koliko uploada zahteva telefonija?

Vse o T-2 IP telefoniji
skydancer
Uporabnik
Prispevkov: 26
Pridružen: 29. Avg 2006 ob 16:51
T-2: Že imam
Paket: 4/512 + TV + TEL
Kraj: Slovenska Bistrica

koliko uploada zahteva telefonija?

Odgovor Napisal/-a skydancer » 28. Sep 2006 ob 09:42

Imam 8/1 paket, ampak se zaradi razdalje modem sinhronizira na max 11mbit/704kbit. Ce imam upload nastavljen na 35kB, telefon grozno steka. Zakaj ce je max upload okoli 80kB?

Antrax
Navdušenec
Prispevkov: 664
Pridružen: 8. Maj 2006 ob 23:56
T-2: Še nimam
Paket: Telemach 6/1+3xDTV(1xHD)+tel
Kraj: Lenart
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Antrax » 28. Sep 2006 ob 15:44

Telefonija naj bi imela svoj "kanal" in tako upload NEBI smel vplivati na kakovost pogovora! Pokliči na T2 pa jim reči, naj probajo zamenjati profil.
Slika <- Čakal sem 47 dni!
Slika

skydancer
Uporabnik
Prispevkov: 26
Pridružen: 29. Avg 2006 ob 16:51
T-2: Že imam
Paket: 4/512 + TV + TEL
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a skydancer » 28. Sep 2006 ob 16:28

ah, spet helpdesk. Bi bilo bolje helldesk :) Ne maram klicat tja, doslej sem recimo 10x klical pa samo 2x dobil prijaznega operaterja :) No ja, bom stisnil zobe pa bom poklical.

t2user
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 10:27
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a t2user » 28. Sep 2006 ob 17:08

Zanimivo. Jaz nimam tega problema pa čeprav se modem sinhronizira na max 430kb zaradi razdalje. Kadar uploadam na polno mi telefon dela normalno.

Antrax
Navdušenec
Prispevkov: 664
Pridružen: 8. Maj 2006 ob 23:56
T-2: Še nimam
Paket: Telemach 6/1+3xDTV(1xHD)+tel
Kraj: Lenart
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Antrax » 28. Sep 2006 ob 17:38

Kolko pa maš linijo? Ker če se tebi na 430kbps sinhronizira pa upload nena nič moti... potem bi pri 11mbps moralo delovati bp
Slika <- Čakal sem 47 dni!
Slika

skydancer
Uporabnik
Prispevkov: 26
Pridružen: 29. Avg 2006 ob 16:51
T-2: Že imam
Paket: 4/512 + TV + TEL
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a skydancer » 28. Sep 2006 ob 18:03

mhnja, nimam srece..ravno klical t-2 (dobil svetlo izjemo, hura:)...26.09. se je nekaj spremenilo na centrali in mi je uplaod iz prejsnih 940kbit padel na 540kbit max. Skusali so nekaj spremeniti, pa nic ne gre. Je rekel da sem prej bil okoli 940m od centrale, zdaj sem pa preko 1000...pa to ni res, jaz bom ta telekom za jajca obesil. Je rekel naj spremenim paket :(
Zadnjič spremenil skydancer, dne 29. Sep 2006 ob 10:13, skupaj popravljeno 1 krat.

Antrax
Navdušenec
Prispevkov: 664
Pridružen: 8. Maj 2006 ob 23:56
T-2: Še nimam
Paket: Telemach 6/1+3xDTV(1xHD)+tel
Kraj: Lenart
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Antrax » 28. Sep 2006 ob 18:23

Da bi se razdalja (po kablih) od centrale pa do tebe spremenila bi oni morali celotno centralo prestaviti kar pa vsaj meni ni logično! Tak, da to je larifari :roll:
Slika <- Čakal sem 47 dni!
Slika

skydancer
Uporabnik
Prispevkov: 26
Pridružen: 29. Avg 2006 ob 16:51
T-2: Že imam
Paket: 4/512 + TV + TEL
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a skydancer » 28. Sep 2006 ob 18:31

ja, saj je logicno da se razdalja ne more kr tako spremenit. Je mogoco mozno da sem na drugo parico priklopljen? In da pac en ovinek vmes naredi ? :))

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3219
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madpanter » 28. Sep 2006 ob 22:17

nah odkar se je v ljubljani sesulo prejsn teden tudi pri mene vse bol ko ne kurčevo dela, sinhronizacija padla tako da kr res ni, net namesto da vlece 460KB/s (4mbit paket) vlce sam se z 200KB :evil: pr kolegu k ma 4mbit pr t2 pa vlece z 480KB/s :evil: neki bojo morali zrihtat in to hitr k neki ni tako kakor bi moralo bit :?

edit: sem popravil oznake, hvala kitl :P
Zadnjič spremenil madpanter, dne 29. Sep 2006 ob 07:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Odgovor Napisal/-a KoMar » 28. Sep 2006 ob 22:19

KB/s in ne kb/s, ane... upam ;)

skydancer
Uporabnik
Prispevkov: 26
Pridružen: 29. Avg 2006 ob 16:51
T-2: Že imam
Paket: 4/512 + TV + TEL
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a skydancer » 29. Sep 2006 ob 09:50

hm, 26.09...datum ko je bila sprememba na centrali. Tega dne je siol koncno ukinil moj account. Naklucje, paranoja? :) Ne resno, a se lahko razdalja podaljsa ce so me na drugo parico sparili? V ponedeljek se z enim telekomovcem dobi, je obljubil da bo preveril. Se vedno pa mi ni jasno, tudi ce se modem sinhronizira na 540kbitov, je to se vedno dobrih 60kb. Zakaj potem ze pri 35kb telefon zajebava?

uhm, tak cist mimogrede, pred blokom so nam vse razkopali ker delajo plinsko napeljavo. Danes je okoli luknje rumen trak kjer pise, Pozor, optični kabel. A kdo ve če v slov. bistrici to res vlečejo al je petrolu zmanjkalo rumenega traku? :)

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3219
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madpanter » 29. Sep 2006 ob 10:38

ponavadi fuknejo kr en trak drugace je pa lahk tudi opticen kabel od telekoma kateri povezuje centrale :wink:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Skuba
Novinec
Prispevkov: 18
Pridružen: 4. Sep 2006 ob 12:12
T-2: Že imam
Paket: 10/2
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Skuba » 2. Okt 2006 ob 08:59

telefon rabi 80-100 kb/s uploada ;) (vsaka številka)

MilkoMan
Uporabnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 30. Mar 2006 ob 20:47
T-2: Že imam
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a MilkoMan » 2. Okt 2006 ob 09:23

mnja, men je blo rečen da potrebuje najmanj 160 kilobitov...sam še vseen šteka za popizdit...ugasnem vse, pa še zmer prekinja, mat pa živčne fasa..

zgleda da bom prisiljen zamenat providerja :evil:
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 2. Okt 2006 ob 09:36

Pokliči na HelpDesk in opiši napako, ali mi daj svojo cifro priključka na Zasebno sporočilo! :?
Optika 100/10

Odgovori