoč stacionarni telefon

OdgovorNapisal/-a Frenky » 12. mar 2016 ob 20:07

V dobi digitalnih komunikacij praviš, da ANALOGNI PSTN telefon ni zgodovina.
Oba sta zgodovina - analogni in ISDN.
Frenky
Faca
 
Prispevkov: 135
Pridružen: 12. nov 2006 ob 22:37
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T-4 GIGA - VDSL

Re: Nedelujoč stacionarni telefon

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 12. mar 2016 ob 20:22

Ja dobr no, al boš šel v trgovino po ISDN telefon ki je čez 100 eur ali po analogni/pstn ki je okoli 30 brezžični ?

T2 pa ne pusti da kupiš svoj IP telefon, oz. pusti vendar ti ga ne nastavi, ker hočejo imeti dostop do IP nastavitev telefona samo oni.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6275
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam


Vrni se na IP telefonija

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost