Prenos stacionarne številke iz Telekoma na T-2 - čakanje

Vse o T-2 IP telefoniji

Prenos stacionarne številke iz Telekoma na T-2 - čakanje

OdgovorNapisal/-a gasdopodna » 19. sep 2016 ob 14:37

Koliko časa po priklopu T-2 storitev so vam iz Telekoma preneslu vašo stacionarno številko na T-2 ?

Jaz sem bil priključen 15.9., številka pa še zmeraj ni prenešena... :aa:
gasdopodna
Znanec
 
Prispevkov: 81
Pridružen: 7. feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: Prenos stacionarne številke iz Telekoma na T-2 - čakanje

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 19. sep 2016 ob 14:39

ponavadi v roku par delovni dni, razen če se kje zatake z nepravilnimi podatki...
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6461
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Prenos stacionarne številke iz Telekoma na T-2 - čakanje

OdgovorNapisal/-a gasdopodna » 19. sep 2016 ob 14:53

Samo če se kje zatakne, te kdo obvesti, da se je zataknilo in zakaj?
gasdopodna
Znanec
 
Prispevkov: 81
Pridružen: 7. feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: Prenos stacionarne številke iz Telekoma na T-2 - čakanje

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 19. sep 2016 ob 14:58

če rabijo še enkrat podatke pokličejo da preverijo, drugače ne
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6461
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Prenos stacionarne številke iz Telekoma na T-2 - čakanje

OdgovorNapisal/-a gasdopodna » 19. sep 2016 ob 15:04

Torej če je bilo kaj narobe sploh nič ne veš? :nevem:
gasdopodna
Znanec
 
Prispevkov: 81
Pridružen: 7. feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: Prenos stacionarne številke iz Telekoma na T-2 - čakanje

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 19. sep 2016 ob 16:26

če rabijo tvojo pomoč zaradi naročniških podatkov od telefonske številke te bodo poklicali

drugače pa počaki da zasveti zelena lučka na innboxu
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6461
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Prenos stacionarne številke iz Telekoma na T-2 - čakanje

OdgovorNapisal/-a gasdopodna » 19. sep 2016 ob 19:27

Zelena lučka sveti, ker je aktivna neka začasna 0590 cifra... Tista naj bi se potem prekrila kao?

Zoprno je predvsem pretikanje kabla iz modema v zidno PSTN vtičnico, ker dohodni klici še zmeraj prihajajo tja...
Klice pa opravljam iz T-2 iz začasne številke...

Upam, da bo prenos čimprej končan, na izpolnjene obrazce za prenos nismo dobili nobene pripombe od nikogar... Da bo kabel samo v modemu in da bomo končno imeli CLIP, ki ga Telekom privzeto ne premore...
gasdopodna
Znanec
 
Prispevkov: 81
Pridružen: 7. feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: Prenos stacionarne številke iz Telekoma na T-2 - čakanje

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 19. sep 2016 ob 20:12

Ja 0590 začasna se izbriše... samodejno

aja... ti pol nisi imel medoperaterski prehod... to da imaš aktivno še vedno pstn linijo, pa lahko traja prehod dlje časa.... to je pa vse odvisno od Telekoma in papirologije...
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6461
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Prenos stacionarne številke iz Telekoma na T-2 - čakanje

OdgovorNapisal/-a gasdopodna » 19. sep 2016 ob 20:19

Ne, imeli smo izgradnjo novega optičnega priključka, na katerem je tudi T2 telefonija s prenosom številke iz Telekom PSTN, ki pa še ni bil izvršen kot pravim...

T2 je bil zamenjava za PSTN in kabelskega operaterja, ki ni več dosegal minimalnih standardov. Zdaj, ko je
prišla optika smo vzeli priključek pri T-2... V pogodbi, ki smo jo podpisali, je bil tudi obrazec za prenos PSTN številke iz telekoma, ki smo ga izpolnili... (da bodo vse storitve na T-2). T-2 nas je priključil na naročene storitve 15.9., čakamo še samo na prenos številke, ostalo pa vse deluje...
gasdopodna
Znanec
 
Prispevkov: 81
Pridružen: 7. feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: Prenos stacionarne številke iz Telekoma na T-2 - čakanje

OdgovorNapisal/-a atepej » 19. sep 2016 ob 20:44

Tisti kabelski operater ne dosega nobenih standardov že njihov site je v piiiiip piiiiip oziroma vse njihove storitve so tam

Poslano z mojega SM-G935F z uporabo Tapatalk
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3034
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Prenos stacionarne številke iz Telekoma na T-2 - čakanje

OdgovorNapisal/-a gasdopodna » 19. sep 2016 ob 20:58

@atepej

No, torej je menjava razumljiva...
gasdopodna
Znanec
 
Prispevkov: 81
Pridružen: 7. feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: Prenos stacionarne številke iz Telekoma na T-2 - čakanje

OdgovorNapisal/-a atepej » 19. sep 2016 ob 21:00

Absolutno

Poslano z mojega SM-G935F z uporabo Tapatalk
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3034
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Prenos stacionarne številke iz Telekoma na T-2 - čakanje

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 19. sep 2016 ob 21:25

gasdopodna Napisal/-a:Ne, imeli smo izgradnjo novega optičnega priključka, na katerem je tudi T2 telefonija s prenosom številke iz Telekom PSTN, ki pa še ni bil izvršen kot pravim...

T2 je bil zamenjava za PSTN in kabelskega operaterja, ki ni več dosegal minimalnih standardov. Zdaj, ko je
prišla optika smo vzeli priključek pri T-2... V pogodbi, ki smo jo podpisali, je bil tudi obrazec za prenos PSTN številke iz telekoma, ki smo ga izpolnili... (da bodo vse storitve na T-2). T-2 nas je priključil na naročene storitve 15.9., čakamo še samo na prenos številke, ostalo pa vse deluje...


ja ja ja.... ampak to ni bil medoperatreski prehod .

Medoperaterski prehod je primer:
- da se na optiki zamenja operaterja (ista optika)
- da se na telefonski žici zamenja operaterja (adsl, vdsl)
- da se na koaksialnem kablu zamenja operaterja (kar je malo verjetno)

in če je medperaterski prehod se številka prenese ob datumu montaže oz. par dni kasneje.

ti pa si imel NOV priklop = optika + prenso šrevilke iz PSTN telekoma

prenos številke pa se začne (papirji poslani na Telekom v digitalni obliki) ŠELE ko ti optika dela v hiši, nič prej, zato lahko prenso številke traja dlje časa

razumeš ?
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6461
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Prenos stacionarne številke iz Telekoma na T-2 - čakanje

OdgovorNapisal/-a atepej » 19. sep 2016 ob 21:30

Tisti operater na koaksialnem kablu mu bo od montiral vtičnico iz stanovanja

Poslano z mojega SM-G935F z uporabo Tapatalk
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3034
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Prenos stacionarne številke iz Telekoma na T-2 - čakanje

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 19. sep 2016 ob 21:40

Kaj je s tabo ? jaz govorim o prenosu telefonske številke iz enega operaterja na drugega, ti pa o fizični vtičnici ?
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6461
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Naslednji

Vrni se na IP telefonija

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost