fiksen telefon

Vse o T-2 IP telefoniji
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7145
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: fiksen telefon

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Feb 2018 ob 22:15

preko Horizonta onemogoči klice na plačljive številke;
- klicanje na TV kvize - 090 številke
- informacije o številkah
--- itd
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
borutz
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 13. Feb 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Spodnja Idrija

Re: fiksen telefon

Odgovor Napisal/-a borutz » 9. Feb 2018 ob 22:23

Sem ze pred priklopom aparata
Slika

Andy
Model
Prispevkov: 207
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: fiksen telefon

Odgovor Napisal/-a Andy » 15. Avg 2019 ob 13:04

Obujam tole temo - starši imajo ISDN preko pattona, pa aparat počasi odhaja v večna lovišča. Ker imam do Pattona na obeh koncih
zaključen UTP 6 kabel z RJ45 konektoriji - bi brez cvikanja konektorjev lahko rešil z RJ45-RJ11 adapterjem, na eni strani v TEL1 Innboxa,
na drugi strani pa v bazno postajo drugega PSTN telefona ?

Bi taka rešitev delovala ?

LP
Slika
BRO FTTHSlika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: fiksen telefon

Odgovor Napisal/-a RobertM » 15. Avg 2019 ob 13:15

Lahko daš kar "I člen" (spojnik) za RJ45 ker v njega gre lepo tudi RJ11 konektor.
PSTN ti bo porabil samo modro parico (pina 4 in 5)

https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis ... _utp_cat5e
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Andy
Model
Prispevkov: 207
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: fiksen telefon

Odgovor Napisal/-a Andy » 15. Avg 2019 ob 13:27

Hvala Robert.
Slika
BRO FTTHSlika

Andy
Model
Prispevkov: 207
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: fiksen telefon

Odgovor Napisal/-a Andy » 29. Avg 2019 ob 20:37

Še tole vprašanje bi imel... je potrebno klicati na HD za aktivacijo PSTN tel1 porta oz. prenos št. iz porta, kamor je priključen Patton ?

Edit: se mi zdi, da tudi PSTN telefonije tudi ne moreš aktivirati preko horizonta :)

lp
Slika
BRO FTTHSlika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7145
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: fiksen telefon

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Avg 2019 ob 22:04

Načeloma to naredijo že v poslovalnici, če pa vseeno ne dela doma, potem kličeš naHD
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Andy
Model
Prispevkov: 207
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: fiksen telefon

Odgovor Napisal/-a Andy » 30. Avg 2019 ob 13:13

Urejeno.

Po 17ih letih odhaja še zadnji ostanek ISDNja v zgodovino časa.

Saj veste, Iz "tehničnih razlogov" je bil za ADSL takrat potreben ISDN.
Patton nazaj k T-2ju, Ascom Eurit pa.. v tehnični muzej Bistra ali pa v okrogel fascikel.

(A kdo kupi Ascom Eurit bazno postajo/polnilec in brezžično slušalko Eurit 133 s Telekom Slovenije logotom) :mrgreen:
Slika
BRO FTTHSlika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7145
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: fiksen telefon

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 30. Avg 2019 ob 19:24

Kupi ? Tudi če daš podarim se ne bo nihče javil.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 73
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: fiksen telefon

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 30. Avg 2019 ob 21:03

Če podari, se javim jaz.

Odgovori